Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

dumę bogowie przejawiają
w wierzeniach w mitach (z egoizmu)
i zazdrość żywią wśród tragizmu
lub rozpasanie podsycają

stąd przywiązane doń ludziejki
są tak zależne od pożądań
chwaląc niewiedzę z racji doznań
zmysłowych (czasem za kopiejki)

ksenofobiczne uprzedzenia
co na niewiedzy są oparte
łzy wyciskają (nieotarte)
odmieńców rzadko kto docenia

samemu sobie nie poskąpi
uznania chwały uwielbienia
podziw wyraża dla rzępienia
lecz z obcym już tak nie postąpi

"dziwakom" poskąpić nie raczą
wszelakich wyzwisk ze sarkazmem
i chociaż trącą już marazmem
niby nie gęsi jednak kwaczą

gniew ich ogarnia gdy odmiennie
ktoś ujmie sprawy pospolite
własne lansują wsparte mitem
ars poetica nieznamienne

wszelaką złością zły wybucha
na obcych miota podłe odium
aby nie wpuścić ich na podium
albo odmówić takim ducha

najchętniej w piekło by strącili
tych którzy klaskać im nie zechcą
w asyście takich są co łechcą
lecz przecież przez to pobłądzili

http://ksiazki.wp.pl/gid,16201082,tytul,Historia-trudnej-przyjazni-oraz-ostrego-konfliktu-dwoch-wybitnych-poetow-Listy-Czeslawa-Milosza-i-Zbigniewa-Herberta,galeria.html?ticaid=111c26&_ticrsn=5

Po 9 miesiącach w dniu 02.01.2014 r. moderator przestał banować moją aktywność w tym serwisie, lecz 13.01.2014 r. znowu pozbawił mnie możliwości publikowania utworów i komentowania. Oto komunikat o tym świadczący, który dowodzi recydywy w prześladowaniu mnie na tle religijnym, pomimo stanowionej prawem wolności wyznawania przekonań i poglądów:

Zostal nalozony ban na to konto.

Ban wygasa za 2528966 sekund.

Wiadomosc od moderatora: to nie jest dobre miejsce dla pana. prosz? szuka? innego forum

Opublikowano

(...) Nie złamie pan regulaminu, pisz pan sobie do woli. Złamie pan - ban baj. I proste. (...) Po raz drugi proszę. Ma pan problem, przejdź pan na forum dyskusyjne.

Dnia: 2013-02-05 16:38:55 napisał: M. Krzywak Więcej: http://www.poezja.org/wiersz,2,141541.html

[color=red]Biorąc pod uwagę nie tylko powyższe ostrzeżenie moderatora serwisu poezja.org uprzejmie informuję, że [u]mogę[/u] odpowiedzieć na zamieszczony komentarz, lub udzielić stosownych wyjaśnień, po zwróceniu się do mnie, za pośrednictwem dostępnej w tym serwisie opcji "Prywatne wiadomości".

Opublikowano

(...) Nie złamie pan regulaminu, pisz pan sobie do woli. Złamie pan - ban baj. I proste. (...) Po raz drugi proszę. Ma pan problem, przejdź pan na forum dyskusyjne.

Dnia: 2013-02-05 16:38:55 napisał: M. Krzywak Więcej: http://www.poezja.org/wiersz,2,141541.html

[color=red]Biorąc pod uwagę [u]nie tylko[/u] powyższe ostrzeżenie moderatora serwisu poezja.org uprzejmie informuję, że [u]mogę[/u] odpowiedzieć na zamieszczony komentarz, lub udzielić stosownych wyjaśnień, po zwróceniu się do mnie, za pośrednictwem dostępnej w tym serwisie opcji "Prywatne wiadomości".

Opublikowano

Rytm zgrzyta w wersie z pierdołami i chichotami. To i wyrzucić i będzie ok.
Może i jest to ,,gniot" jak twierdzą, jednak zawierający prawdę ogólnie wszystkim wiadomą, że nadzorca będzie gnębił niewolników, gdyż jego też wyżej postawieni gnębią. Tak było, jest i będzie.