beta_b Opublikowano 22 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2013 (edytowane) NADZIEJA I A gdy już jestem Boże zmęczona każdym oddechem, którego wymaga ode mnie życie zamykam oczy i czekam. Dbam wtedy o sen i pokarm dla ciała. Dusza odpoczywa. Wyglądam anioła co go nazywam Inkubator Nadziei. On bierze mnie za rękę jak dziecko i odprowadza do serca. Jak do domu. NADZIEJA II Nadzieja na różnych się kryje poziomach gdy wicher zawieje jak dach spada korona: będzie jak chcę! mam taką nadzieję. Wiatr wieje tracisz tę pustą wiarę stojąc pośrodku zgliszcza z życia się rodzi głęboka nadzieja że będzie jak będzie rzecz oczywista! Ta podstawowa nadzieja wraz z życiem odchodzi ostatnia. WIARA czasami nie można zrozumieć bo rozum nie sięga a wiara przenosi wiedza to tylko wiedza to prosta zamknięta w obliczu niemocy zawodzi tabelka szaleje natura boże co robić? NA GŁOWĘ jeżeli przyjąć że świat to wielka firma którą stworzyłeś od zera i mimo katastrof wojen i krachów firma ta działa to jaką musisz mieć moc w sobie i wielkie pokłady wiary nadziei miłości REFLEKSJA A kiedy sobie czasami przypomnę że żyję i że to wcale nie jest takie oczywiste ogarnia mnie trwoga ile wysiłku wymaga utrzymanie tego stanu i jak krucha ta nagroda. Edytowane 24 Października 2023 przez beta_b (wyświetl historię edycji)
beta_b Opublikowano 23 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2013 IN to kontakt z własnym wnętrzem (potrzebami, instynktem itp.) Bez tego, jak we mgle, bez celu i mapy, można się zagubić, można się zajechać.
al_meriusz Opublikowano 24 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2013 sugeruję zmianę 'co go zwę' na np. o imieniu pozdrawiam
bazyl_prost Opublikowano 6 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2013 inkubator nadziei klimat jak z atlasu chmur kolorowych snów
beta_b Opublikowano 6 Lipca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2013 Widziałam. Tak. Da się. Kolorów.
bazyl_prost Opublikowano 6 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. amerykański kurnik, welcome and smile
Rekomendowane odpowiedzi