Roklin Opublikowano 19 Maja 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2013 Pozwól mi zabrać cię na skalny szczyt Z którego obejrzysz połowę świata Gdzie barwy morza kiedy wstanie świt Z zapachem sosen wiatr będzie splatał Tędy wejdziemy na cichą ścieżkę Każdy krok nowych dostarczy wrażeń Ujrzysz wiewiórkę i mewę śmieszkę Kierunek przygody zapach słońca wskaże Spójrz tam gdzie kończy się ląd Gdzie ptaki unoszą się ponad górami I pinii strzelistych tańcuje rząd Wszystko to właśnie stoi przed nami Pozwól mi spojrzeć w błękitne oczy I dostrzec w nich głębię najgłębszych mórz Patrz na srebrną kulę jak szybko się toczy Spróbuj też sama spójrz to dzieje się już Przejdź się powolnym spacerem do miasta Zamów w kawiarni placek z bazylią Każda dróżka wąska kamienna i ciasna Pozwala oddychać południa idyllą Spójrz na granicę ciepłego morza Pomyśl o tym czego nie wyrazisz mową Spójrz na kamienie jak na barwnych dworzan I właśnie tu poczuj się królową 11.05.2013
Jacek_Suchowicz Opublikowano 19 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2013 "lapidarność - przyjacielem poezji" - Czechow a możesz jeszcze raz napisać w takim stylu: pozwól się zabrać na skalny szczyt pokażę ci pół świata kolory morza gdy wstaje świt z zapachem sosen splatam dostarczy wrażeń następny krok znajdziemy cichą ścieżkę ujrzysz wiewiórkę rodzinę fok jeża i mewę śmieszkę . . . pozdrawiam
Sylwester_Lasota Opublikowano 20 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2013 mi się podoba, chociaż w formie niedoskonały i podczas czytania tu i ówdzie się potykałem :) pozdrawiam serdecznie i do poczytania :)
Jolanta_S. Opublikowano 20 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2013 "jestem po przeciwnej stronie zakochana szukała ciepła gdzie turkus łączy się z błękitem z każdej strony wiatr skarpy i piach - ach zimno tak zimno od morza w królową śniegu zamieniła się serce nie czuje nie czuje już nic a ludzie mówią to tylko pryszcz"
Waldemar Talar Opublikowano 21 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2013 Witaj - ja nie mam zastrzeżeń - wiersz malowniczy i przyjemny zarazem . pozd
Roklin Opublikowano 26 Maja 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pozwolę się nie zgodzić z Tobą. Mamy, jak widzę, odmienne podejście do poezji. Ja lubię bogato oprawiać moje utwory, które - niemal zawsze - pełne są wrażeń zmysłowych, barw, dźwięków, kształtów itp. Taki styl pisania, stety czy niestety, wyklucza skrótowość. Zauważ, że większość moich tekstów jest długa, lubię po prostu opowiadać i budować nastrój. Ale każdy ma swój styl. Pozdrawiam, miło, że wpadłeś.
Roklin Opublikowano 26 Maja 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję za wizytę :) Utwór jest bardzo śpiewny, w pewnym momencie musiałem zrezygnować z równozgłoskowości, bo trudno mi było go przedstawić w tej formie, w jakiej chciałem. :)
Roklin Opublikowano 26 Maja 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ja tam wolę szklanki pełne... :) Pozdrawiam :)
Roklin Opublikowano 26 Maja 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Miło mi :)
Rekomendowane odpowiedzi