Jolanta_S. Opublikowano 24 Października 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Października 2013 przygniata do tafli chłód zamarzam w przerażeniu że już nigdy nie zabrzmią słowa będzie trwać w nieskończoność milczenie
Devil_de_la_Muerte_ Opublikowano 24 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2013 Nieskończoność zbędna. Pozdrawiam
aluna Opublikowano 24 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2013 @Jolanta_S. Joluś , nie wiem co Cię złego dotknęło,,,,wiersz nie podobny do Twoich przemysleń! Serdecznie! Hania
Marlett Opublikowano 24 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2013 Mam wrażenie, że do pierwszego wersu wkradła się inwersja. Może zgrabniej byłoby; ''chłód przygniata do tafli '' Również pozbyłabym się ''nieskończoności''. PozdrawiaM.
Jolanta_S. Opublikowano 24 Października 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Października 2013 @Marlett dlaczego "nieskończoność" wyciąć? nie rozumiem tego??? inwersje to cała ja - lubię wzmocnienie, ale mogę wyluzować :) czekam na odp. pozdrawiam - jol
Jolanta_S. Opublikowano 24 Października 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Października 2013 @aluna bo to jeden z mocniejszych... Haniu :) pozdrawiam - jol
Jolanta_S. Opublikowano 24 Października 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Października 2013 @Devil_de_la_Muerte_ dlaczego zbędna? czekam na odp. pozdrawiam :)
aluna Opublikowano 24 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2013 @Jolanta_S. Joluś tak myślałam właśnie,,,! Ale to nasze , nieposkromione,,,! Uściski! Hania
Marlett Opublikowano 24 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jolu w pierwszej stroie napisane;że już nigdy nie zabrzmią słowa nigdy = nieskończoność Lepiej kiedy o jedno słowo za mało niż za dużo :) PozdrawiaM.
Jolanta_S. Opublikowano 24 Października 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Października 2013 @Marlett faktycznie, racja. pracuję nad nowym tomikiem i nie myślę już!!! a gdyby wyciąć "nigdy"? jaka wersja lepsza? I przygniata do tafli chłód zamarzam w przerażeniu że już nie zabrzmią słowa w nieskończoność będzie trwać milczenie II przygniata do tafli chłód zamarzam w przerażeniu że już nigdy nie zabrzmią słowa będzie trwać milczenie dla mnie I lepsza.... ??? pozdrawiam - jol
Jolanta_S. Opublikowano 24 Października 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Października 2013 @aluna :) serdecznie... jol
Devil_de_la_Muerte_ Opublikowano 24 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2013 Smutkiem mnie pani bierze. Nie istnieje coś jak nieskończoność. Wie pani, że milisekunda może trwać zapętlona w czasie i tak w pierod ina zad, i szlag trafia. Ludziom nieskończoność kojarzy się z liczbami. Tutaj odrobinę dalej pójdę. Między zerem i jedynką zawrzeć można ile liczb? Niestety czas jest inny zapętlony. Deja vu wie pani czym jest? Jeśli tak zna pani odpowiedż dlaczego nie używać słowa nieskończoność dotyczącego czasu. Za wieczność można dostać po palcach 5 kg młotkiem:-) Pozdrawiam
Marlett Opublikowano 25 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2013 @Jolanta_S. Dla mnie lepsza druga wersja; ''przygniata do tafli chłód zamarzam w przerażeniu że już nigdy nie zabrzmią słowa będzie trwać milczenie''
cezary_dacyszyn Opublikowano 25 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2013 wiersz w takiej formie jest mocniejszy. Nieskończoność podkreśla i napina sytuację wynikającą z nigdy.Wedle mnie - tak zostaw. Pierwsza myśl najlepsza o ile nie jest gafą językową. W tym przypadku nie jest.
Jolanta_S. Opublikowano 25 Października 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Października 2013 @Marlett nie jestem zdecydowana - zostaję przy wersji oryginalnej. jest mocna i niech moc będzie z nią... dziękuję. pozdrawiam - jol :)
Jolanta_S. Opublikowano 25 Października 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Października 2013 @Devil_de_la_Muerte_ nie kojarzyć z liczbami, z matmą... uderzenie 5 kg młotkiem w palce to tylko nowe doświadczenie, nie odbierze prawa do wieczności. serdecznie pozdrawiam - jol
Jolanta_S. Opublikowano 25 Października 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Października 2013 @cezary_dacyszyn nic nie zmieniam :) to jeden z mocniejszych wierszy (przynajmniej dla mnie) trudny choć taki krótki, zawiera dużo treści. miło mi, że wróciłeś z komentarzem. pozdrawiam - jol
Devil_de_la_Muerte_ Opublikowano 28 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2013 Jedna sekunda może trwać wieczność.
Jolanta_S. Opublikowano 28 Października 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Października 2013 @Devil_de_la_Muerte_ czasem trwa wieczność dlatego nie zmieniam wiesza. ta nieskończoność jest dla mnie super mocna i żeby nie powiedzieć za dużo już milczę ;) dzięki i pozdrawiam - jol
Rekomendowane odpowiedzi