Joanna_Janina Opublikowano 22 Marca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2013 kiedyś przyjdzie taka chwila kiedy szczęście nas zaskoczy gdy nieważne będzie jutro w dłoni dłoń spokojnie zaśnie pośród śpiewu łąk kwiecistych biec będziemy gubiąc słowa wieczorami liczyć gwiazdy rankiem w rosie kąpać stopy kiedyś przyjdzie niespodzianie czas wytchnienia z chwilą ciszy kiedy czyniąc proste gesty zobaczymy w nich uczucia
makarios_ Opublikowano 22 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2013 bliskie proroctw wypełnienie które szczęśliwość zwiastują zanikną wszelkie astenie wraz z tymi co kontestują radość owionie tych głowy którzy swej wiary dowiodą zbawieni innymi słowyna własność Ziemię posiędą wtedy przyjdzie niespodzianie czas wytchnienia z chwilą ciszy kiedy czyniąc proste gesty zobaczymy w nich uczucia [indent](:)[/indent] [color=blue]Uprzejmie informuję Czytelników, że z uwagi na nałożony na mnie i moją twórczość ban (w dn. 24.03.2013 r.), nie będę mógł się[/color] [color=red]nigdy[/color] [color=blue]wypowiedzieć pod tym utworem. Oto treść komunikatu pojawiającego się przy próbie zamieszczenia mojego utworu - jak widać moderator nie podał uzasadnienia, a właściwie to je usunął:[/color]Zostal nalozony ban na to konto. Ban wygasa za 99999997270 sekund. Wiadomosc od moderatora: http://www.poezja.org/wiersz,71,142028.html
Joanna_Janina Opublikowano 22 Marca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :)
Sylwester_Lasota Opublikowano 22 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2013 w klimacie młodopolskim, ale bez przegięć np. w postaci motylich skrzydeł, chociaż są łąki kwieciste, liczenie gwiazd i kąpiące się w rosie stopy :). w moim odczuciu bardzo fajny wiersz, urokliwy i bardzo równo napisany :) pozdrawiam i do poczytania :)
Joanna_Janina Opublikowano 22 Marca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2013 Dziękuję Sylwestrze za twoją opinię. Bardzo się cieszę, że wiersz się spodobał :) Pozdrawiam ciepło Janina
Jacek_Suchowicz Opublikowano 22 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a tak się ładnie zapowiada; kiedyś przyjdzie taka chwila szczęscie nagle nas zaskoczy nasze dłonie splotły dzisiaj zwilgotniały ciepłem oczy pośród śpiewu łąk kwiecistych biec będziemy gubiąc słowa do gwiazd będzie bardzo blisko rosa stopy w trawie schowa itd.. myśl dorzucę choć nie nową do tematu co poruszasz proste gesty bycie sobą tym uwiedziesz nawet ducha :)) pozdrawiam Jacek
Joanna_Janina Opublikowano 22 Marca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a tak się ładnie zapowiada; kiedyś przyjdzie taka chwila szczęscie nagle nas zaskoczy nasze dłonie splotły dzisiaj zwilgotniały ciepłem oczy pośród śpiewu łąk kwiecistych biec będziemy gubiąc słowa do gwiazd będzie bardzo blisko rosa stopy w trawie schowa itd.. myśl dorzucę choć nie nową do tematu co poruszasz proste gesty bycie sobą tym uwiedziesz nawet ducha :)) pozdrawiam Jacek I w taki oto sposób z białego wiersza zrobił się rymowany. Dwa ostatnie wersy mnie urzekły :) Dziękuję za przebudowę :) Pozdrawiam wiosennie z zasypanego Lublina. Oby ta wiosna w końcu przetarła oczy, bo chyba zapomniała ustawić budzika ;) Janina
anna_rebajn Opublikowano 22 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a tak się ładnie zapowiada; kiedyś przyjdzie taka chwila szczęscie nagle nas zaskoczy nasze dłonie splotły dzisiaj zwilgotniały ciepłem oczy pośród śpiewu łąk kwiecistych biec będziemy gubiąc słowa do gwiazd będzie bardzo blisko rosa stopy w trawie schowa itd.. myśl dorzucę choć nie nową do tematu co poruszasz proste gesty bycie sobą tym uwiedziesz nawet ducha :)) pozdrawiam Jacek co tam ducha, świat uwiedziesz wszystkie czasy i przestrzenie złączą się w najprostszą wiedzę ta zaś zmieni świt w olśnienie ;))) Janino - bardzo ciepły, uczuciowy wiersz, aż chce się coś dodać. Choć nie jest to potrzebne. pozdr. a
Roklin Opublikowano 22 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2013 Bardzo ładny, radosny wierszyk, taki świeżowiosenny... Druga zwrotka bardzo ładna, bajkowa. Najlepsza jednak jest zwrotka trzecia - prostota uszczęśliwia, najłatwiej, a i najtrudniej, zrobić coś prostego, od serca, lekkiego, które będzie miało moc uszczęśliwiania. Ciepło pozdrawiam :)
Alicja_Wysocka Opublikowano 23 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2013 Czarujesz nas :) Równo, rytmicznie, ślicznie, tylko rymy pochowałaś. No można i tak, pozdrawiam nibywiosennie :)
Nata_Kruk Opublikowano 25 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2013 Czuję młodość w tych wersach.. :) Czytając, myślałam, że będzie to klasyczne rymowanie, ale nie... Sympatyczne, nastoletnie... "niespodzianie". Pozdrawiam.
Joanna_Janina Opublikowano 25 Marca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a tak się ładnie zapowiada; kiedyś przyjdzie taka chwila szczęscie nagle nas zaskoczy nasze dłonie splotły dzisiaj zwilgotniały ciepłem oczy pośród śpiewu łąk kwiecistych biec będziemy gubiąc słowa do gwiazd będzie bardzo blisko rosa stopy w trawie schowa itd.. myśl dorzucę choć nie nową do tematu co poruszasz proste gesty bycie sobą tym uwiedziesz nawet ducha :)) pozdrawiam Jacek co tam ducha, świat uwiedziesz wszystkie czasy i przestrzenie złączą się w najprostszą wiedzę ta zaś zmieni świt w olśnienie ;))) Janino - bardzo ciepły, uczuciowy wiersz, aż chce się coś dodać. Choć nie jest to potrzebne. pozdr. a Na prawdę miło mi czytać tak życzliwe słowa o moim wierszydle Aniu. Pozdrawiam serdecznie :) Janina
Joanna_Janina Opublikowano 25 Marca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Paulo. A ja w zamian uroczo pozdrawiam :) Janina
Joanna_Janina Opublikowano 25 Marca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Roklinie sprawiłeś, że jestem w szoku. Twoje słowa bardzo mnie podbudowały i zarazem zadziwiły. Bardzo się cieszę, że wierszyk się spodobał. Pozdrawiam wiosennie :) Janina
Joanna_Janina Opublikowano 25 Marca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Oczywiście, że możesz :) O każdej porze dnia i nocy :) Również pozdrawiam i dziękuję za komentarzyk :) Janina
Joanna_Janina Opublikowano 25 Marca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No rymy schowały się do szuflady :) Pozdrawiam i życzę wiosennego słońca Janina
Joanna_Janina Opublikowano 25 Marca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Miło mi czytać, że mój wiersz cię zaskoczył pozytywnie. Bardzo dziękuję za twoją opinię :) Pozdrawiam również Janina
Rekomendowane odpowiedzi