cezary_dacyszyn Opublikowano 14 Lutego 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2013 kobieta przechodzi obok czuję ten wiatr przypływem krwi mózg odwraca szyję pośladki zmroku kreślą azymut ścieżkę na wieczór mroźne niebo luty nieprawda taki upał rzadko ma miejsce Świnoujście 12 II 2013
Oxyvia Opublikowano 15 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2013 Fajne! Podoba mi się. Czy rzeczywiście mężczyzna może się zachwycić kobietą, którą przelotnie widzi na ulicy? Tak, że mu się robi gorąco? (Nie poddaję w wątpliwość, tylko pytam). :)
Nata_Kruk Opublikowano 15 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2013 No tak, mowa ciała znaczy b.wiele.! Dobre wejście, ten wiatr... czuję to. Pośladki zmroku.. :) zabawnie określone, możnaby bez.. "ścieżką".. od razu, na wieczór.. ;) bo to taki prawie "topograficzny azymut", zaproszenie do "upalnej chwili". Mnie się spodobało. Pozdrawiam.
Baba_Izba Opublikowano 15 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2013 Bardzo ładnie przedstawiona wizja, też bym wolała bez "ścieżki". Serdeczności - baba
PaULA-nowa Opublikowano 15 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2013 Faceci, to potrafią zwrócić uwagę;) Pozdrawiam:)
Roklin Opublikowano 16 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2013 Upał może i sobie mieć miejsce. Ja tam wolę ciepełko płynące z damskich ust podczas ciekawej rozmowy. Ale generalnie zgadzam się. To jest rzecz, którą tylko mężczyźni dostrzegą (kobiety mają swoje). Bardzo dobry wiersz. Pozdrawiam :)
Anna_Para Opublikowano 16 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2013 Urokliwie, walentynkowo pewnie? Podoba się. Pozdrawiam, Para:)
cezary_dacyszyn Opublikowano 16 Lutego 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Mężczyzna może zachwycić się ulicą , która pełna jest takich kobiet ;-)) Może Oxy , oj , morze ... A raczej jej ( kobiety ) aurą . I poeta czasami ulega ;-)) Pozdrawiam , C :)
cezary_dacyszyn Opublikowano 16 Lutego 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. W poprzednim po Twojej sugestii dokonałem malutkiej zmiany :) W tym ani rusz ! Kwintesencja musi zostać . Azymut jest bezużyteczny bez ścieżki , która go wyznacza , tak myślę , ale czy ja wiem ... Może wszystko przez ten upał ? :-))
cezary_dacyszyn Opublikowano 16 Lutego 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Babo ! ścieżka musi zostać bo ... no i już :-) Pozdrawiam , C :-)
cezary_dacyszyn Opublikowano 16 Lutego 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. i potem myślą o niebieskich migdałach - idioci :-))) Pozdrawiam ;-)
cezary_dacyszyn Opublikowano 16 Lutego 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jestem tego samego zdania co Ty ... To drugie jest trwalsze i bardziej świadczy o wzajemności - przynajmniej w dzisiejszych poronionych czasach . Ale chwilami wypełza z nas samiec , czyż nie ? A w ogóle - w końcu jakiś facet coś napisał : gratuluję odwagi !!! ;-)
cezary_dacyszyn Opublikowano 16 Lutego 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Czarek walentynek nie uznaje , podobnie jak i innych hamerykańskich pepsi colów , hotów dogów i inakszych wypełniaczy próżni ... Anno wracaj wierszami , przecież nie będę za Tobą po innych portalach ganiał . Może org zielony , niedojrzały , ale co tam ! Please ... To po USA ? Pozdrawiam , ZAPRASZAM :))
Roklin Opublikowano 16 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jestem tego samego zdania co Ty ... To drugie jest trwalsze i bardziej świadczy o wzajemności - przynajmniej w dzisiejszych poronionych czasach . Ale chwilami wypełza z nas samiec , czyż nie ? A w ogóle - w końcu jakiś facet coś napisał : gratuluję odwagi !!! ;-) Chińskie przekleństwo: "obyś żył w ciekawych czasach" - tę aurę można poczuć obecnie, nie wiem tylko, czy to dobrze, czy źle (raczej źle, choć tematów dzięki temu nie brakuje). Tak, czasami racjonalna część umysłu śpi... potem się tego zazwyczaj żałuje... Nie wiem... panowie zawstydzeni ;p :) Pozdrawiam :)
agnieszka wawrzyniak Opublikowano 17 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2013 ....taka zachwycona to ja znowu nie jestem... nie rozumiem drugiej strofy a pośladki zmroku mnie nie przekonują... całkiem dobrze mógłby funkcjonować bez drugiej i trzeciej strofy..w takiej postaci byłby chyba tym...zamierzonym....pozdrawiam . agn.
Sylwester_Lasota Opublikowano 17 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2013 wszyscy się nim posługujemy, chociaż niektórzy zupełnie nieświadomie, a potrafi przekazać znacznie więcej niż najstaranniej dobrane słowa :). wbrew temu co można by wywnioskować z wiersza, to panie są mistrzyniami w posługiwaniu się nim i w odczytywaniu niewerbalnych sygnałów :) pozdrawiam i do poczytania :)
cezary_dacyszyn Opublikowano 17 Lutego 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. i jakem facet , ja Ci jej nie wytłumaczę - to taka facistowska przywara : )) W pewnych momentach krwinki czerwone , rozumiesz ... , ale co Ty wiesz o hematokrycie ?? ;-) Trzecia zwrotka toż to początek !!! Pośladki ... żadne nie są tak piękne w świetle dnia - nie dajmy się oszukiwać !!! Zmrok im sprzyja :-) Pogadaj z płciami męskimi przy piwie , a jużci oni wszystko wytłumacho ;-))
cezary_dacyszyn Opublikowano 17 Lutego 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ten popełniłem wiersz właśnie na to wskazuje - one są mistrzyniami w rozporządzaniu fluidami ... :-) No to już dwóch ... facetów ... ;-) Pozdrawiam z miasta , które ... chyba znowu zaciąga się zimą ... ;-(
Pan_Biały Opublikowano 19 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2013 dwie pierwsze bez zająknięcia, Cezar, wiesz o czym mówię pozdrowienia dla zachodniopomorskiego od mazowsza ahoj
cezary_dacyszyn Opublikowano 21 Lutego 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. kolejny facet cieszy :-) wiesz o czym piszę ;-) i cieszę , że wpadłeś :-)) ma zawsze OK :-)))
Rekomendowane odpowiedzi