Dorota_Ocińska Opublikowano 20 Listopada 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2013 daj mi jasny czysty głos taki jakim wiosna nuci kołysanki swoim córkom daj mi głos słodki słodki tak że pod jego wpływem szybciej dojrzewają owoce daj mi ponętne kształty i umiejętność skakania z gałęzi na gałąź daj mi w nieskończoność opowiadać ludziom że jestem że czeka tu źródło i jego zuchwałe zbójnickie opowieści
cezary_dacyszyn Opublikowano 20 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2013 1a jak dla mnie OK. W 2iej dwa ostatnie wersy to dziecinada... W 3ej skróciłbym: i skakać z gałęzi na gałąź... W 4ej, skoro się upierasz: że tu czeka źródło... A najcałkiemlepiej zminimalizować do: że czekam źródłem... I mamy wtedy nutkę tajemnicy ;-) Pozwoliłem sobie, bo taki iście kobiecy wierszyk ale może być jeszcze lepszy - tak myślę :-)
Dorota_Ocińska Opublikowano 21 Listopada 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2013 @cezary_dacyszyn Dzięki za wnikliwą analizę i sugestie. Wezmę pod uwagę. Pozdrawiam Dorota. :)))
Norman_N. Opublikowano 21 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2013 daj mi jasny czysty głos jakim wiosna nuci kołysanki swoim córkom daj mi kształty ponętne i umiejętność skakania z gałęzi na gałąź daj mi taką moc żeby nikt nie wątpił że jest we mnie źródło amen :)
Dorota_Ocińska Opublikowano 21 Listopada 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2013 @Norman_N. ładnie :)))
Rekomendowane odpowiedzi