gabrysia_cabaj Opublikowano 19 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2013 Skończył się brulion w kratkę, trochę jak człowiek. Teraz szybko przeglądam go: słowa, słowa, wyrwane rogi, zagięte kartki, luźne, tłuste plamy, czerwone plamy, białe plamy, czarne dziury (próby długopisu) Dużo skreśleń, pusty margines, zapisany margines. Całkiem płaski skorek, jakieś cytaty, esy, adresy na przykład - Szpital Miejski Nr 1 ul.Kościuszki 21 Nie opuszczę Wiecznego Miasta wszyscy jesteśmy papieżamih e r m e n e u t y k a - koło wymieniam na kulę. Boli mnie deszcz, wewnętrzne strony okładki pełne. .
bazyl_prost Opublikowano 19 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2013 @gabrysia_cabaj czyżbyś była Gliwiczanką?
gabrysia_cabaj Opublikowano 19 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2013 no nie, bazyl:) pomorzanka to tylko adres zanotowany pzdr. G
gabrysia_cabaj Opublikowano 19 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jedni utrwalają ad hoc inni piszą na brudno - jestem z tych innych 'boli mnie deszcz' - pewnie, że czytałeś, ponieważ latem to napisałam:)
Mariusz_Sukmanowski Opublikowano 19 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2013 Sorry za dosadność ,ale : burdel jak w każdym brudnopisie. Ten "antrakt" powinien się zacząć od słów: "Boli mnie deszcz" pozdr
gabrysia_cabaj Opublikowano 19 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2013 jakby nie było, panie Mariuszu, brulion swoje przeszedł, oj przeszedł na koniec taki mnie romantyzm wziął, nie na początku:)
gabrysia_cabaj Opublikowano 19 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie z tobą to kojarzę.................już dawno się z tym spotkałem można wiedzieć gdzie i kiedy to spotkanie? obiecuję, że nie wykorzystam przeciwko sobie:))
gabrysia_cabaj Opublikowano 19 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie przytoczę, to było na, którymś z portali...................utrwaliło się, bo jest dość charakterystyczne... na Trumlu nikt nie sugerował, że...nie insynuował na Ns również
Devil_de_la_Muerte_ Opublikowano 19 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2013 Chciałbym mieć na usługi brulion z czarną dziurą. Mógłbym przemieszczać się w dowolne miejsce wszechświata, w chwilę, a nawet skoki czasowe robić:-) Pozdrawiam
gabrysia_cabaj Opublikowano 20 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2013 oj, chyba nie, Devil - czarnej dziury nic nie może opuścić, łącznie ze światłem, więc dużo horyzontów Tobie życzę, kiedy tak lubisz podróżować:)
Devil_de_la_Muerte_ Opublikowano 20 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2013 Znany fizyk Hawking ma inne na ten temat zdanie i jemu wierzę, bo to geniusz. Dokładniej chodziło mi o tzw horyzont zdarzeń. Czarna dziura zagina czasoprzestrzeń, więc z tysięcy lat świetlnych można zrobić sekundy. Jest też tam punk, w którym przeszłość, teraźniejszość i przyszłość trwają w tej samej chwili. Nieciekawe miejsce. Podobno tym zderzaczem chcą stworzyć taką dziurę debile. Wiersz niewypałem niestety jest, zdarza się. Kojarzy mi się tylko z gdzieś słyszaną piosenką pomaluj mój świat na żółto i niebiesko, czy podobnie. Nie znam się na polskiej muzyce. Przejrzyściej to napisać, tak wygląda jak pisany szybko mail czy sms. Trzeba poprawić i będzie dobrze. Zresztą bardziej na czarnych dziurach się znam niż poezji. Pozdrawiam
gabrysia_cabaj Opublikowano 20 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2013 jeśli chodzi o wiersz, Devil, to nic w nim nie zmienię, znaczy się w tekście gdybyś zechciał, mógłbyś czytać metaforami lub między wersami..... odpozdrawiam
al_meriusz Opublikowano 21 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2013 nowy brulion jak to brulion człobieg rozbieg bieg lecz nie wolniej spokojnie... ale trzeba przeskoczyć stan zapalny i wiosny jesień gorycz matki we czwartek więc naprzód hop i... hop i... hop... zaprzeszłe wewnętrzne florginesy nad nimi bez nich znad bulionu pochylone twarze nawet chyba słyszą te plamy czerwone i białe jednak psst nie mówią źle i nawet w rozpisywanie długopisu uwierzyli półsłusznie - rodny bulion jak to słobieg rozrzeczniony... ;-) gabrysiu cabaj, wesołego świętowania cudowności
gabrysia_cabaj Opublikowano 22 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2013 tak, tak!!! właśnie jak napisałeś, al_meriuszu eh...żebym to ja tak potrafiła aż mnie uśmiechnąłeś przez łzy wzruszenia a skorkowi uleciała dusza:) najlepszego Tobie w ten i przyszły czas najpiękniejszego!!!
al_meriusz Opublikowano 22 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2013 miło wiedzieć, że krótki opis mojego zanurkowania w twoim wierszu sprawił ci przyjemność. dziękuję... i ja tobie dobrych dni i lat, gabrysiu cabaj :-)
Stefan_Rewiński Opublikowano 23 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2013 Zaciekawia ten chaosik. Pzdr.
Gość Opublikowano 24 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2013 fajne. wers otwierający aż sobie zacytuję: "Skończył się brulion w kratkę, trochę jak człowiek." Wesołych Świąt Autorko :)))
gabrysia_cabaj Opublikowano 25 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2013 chaosik i bazgrołki, panie Stefanie:)
gabrysia_cabaj Opublikowano 25 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2013 czego i Tobie, oscari, życzę:)
Leszek_Sobeczko Opublikowano 29 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2013 a już miałem iść do łóżka;) mimo chaosu jest w tym tekście ład "chaotyczny", podoba mi sie język w jakim mówi wiersz, czyli swoim jezykiem, czyli dobrze jest :) i tego oczekuję od poezji pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi