beta_b Opublikowano 12 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2013 Na drugą stronę w jasność przechodzę podaj mi rękę człowieku porzuć obawę usłyszysz wdzięczność życzliwość wieku. Wsparcia mi trzeba i twojej dłoni żeby się w pionie utrzymać. Kładka tu giętka a w dole przepaść targa wiatr chwila. Po drugiej stronie siebie obronię słowem i sercem zaśpiewam i tylko teraz podaj mi rękę dumy już nie ma. Żadna to hańba o pomoc prosić gdy przyjdzie trudna godzina braniem dawaniem karmi się życie chcącym odważnym sprzyja.
al_meriusz Opublikowano 12 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2013 po drobnych zmianach widzę twoją rymowankę tak: Na drugą stronę w jasność przechodzę podaj mi rękę człowieku porzuć obawę myśl o wdzięczności dobroci wieku. Wsparcia mi trzeba i twojej dłoni żeby się w pionie utrzymać. Kładka tu giętka a w dole przepaść targa wiatr chwila. Po drugiej stronie siebie obronię sercem i słowem zaśpiewam i tylko teraz podaj mi rękę dumy już nie ma. Żadna to hańba o pomoc błagać gdy przyjdzie trudna godzina braniem dawaniem karmi się życie odważnym sprzyja. pozdrawiam
beta_b Opublikowano 12 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2013 @al_meriusz tak: to wyczucie, empatia, umiejętności. słów mi brakuje. tak ma brzmieć ta rymowanka. dziękuję al_meriuszu za nią, i za rękę. jedynie czwarty wers jest dla mnie nie do końca zrozumiały. ale może to poziom rozwoju ma wpływ na to, nie komunikatu. prześpię się z nim i zastanowię. b
al_meriusz Opublikowano 12 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2013 @beta_bez_alfy masz rację - gdy się rezygnuje z interpunkcji, trzeba to uwzględnić podczas formułowania myśli - czwarty wers rzeczywiście nie jest jednoznaczny i może zostać zrozumiany przeciwnie do twojej intencji więc może np. tak: 'porzuć obawę usłysz mą wdzięczność życzliwość wieku.'
beta_b Opublikowano 12 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2013 @al_meriusz tak lepiej, ostatni wers jeszcze doszlifuję. I teraz nie wiem, czy po takich zmianach mam prawo publikować wiersz jako swój czy zrobić copy write ;)
al_meriusz Opublikowano 12 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2013 @beta_bez_alfy tutaj tantiem i tak nie wypłacają ;-) cieszę się, że nie brakuje ci humoru fajnego wieczora
henryk_bukowski Opublikowano 12 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2013 ..bardzo ładnie :)..ogromny progres :)..tak trzymaj..- pozdrawiam Heń :)
al_meriusz Opublikowano 13 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2013 @beta_bez_alfy 'wiatr targa co chwila.' 'już pustej dumy nie ma.' - i już przekombinowałaś nie odbieraj swoim wierszom powietrza wybrana przez ciebie forma 10, 8, 10, 5 jest ciekawa i 7 na końcu też ładnie i 'odważnie' zamyka wiersz
beta_b Opublikowano 13 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2013 @al_meriusz TAK JEST Kapitanie! Poprawione. :D
al_meriusz Opublikowano 13 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2013 @beta_bez_alfy hahhahahaahahaha w każdym razie moim zdaniem tak jest znacznie lepiej
Rekomendowane odpowiedzi