Amras_Elensar Opublikowano 22 Listopada 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2004 Mróz zakochany w szybie obdarowywał ją bukietami białych róż Pozwoliła ujrzeć niebo przez mleczną drogę Mróz w tańcu godowym wyrywanym z kontekstu wiatrem rysował jej ciało od nowa Przyłapani w południe przez słońce ze wstydu rozpłakali sie strużkami- - miłość nie przetrwa wszystkiego A bałwany jak stały tak stoją- -samotne z czarnymi oczami
Agnieszka_Przypadek Opublikowano 23 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2004 no ładnie, ładnie... bardzo obrazowo, tylko pytanie skąd to stwierdzenie: "miłość nie przetrwa wszytskiego" (wszystkiego - literówka) jakoś nie pasuje do całości, burzy lekkość całości. Przecież będą nowe "bukiety białych róż" :)
Martencja M Opublikowano 23 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2004 A mi się podoba w całości. Bardzo zwiewnie i obrazowo to przedstawiłeś. Uważam, że swoje sformułowanie : "miłość nie przetrwa wszystkiego" nie powinneś zmieniać (ale literówkę tak :)). Nie zgadzam się, że za rok znowu będą "nowe bukiety róż". To już nie będzie to samo, ponieważ wszystko wydarzy się w innym czasie, w innych okolicznościach i z innym Mrozem... Pozdrawiam Martencja
Luthien_Alcarin Opublikowano 23 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2004 bardzo ładnie i klimatycznie, lirycznie-nie na siłe, chyba z etak wyboerałes temat.... tylko skad ten smutek? przecież w cos trzeba wierzyć... Pozdrawiam Agata
natalia Opublikowano 23 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2004 ta telenowela tytułowa wcale mnie nie zachęciła do przeczytania wiersza, ale sam wiersz piękny! obrazki cudne, choć parę szczególików, jak igiełki ubodło, są to drugie wersy w 3 pierwszych zwrotkach i ostatniej, jakoś one wydają mi się najlichże, ale to tylko moje odczucie :)
Jacek_P. Opublikowano 23 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2004 Podoba mi się bardzo. Tak jak jest, nic dodać nic ująć. Włącznie z tytułem. Mniam! Tylko, błagam popraw to wszytskiego i stróżkami na "wszystkiego" i "strużkami", bo wszak Ci nie chodzi o dozorczynie! Pozdrawiam romantycznie. Ja.
Amras_Elensar Opublikowano 23 Listopada 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2004 Dziękuję wszytski za komentarze i poświecony czas. Literówki poprawiłem:) Dziekuje za uwagi i sugestie. Pomyśle jeszcze raz and wierszem i eweentualnie naniose poprawki. Jeszczew raz dziekuję. Pozdrawiam
Michał_Zawadowski Opublikowano 23 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2004 coś tam mi się podoba, głównie końcówka, reszta tak średnio. pozdrawiam MZ
Rekomendowane odpowiedzi