Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

zima

Jacek_P.

Rekomendowane odpowiedzi

i tu Cię mam. Jak napisała aneta michelucci, metafora. Zatem błąd. Błąd - w przypadku haiku. Do struktury zewnętrznej mogłabym, ale się nie przyczepię, bo wiersz, jeśli go zaliczyć do Twoich Jacekuiku jest z pewnością ładny. Radzę stworzyć sobie takiż plik. Może kiedyś go pokażemy (-esz). Stronkę takąż buduję. Pozdrawiam, bleblin
Ps.1- aneto michelucci, masz do poczytania o zasadach pisania haiku. Najpierw struktura, potem zachwyty. Tak to już jest. W dziale ogólnym Twoja opinia byłaby uzasadniona. Nie martw się, to trudne.
Ps.2- Reszcie haikowców mówię : witajcie ponownie. Różne przyczyny spowodowaly, że długo mnie tutaj nie było. Buduję teraz stronkę najlepszych haiku, ponieważ poprzedniej nie poprę z przyczyn znanych. Jeśli ktoś ma jakieś propozycje webmasterskie, czekam na podpowiedzi. bleblin

Trochę szkoda, że reguły haikowania są tak ortodoksyjne. Przenośnie wykluczone... Nie zapisuję się do tego klubu. Ale, Bleblinko miła, dzięki za radę stworzenia Jackuików. Myślę, że możnaby to poradzić każdemu. Szkoda tak bardzo ograniczać się w tych króciutkich formach.
Pozdrawiam serdecznie.
Ja.