Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
dobre małżeństwo

wieczór zakończony kłótnią
po dwudziestej drugiej
obowiązkowa cisza
chowasz tyłek pod kołdrę
i nic się już nie odwróci
z wyjątkiem twojego ciała
przodem do mnie

dla mnie bomba! :)
na potwierdzenie takie powiedzenie:

z prochu powstałeś i proch cię obróci

;poz.
Opublikowano

Abstrahując od wiersza i małżeństwa, cieszę się że jeszcze nie należy Pani, Pani Jolu, do poetów wybranych, a właściwie - wybrańców. Ale też nie będę się martwił, kiedy będzie Pani należeć do tych lepszych, akceptowanych (i zależnych) przez (od) najlepszych. Pozdrawiam

Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

WiJa, mówmy po staremu(znaczy jestem Jola, Jol.... jo...) darujmy sobie Pana i Panią :)
Nie należę do lepszych czy gorszych - ja po prostu jestem poetą.
Właściwie "malarką piszącą wiersze" tak o mnie mówią, a nawet piszą i to mi się podoba. Moje wiersze fajnie się czytają. Chcesz - na priv podaj adres. Wyślę tomik, chociaż mówią, że tom :) Zostałam wyróżniona w realu, zostałam laureatką i .... to w świecie, w którym ja żyję. ten portal jest fikcją, którą w każdej chwili można skasować jednym wciśnięciem klawisza. WiJa, głowa do góry... moimi ulubionymi poetami nie są nobliści, a wiersze są wybrane wedle mojego gustu i to jest świetne!
Szykuję kolejny tomik, dostałam stypendium na ten cel. Pan nasz i władca portalu prawdopodobnie został przekupiony, a może wpadł w złe towarzystwo i popełnił błąd. Nie rozumiem różnicy między wprawnym poetą, a początkującym... Wyobraź sobie wprawnego kierowcę i początkującego kierowcę - który z nich ma prawo jazdy?
Poetą się jest tak jak człowiekiem, jak kierowcą. Nie ma lepszych, czy gorszych.
Początkujący według admina to ten, który pisze od kilku lat i do tego ma swoje wiersze w wersji "papier"???Kobieta zawsze będzie kobietą, nie ma lepsza, czy gorsza, a poeta jest poetą. Nasz portal chodzi jakoś dziwnie. Czasem mam wrażenie, że schodzi coraz bardziej nie na psy, a na dno. Może kiedyś to wszystko ktoś logicznie poukłada i naprawi, a jeśli nie to wyląduje to w koszu. Serdecznie...