Bernadetta1 Opublikowano 16 Lutego 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2013 obrysuj mi pamięć konturem obrazy nie wyjdą spod kreski w milczeniu zapiętym na uśmiech pożółkłym od gorzkich refleksji naszkicuj mi żal zapomnieniem niech ciągle nie pyta o wczoraj bo to co umarło jest cieniem niedosyt niech milczy lub skona
Alicja_Wysocka Opublikowano 16 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2013 Wprawne pióro, zgrabny wiersz Pozdrawiam :)
Malarz_ Opublikowano 16 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2013 Warsztatowo dobrze napisane. Układem abcb zawsze będzie rytmicznie jeśli akcenty się zachowa. Obrysuj, kreski, naszkicuj jedno z tych słów można wymienić np na namaluj czy jakieś inne mniej zbliżone do szkicowania.
Bernadetta1 Opublikowano 16 Lutego 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2013 witaj:)miło Cię gościc u mnie:)
Bernadetta1 Opublikowano 16 Lutego 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2013 no taki trochę malarski ten wiersz;)dzięki za wizytę pozdrawiam:)
Emanuel_Wójcik Opublikowano 16 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2013 ooo ! Bardzo mi się podoba:) pozdrawiam.
janusz_pyzinski Opublikowano 16 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2013 dawno tego robiłem,ale dla tego wiersza zalogowałem się specjalnie,aby poczytać , pochwalić i...pozazdrościć,a jest czego pozdrawiam serdecznie
Bernadetta1 Opublikowano 16 Lutego 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2013 Januszu bardzo się cieszę,że jesteś:)kope lat:)pozdrawiam ciepło Beata
Emanuel_Wójcik Opublikowano 16 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2013 ale, cos mi zgrzytają te pierwsze wersy, mianowicie; "obrysuj mi pamięć konturem obrazy nie wyjdą spod kreski" => jeśli chodzi o to żeby nie wyszły spod kreski to lepiej by brzmiało - "niech obraz nie wyjdzie spod kreski" a być może to jest literówka i chodzi o to by wyszły; "obrazy niech wyjdą spod kreski" Ja sie w sumie nie znam, ja tu tylko sprzątam:) pozdrawiam jeszcze raz.
M._Krzywak Opublikowano 16 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2013 No to teraz "lirycy" umrą z zazdrości :) 24 lutego zapraszam!
Bernadetta1 Opublikowano 16 Lutego 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2013 Milczenie przerywane jedynie sztucznym uśmiechem,kiedy przemyślenia bywają gorzkie.Pamięć obrysowana konturem,aby nie stracić żadnego z obrazów.Może teraz przybliżyłam emocje:)
Bernadetta1 Opublikowano 16 Lutego 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2013 Emanuelu właśnie chodziło o to żeby zatrzymać te obrazy na zawsze:)dzięki za wnikliwość i poczytanie
Bernadetta1 Opublikowano 16 Lutego 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2013 a pytać nie może?;):):)przemyślę;)
Marlett Opublikowano 16 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2013 Zgrabnie , lirycznie, po prosto dobrze się czyta , pozytywnie w odbiorze. PozdrawiaM.
Bernadetta1 Opublikowano 17 Lutego 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2013 Marlett-dzięki:) Mithotyn-trzeciej strofy bym już nie dodawała,ale nad tym drugim wersem się zastanowię;)skoro niejednoznaczny...pozdrawiam
Jacek_Suchowicz Opublikowano 17 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2013 pięknie :))) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. rzuć cienie na wszystko co było przypudruj miczenie i gorycz zwal z brzucza zbędną otyłość przypomnij wspaniały smak ostryg konturem zlikwiduj niepewność bo nowe raduje nie złości w tle nutę zachowaj mi rzewną niech pomrą inni z zazdrości pozdrawiam Jacek
Bernadetta1 Opublikowano 17 Lutego 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2013 jak to miło dwóch Jacków gościc:):):dziękuję i pozdrawiam
Stefan_Rewiński Opublikowano 17 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2013 Fajnie napisałaś Betta. Pzdr.
Rekomendowane odpowiedzi