Jacek_Aleksander_Mateusz_SOJAN Opublikowano 16 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2013 czym jest morze może w tę a może w tamtą albo w górę jak się jest na fali ale w dół nie można stamtąd nie ma drogi więc może tu i morze niechaj się nie gniewa nie może a na pewno wolę tu na plaży
Mariusz_Sukmanowski Opublikowano 16 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2013 Dla mnie to bardziej gierka słowna. pozdr
henryk_bukowski Opublikowano 16 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2013 ..ostatna agonia :)ogólnie ten tekst jak to mówi Krzywak "kacapoły" :)
cezary_dacyszyn Opublikowano 16 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2013 dawno temu, kiedy nawet nie śmiałem komentować na tym dziale, dość często napotykałem Twoje wiersze odróżniające się dojrzałością i niebanalnością w porównaniu z wieloma innymi... MOŻE... jeszcze zahaczysz o te czasy... ? Serdeczne pozdrowienia znad MORZA :-)
Jacek_Aleksander_Mateusz_SOJAN Opublikowano 17 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2013 @Mariusz_Sukmanowski i nie mylisz się Mariuszu - to jest "gierka" z semiologiczną treścią; ale - czy artyzm nie polega m.in. na zabawie słownej, poszerzającej sens wyrazów?
Jacek_Aleksander_Mateusz_SOJAN Opublikowano 17 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2013 @henryk_bukowski kacapołem nazwałbym czytelnika, który jest głuchy i ślepy na treściowe walory słów używanych na co dzień ( kłania się Białoszewski); ja co prawda nie robię sałatki ze słów, bardziej mnie interesują związki frazelogiczne i postawa podmiotowa peela- zresztą o czym ja tutaj, jeśli czytelnik wyznaje swoją bezradność, odpowiem - czas nauczyć się pływać!
Jacek_Aleksander_Mateusz_SOJAN Opublikowano 17 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2013 @cezary_dacyszyn odreagowuję (mam nadzieję niebanalnie) swój lęk przed naturą zwaną morzem; góral tak ma - wierzy w spolegliwość skały, lęka się fluktuacji wodnej...
Jolanta_S. Opublikowano 17 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2013 @Jacek_Aleksander_Mateusz_SOJAN udana zabawa słowna. przeciwieństwo gór - mój Jacku, Bałtyk. nierozlewny, a jednak :) "wolę tu na plaży"
LadyC Opublikowano 17 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2013 nie może a na pewno i morze się nie pogniewa i może góry też nie kocham morze :)
cezary_dacyszyn Opublikowano 17 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no to z głębi krwinek też jestem gór alem nad morzem wylądował ... Pech to pech ;-)
Jacek_Aleksander_Mateusz_SOJAN Opublikowano 17 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2013 @LadyC jeśli i Ciebie Lady kocha morze to możesz z morzem teate a teate! a ja - niet!
Stefan_Rewiński Opublikowano 18 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2013 bał się Bałtyk kopa w tyłek chętniej grałby komuś w tyle Pozdrawiam Jacku bałtycko.
Mariusz_Sukmanowski Opublikowano 18 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2013 @Jacek_Aleksander_Mateusz_SOJAN Z semiologią jest podobnie jak z "półsnem" ,trudno o jakieś określone ramy. Także próby "rozczytania" mogą się powieść lub nie.Jest kod lub go nie ma. pozdr
Devil_de_la_Muerte_ Opublikowano 19 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2013 W dół można i jest tam morze dróg, o czym najwięcej wie Davy Jones. Nie wiem co więcej rzec na temat tej wyliczanki. Pozdrawiam
Jacek_Aleksander_Mateusz_SOJAN Opublikowano 30 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2013 @Mithotyn jak zwykle, negatywnie ale bez uzasadnienia, za to bez sensu...przed czytaniem radzę trzymać nogi w miednicy z gorą cą wodą - pono przynosi błogosławiony sen dla zmęczonych lekturą ;
Jacek_Aleksander_Mateusz_SOJAN Opublikowano 30 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2013 @Stefan_Rewiński wiesz jak nie lubię tej zimnej kałuży Stefanie...a kopać to można - bursztyn!
Jacek_Aleksander_Mateusz_SOJAN Opublikowano 30 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2013 @Mariusz_Sukmanowski trudno się nie zgodzić;
Jacek_Aleksander_Mateusz_SOJAN Opublikowano 30 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2013 @Devil_de_la_Muerte_ w dół owszem, sporo; ale gdy już trafiło się "tam" to chyba żadnej;
Rekomendowane odpowiedzi