Leokadia_Koryncka Opublikowano 28 Marca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2013 wiele milczeń zawisło nad miejscem za dwiema bramami niektóre pękały prosto w zaklęty sen ufając że nie na amen wypisują z życia
maria_bard Opublikowano 28 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2013 Rozważania nad tym, co później, po naszym padole:-). Temat stary jak świadoma ludzkość. Pocieszające, że chociaż warto pomilczeć, a nie twierdzić z całą stanowczością - dalej już nic.;-) Wiersz prosty, co wolę ponad gadulstwo. Ostani wers wydaje mi zbędny. Chyba....bo często nie mam całkowitej pewności:-) Pozdrawiam. E.
Leokadia_Koryncka Opublikowano 29 Marca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2013 Temat nienowy, jednak ciągle aktualny. Może skończy się wraz ze światem:) Też nie jestem pewna, ale w coś trzeba wierzyć. Dzięki za chwilę dla mini. Pozdrawiam... Leo.
Bernadetta1 Opublikowano 29 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2013 wyświechtany temat-niestety ten wiersz nic nie wnosi jak dla mnie.Pozdrawiam
Leokadia_Koryncka Opublikowano 29 Marca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2013 Każde ze słów, zostało już kiedyś użyte, zatem nie istnieją tematy, które zostały jeszcze nieporuszone :) Pozdrawiam :)
Leokadia_Koryncka Opublikowano 30 Marca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2013 Mnie cieszy, że nie grzmi :) Wesołych!
Stary_Kredens Opublikowano 30 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2013 refleksja która i mnie często nachodzi i chyba każdego, ale to nie znaczy żeby ją już pomijać milczeniem , natomiast co do literackiej strony podzielam zdanie Marii Bard oszczędność jest tu atutem , a ostatni wers też mi tu jakoś nie pasuje do całości ani do tytułu się nie odnosi, ani udanie nie spina klamrą poprzednich pozdrawiam kredens
agnieszka wawrzyniak Opublikowano 30 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2013 wiele milczeń zawisło nad miejscem za dwiema bramami niektóre pękały prosto ufając że nie na amen wypisują z życia ...ten jeden mi się podoba..;-)))) Dla swojego użytku skreślilam "" w zaklęty sen ""...bo ten fr. wydaje się być zbędny.. mam, nadzieję , że nie zakłóciłam świętego spokoju..pozdr. agn.
Mariusz_Sukmanowski Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Cały wiersz "robi" animizacja "milczeń" ,więc i ja się odezwałem . "niektóre popękały" ,szkoda,że jedynie we śnie. "jestem chwilą na ugorze" -jak my wszyscy ,temat stary ,ale nie dobity nadmiarem "wypowiedzi" .Wszystkie słowa użyte w wierszu potrzebne. pozdr
Rekomendowane odpowiedzi