Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Pomoc poety

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Ta sprawa może być dla kogoś banałem, lecz dla mnie to banał nie jest^^

Otóż podoba mi się pewna dziewczyna (spotykam się z nią tylko raz w tyg na ćwiczeniach z prawa rzymskiego), chcę napisać dla niej wiersz... i tu jest problem. Nie mam za grosz talentu. Coś tam próbowałem napisać sam, ale jak to czytałem to się z tego śmiałem. W związku z tym mam ogromną prośbę do osób na tym forum o napisanie wiersza, komplementującego jej urodę, bez wyznawania miłości. Jakby ktoś kto ewentualnie się tego podejmie wplótł w wiersz wątek starożytnego rzymu/prawa rzymskiego byłbym ogromnie wdzięczny

Z góry dziękuje za pomoc.

Dzięki za zainteresowanie tematem.
Rzym to tylko coś jakby bonus, który z chęcią zaakceptuje, ale nie jest to żaden wymóg. Jak wiersz nie będzie zawierał tego wątku to i tak będę wdzięczny za pomoc bo nie potrafię nawet 2 przymiotników zebrać w składną całość w wierszu^^

Mam duże wątpliwości co do tej idei, ale... jeśli koniecznie chcesz to zrobić, i jeśli chcesz, żeby to dobrze wypadło, napisz go sam. Nie podpisuj się pod nieswoim dziełem, bo to nie przynosi chwały. Nie musi być jakiś skomplikowany (w zasadzie nawet lepiej, żeby nie był), byleby był szczery i od serca. Musi zawierać pierwiastek uczuciowy.
Powodzenia!

• 2 miesiące temu...