aluna Opublikowano 21 Października 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Października 2013 kołyszą się drzewa szelestem trzaskiem wiatru hulają drogą gubią gałęzie pod stopy szumem deszczu w konarach płaczą przez uśmiech jesieni słońce o brzasku wspomnieniem miłość w przestworzach roztopioną kostką lodu w gorącym naparze mięty której bezustannie szukam
M_Patriota Opublikowano 21 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2013 Ja życzę Tobie, aby to tylko była jesienna nostalgia, nic gorszego z żalu, bólu, tęsknoty i cierpienia. Uśmiechnij się!
halcia Opublikowano 21 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2013 Wstawiennictwo w modlitwie ofiarowuje ,cicho i bezszelestnie przytulam i obejmuje.....
Wodzu_Wodzu Opublikowano 21 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2013 @aluna Haniu, to brzmi jak tęsknota za namiętną miłością. Jesień tu raczej służy jako okolicznościowa przykrywka. Aż tak źle jest w Twym życiu? Twoje prace są zawsze przepełnione uczuciami...
aluna Opublikowano 22 Października 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Października 2013 @M_Patriota Mietku , dziękuję Ci za empatię , nie ukrywam że się wzruszyłam,,,! Serdeczności! Hania
aluna Opublikowano 22 Października 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Października 2013 @halcia Halinko Ty wiesz , Ty rozumiesz ,,,,jak Matka Nasza,,,miłość nie jedno ma imię! Z ukłonami! Hania
aluna Opublikowano 22 Października 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Października 2013 @Wodzu_Wodzu Wodzu , masz rację co do jesieni ,ale miłości poszukuję nie tej , o koreej piszesz! Pozdrawiam! Hania
marek_miros Opublikowano 23 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2013 Na Twój wiersz trzeba mieć dużo czasu. I - opis przyrody, nastroju, który sam wciąga "nienachalnie", za pierwszym razem musiałem przebrnąć żeby zrozumieć i odczuć, za każdym następnym czyta się lepiej. II- jesienne przemyślenie bardzo udane jakby wyrosło z nastroju. Wyrzuciłbym "roztopioną", co innego może kostka lodu w naparze mięty?? lepiej zostawić w domyśle. Poza tym jak jest roztopiona to już jej nie ma. Życzę ciepłej jesieni. I poczucia mięty. MM.
aluna Opublikowano 23 Października 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Października 2013 @marek_miros Dziękuje Marku za czytanie mojego przemyslenia! Wtopiłam sie w jesien jak ta kostka lodu! Pozdrawiam!
Rekomendowane odpowiedzi