Grażyna_Kudła Opublikowano 28 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bij, zabij, Elu, ja nie wiem nic. Dlaczego? Otworzyłaś puszkę "pandory", ale po co, żeby czytelnik wziął to, co chce? Tak też można, ale właśnie przez to szybko o wierszu zapomni, bo jutro już będzie chciał czego innego od życia dla siebie. Jest tu tylko stwierdzenie, a ja szukam nowych przesłań, jako czytelniniczka. I jest tu bardzo ciasno, czegoś za dużo, a może by trzeba jakoś rozluźnić ? Nie przejmuj się moim marudzeniem, wiersz jest Twój. Uściski :)
Sylwester_Lasota Opublikowano 28 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ot, żeby podać przykład: http://www.poezja.org/wiersz,2,137356.html CO TO SIĘ POROBIŁO?! ZNIKNĘŁO FORUM ZET!!! :))) a po kliknięciu powyższego linka i następnie odnośnika powyżej 'poezja współczesna', wszystkie nasze wiersze są w ZETce :))))
maria_bard Opublikowano 1 Marca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bij, zabij, Elu, ja nie wiem nic. Dlaczego? Otworzyłaś puszkę "pandory", ale po co, żeby czytelnik wziął to, co chce? Tak też można, ale właśnie przez to szybko o wierszu zapomni, bo jutro już będzie chciał czego innego od życia dla siebie. Jest tu tylko stwierdzenie, a ja szukam nowych przesłań, jako czytelniniczka. I jest tu bardzo ciasno, czegoś za dużo, a może by trzeba jakoś rozluźnić ? Nie przejmuj się moim marudzeniem, wiersz jest Twój. Uściski :) Żałuję, że niczego nie znalazłaś. Nie bedę tłumaczyła, w czym rzecz. W powyższych komentarzach, trochę bliskich dyskusji, jest wiele zawarte:-) Tylko - dlaczego aż puszka Pandory? To ona była właśnie "rozluźniona" po otwarciu!;-))) Pozdrawiam. E.
Magdalena_Blu Opublikowano 1 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2013 Choroba bez objawów, jest ale nie daje znaku, przyczajona. Podobno nie za dobrze wygląda, kiedy w wierszu występuje słowo "miłość" - w każdym razie we współczesnej poezji. Ale można przecież udawać, że to o czymś innym, bo pasuje:) Pozdrawiam.
maria_bard Opublikowano 1 Marca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Opatrzność czuwała i nie wpisała mi do tego tekstu słowa "miłość". Jest co jest i o czym jest. Według uważania.:-) Przegrana w kasynie - pozdrawiam.:-)
Grażyna_Kudła Opublikowano 1 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bij, zabij, Elu, ja nie wiem nic. Dlaczego? Otworzyłaś puszkę "pandory", ale po co, żeby czytelnik wziął to, co chce? Tak też można, ale właśnie przez to szybko o wierszu zapomni, bo jutro już będzie chciał czego innego od życia dla siebie. Jest tu tylko stwierdzenie, a ja szukam nowych przesłań, jako czytelniniczka. I jest tu bardzo ciasno, czegoś za dużo, a może by trzeba jakoś rozluźnić ? Nie przejmuj się moim marudzeniem, wiersz jest Twój. Uściski :) Żałuję, że niczego nie znalazłaś. Nie bedę tłumaczyła, w czym rzecz. W powyższych komentarzach, trochę bliskich dyskusji, jest wiele zawarte:-) Tylko - dlaczego aż puszka Pandory? To ona była właśnie "rozluźniona" po otwarciu!;-))) Pozdrawiam. E. Właściwie, to nie aż puszka, dlatego wstwiłam w cudzysłów. :))
Sebek..._ Opublikowano 6 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2013 dziwne, przypomniała mi się scena z ostatniego odcinka miasteczka twin peaks pozdrawiam
Roklin Opublikowano 6 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2013 Skojarzył mi się z lwem/lwicą, które śpią przecież przez wiele godzin (tak metaforycznie, jak i dosłownie). Puenta zgniata ofiarę/ewentualnych konkurentów. Bardzo dobry wiersz, chyba nawet zabiorę... Pozdrawiam :)
Rekomendowane odpowiedzi