Jan_Nepomucen Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2013 kiedy odsłonisz mnie pierwszą ujrzysz tylko zarys nogi zbite na krzyż gwoździem który leży gdzieś pośrodku zmysłów pamiętnika w ciemnej okładce nie chcę pamiętać stwarzania mnie z dnia na dzień w obcym ci języku tłumaczyć braku zaproszenia do uwalniania motyli z klasera rozkosznie przyjmującego szpilę gdy serce bije wciąż tym samym lękiem w rozpoznawaniu tamtego dotyku nie padło słowo padła łza i już nie wiem pierwsza czy ostatnia pod zdrewniałe stopy bezbronne już mnie nie rozbierzesz na zmysłową stronę rozpiętym rozporkiem i nie ubierzesz w nagi księżyc na wzgórzu roztrzaskany o rzeczywistość teraz tylko zegar i ja dzielimy się czekaniem na zgarbiony płaszcz
Konrad_Redus_Olszewski Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2013 coś w tym jest... a potem to na mnie przełazi ;)
Marek_Orzełowski Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2013 kiedy autor nie daje jasnej jasnej odpowiedzi, to musi się tłumaczyć, co autor miał na myśli. niejasne przesłania to nie jest to, nad czym ma się głowić czytelnik. weźmy w podorędzie słowa Einsteina, jeśli nie potrafisz wytłumaczyć w prosty sposób o co ci chodzi, to sam tego nie rozumiesz. optuję za prostą zrozumiałą liryką, i przekarmiony jestem całym zagmatwanym, rozhukanym liryzmem, który nie przynosi nic, poza chwilami samozadowolenia u autora.
Gość Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Jak dla mnie miejscami nachalne począwszy od tytułu.
Marek_Orzełowski Opublikowano 25 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2013 żeby jakoś poruszyć autora, który milczy niczym wszechmocny, albo wstydzi się odpowiedzieć, to powiem, że wiersz przypomina bohatera "Kolekcjoner" Fowlesa. zgarbiony płaszcz, wyczekiwany podzielnie przez zegar i podmiot liryczny. zmiotło mnie pod logikę.
Rekomendowane odpowiedzi