aluna Opublikowano 3 Lipca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2013 kiedy gaśnie światło przychodzą cicho na palcach myśli poplątane jak motek nie wiadomo gdzie początek gdzie zapodział się koniec gorączka lata piecze wiśniowe ciasto na chrupko dopieka słońce sny oddam gwiazdom poszewkę po nocy upiorę wysuszę i uprasuję jutro będzie piekielnie ha! żelazko gorące Auuuuł!
bazyl_prost Opublikowano 3 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2013 najlepiej zwalić na zelazko , strasznie infantylne
Wodzu_Wodzu Opublikowano 4 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Chyba ktoś tu nie rozumie przesłania... To nie jest infantylne, a głębokie jak Mariański Rów. Pozdrawiam autorkę, bo fajnie ukryła w prostych słowach ciekawe przesłanie.
andrzej_barycz Opublikowano 4 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Chyba ktoś tu nie rozumie przesłania... To nie jest infantylne, a głębokie jak Mariański Rów. Pozdrawiam autorkę, bo fajnie ukryła w prostych słowach ciekawe przesłanie. Czy mógłbym prosić o przybliżenie (w słowach prostych jak wiersz) owego fajnego,ciekawego przesłania, głębokiego jak Mariański Rów ?
aluna Opublikowano 4 Lipca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Chyba ktoś tu nie rozumie przesłania... To nie jest infantylne, a głębokie jak Mariański Rów. Pozdrawiam autorkę, bo fajnie ukryła w prostych słowach ciekawe przesłanie. Witaj czytelniku o ciekawym nicku! Cieszę się ,ze wyłowiłeś przekaz i dziękuje za fajnie ,,,! Również pozdrawiam!
bazyl_prost Opublikowano 4 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2013 bla bla bla, bezwstydni oprawcy
aluna Opublikowano 4 Lipca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. --------------------------------------------------------------------------
aluna Opublikowano 4 Lipca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Chyba ktoś tu nie rozumie przesłania... To nie jest infantylne, a głębokie jak Mariański Rów. Pozdrawiam autorkę, bo fajnie ukryła w prostych słowach ciekawe przesłanie. Czy mógłbym prosić o przybliżenie (w słowach prostych jak wiersz) owego fajnego,ciekawego przesłania, głębokiego jak Mariański Rów ? To już pytanie nie do mnie, a przekaz jest kto jak kto ale ,ze Pan nie wyczytał to mnie zadziwia?
Lilka_Laszczyk Opublikowano 4 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2013 Haniu nie oddawaj tak niefrasobliwie snów gwiazdom, bo potem jak ich zabraknie to ...będzie smutno. A ciasto chrupkie lubię ( zwłaszcza z wiśniami) Pozdrawiam serdecznie
aluna Opublikowano 5 Lipca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuje Lilko za odniesienie się do mojego przemyśleń! Nie oddam wszystkich , ale te po których susze , prasuję,,,,! Przecież zawsze można się sparzyć auuuł! Serdecznie! Hania
Hannah_K Opublikowano 5 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2013 Swoją drogą masz chyba niezamierzony (albo celowy) efekt dodatkowy. "upiorę" - trochę jakby o upiorze nocnym mowa szczególnie, że w następnej jest "piekielnie" :) To tak żartem mimochodem ale myślę, że lepiej by brzmiało: "wypiorę, wysuszę, wyprasuję". pozdrawiam :)
aluna Opublikowano 5 Lipca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj Hannah K! Ale jesteś wnikliwą czytelniczką! Właśnie zamierzony, cieszę sie bardzo ,że krok po kroku odsłania się to co zamierzałam przekazać! Pozdrawiam serdecznie! Hania
bazyl_prost Opublikowano 5 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj Hannah K! Ale jesteś wnikliwą czytelniczką! Właśnie zamierzony, cieszę sie bardzo ,że krok po kroku odsłania się to co zamierzałam przekazać! Pozdrawiam serdecznie! Hania tandetna Lanza nic więcej nic mniej
aluna Opublikowano 5 Lipca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2013 --------------------------------------------------------------------------
Wodzu_Wodzu Opublikowano 5 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2013 "gorączka lata piecze wiśniowe ciasto na chrupko dopieka słońce" tu jest największy haczyk który powinno się wyłapać. Otórz, cały czas jest mowa o człowieku i nie zmieniliśmy podmiotu. Gorączka lata piecze wiśniowe ciasto na chrupko- tu mówi o gorączce jaką wywołały złe myśli. To wiśniowe ciasto to zaczerwieniona ze strachu bądź wściekłości twarz. Dopieka słońce- tu taj bym widział kolejne aspekty życia które je dobijają dalej mówi o oddawaniu snów,chce się wyzbyć tych myśli. Wszystko w następnych 2 wersach pokazuje ucieczkę myśli wszystko aby zapomnieć. "jutro będzie piekielnie ha! żelazko gorące Auuuuł!" -wyraźnie mówi że jutro czeka ją ciężka sprawa. To żelazko gorące to ten bodziec który w niej wywołuje ten strach. Auuuuł! wyraźnie pokazuje ze to będzie coś mocno traumatycznego. Coś co wywoła wewnętrzny ból
aluna Opublikowano 5 Lipca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A dziÄkujÄ Wodzu Wodzu, widzÄ ,ze wiersz siÄ rozpina! MiĹo ,Ĺźe Ĺledzisz moje przemyĹlenie! Pozdrawiam!
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 5 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2013 Wiersz się świetnie obronił - zwłaszcza dzięki wodzowi . Mi Haniu wiersz również się podoba i wcale nie jest taki trudny jak to ktoś próbował stwierdzić . sny oddam gwiazdom poszewkę po nocy upiorę wysuszę i uprasuję ten fragment super ... pozd.serdecznie
Zbyszek_Dwa Opublikowano 6 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2013 Witaj Aluno Inspirująco, delikatnie więc i mnie wciągnęło kiedy gaśnie światło przychodzą cicho na palcach frywolne i zaplątane nie wiadomo gdzie początek gdzie zaistniał koniec gorączka lata piecze wiśniowe ciasto na chrupko dopieka słońce poszewkę po nocy upiorę wysuszę i uprasuję sny powierzę gwiazdom jutro będzie piekielnie ha! żelazko gorące Auuuuł! Minimalnie ruszyłem sensu nie zmieniłem tak po swojemu :) Pozdrawiam :)
aluna Opublikowano 6 Lipca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuje Waldku za czytanie i odniesienie się do mojego skrobania! Miło , że coś dla siebie wybrałeś! Pozdrawiam! Hania
bazyl_prost Opublikowano 6 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2013 łatwo złapać wirusa, tu nawet wiśnie nie pomogą, takie moje mądre oko niejedno :-)
Rekomendowane odpowiedzi