Wawrzynek Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2013 innej kołyski nie znał poza kościstymi ramionami kresowa pieśń słodziła odrzucenie rodzicielka zamiast pod twą obronę uciekła w chorobę a ona trwała już drugą zmianę zawiodła trisomia 21 zamykała drogę kariery nie było żadnych planów była Wikta z nogami słonia sztywniejącymi palcami i ciągle ciepłym spojrzeniem załzawionych oczu nikt nie dociekał czy poślubiła zapalenie spojówek czy łzy wgryzły się stałym miejscem zameldowania mówiła kocham do skośnych oczu chłopca i stawały się radosnymi przecinkami dawali sobie siebie taki mało cudowny cud
Hazra_ Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2013 tak zwyczajne pisanie, a tak wzruszajace..:) z serdecznosciami, H.
Wawrzynek Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Hazara...dzięki. Mith, no to zadałeś mi pracę na długie jesienne wieczory:) Mam tylko problem przy drugim tłustku. No bo jak określić radość dziecka, które z mocy choroby i tak ma skośne oczka? Gdy się uśmiecha to ślepka ma jak przecinki. Znam to z autopsji. No, zabiłeś mi klina...ufff.
Mariusz_Sukmanowski Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. "Mam tylko problem przy drugim tłustku. No bo jak określić radość dziecka, które z mocy choroby i tak ma skośne oczka?" - u Azjatów mówią na to faldka mongolska.Może spróbuj coś w tym kierunku. pozdr
Wawrzynek Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2013 No nie wiem, czy "fałdka mongolska" będzie trafna, kiedy już z tekstu wynika, że dziecko cierpi na mongolizm, czyli Zespół Downa. Dzięki za czas ze mną.
Mariusz_Sukmanowski Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To była asugestia ,że można w tę stronę , a nie żeby użyć tego "zestawienia". pozdr
andrzej_barycz Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2013 zawiodła trisomia 21 zamykała drogę kariery nie było żadnych planów Bez tej strofy. Jest oczywista i brzmi trochę, jak wystawianie faktury za "mało cudowny cud".
Konrad_Redus_Olszewski Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2013 podoba się, łapie za serce, ale bez pretensji
Rekomendowane odpowiedzi