Magdalena_Blu Opublikowano 3 Lutego 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2013 po tym jak zniknęły nasze krajobrazy czerwone słońce próbuje rozpuszczać taflę czy wiesz że twoje opowieści zaczepiają Baltazara wącha je i obszczekuje gdy patrzą przez ramię na kartce powstaje granica wiersz który będę nadal obłaskawiać przekraczać niemożliwe on myśli że refleksy na ścieżce nie są przypadkowe tak jak my i koniec świata
Joanna_Janina Opublikowano 3 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2013 Podoba mi się :) Wiersz to rzeczywiście granica między zwyczajnością dnia codziennego a światem wyobraźni, piękna i niezwykłości. Czasami warto przekroczyć tą granicę i dać się ponieść fantazji. Czasem to pomaga, gdy zaczynają się problemy i gdy wydaje nam się, że to dla nas zbyt wiele. Pozdrawiam serdecznie autorkę :) Janina
Marek_Petrykowski Opublikowano 4 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2013 Poezja często bywa lekceważona jako skojarzeniowa bezinteresowna gra myśli. Dążymy często do zniszczenia prostych mechanizmów w rozwiązywaniu podstawowych zagadnień. Wiersz jest poniekąd instrukcją - jak korzystać ze spaceru; ostatniej ścieżki przed bramą - pozdrawiam Autorkę.
Grzegorz_niewiem Opublikowano 4 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2013 popieram Joanne Janine/a cienka granica nie mal do zatarcia przez pędzel wyobraźni pozdrawiam
maria_bard Opublikowano 4 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2013 Precyzyjnie; każde słowo przemyślane. To forma. Treść: jak znaleźć porozumienie, kiedy już niby wszystko zaszło za horyzont. Warto zerkać tam, gdzie, wydawałoby się, już niczego nie ma. Używać niby nieużywalnego, a jednak...Wszystko może się jeszcze wydarzyć. Bardzo ładnie. Tkliwie nawet:-) Pozdrawiam, B.L. - E. Mój Baltazar nie szczeka, ale stoi w kącie pokoju i pilnuje:-) To wielka lalka z drewna. Też działa.
Nata_Kruk Opublikowano 4 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2013 Spacer w parku, dla mnie, z psem i sięgające daleko rozmyślania. To mądry pies, skoro myśli, czyli wie, że.. oni.. nie są przypadkiem, bo to chyba ważniejsze od końca świata, którego nie neguję w treści. Nie bardzo mi określenie.. " słońce podejmuje akcję".. nic to. Granicy.. być może, nie obłaskawiałabym, chyba wolałabym od razu.. granica na której będę przekraczać niemożliwe. Ogólnie, uroczy wiersz. Pozdrawiam.
Magdalena_Blu Opublikowano 4 Lutego 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Czasami ucieczka w wyobraźnię faktycznie pomaga, to chyba naturalne:) Dobrze, że to widać w wierszu. Pozdrawiam również:)
Magdalena_Blu Opublikowano 4 Lutego 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Instrukcja, albo zwykła reakcja emocjonalna, koniec świata też może być na ścieżce przed bramą:) Pozdrawiam Marku.
Magdalena_Blu Opublikowano 4 Lutego 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wyobraźnia, chyba lepiej z nią niż bez:) Pozdrawiam również.
Magdalena_Blu Opublikowano 4 Lutego 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tkliwie i ciut płaczliwie:) Pamiętam manekina - lepiej, że nie szczeka, a działa:)
Magdalena_Blu Opublikowano 4 Lutego 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak - wiem o co chodzi ze "słońce podejmuje akcję", trochę mi zgrzytało, ale nie byłam pewna - poprawiłam ciut. Dzięki - pozdrawiam:)
Grażyna_Kudła Opublikowano 6 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2013 Madgdo, wybacz ingerencję:po tym jak zniknęły nasze krajobrazy czerwone słońce próbuje rozpuszczać taflę czy wiesz że twoje opowieści zaczepiają Baltazara wącha je i obszczekuje gdy patrzą przez ramię myśli że refleksy na ścieżce nie są przypadkowe na kartce powstaje granica nadal obłaskawiam Każdy zostawi jakiś ślad i dla mnie tyle wystarczy. Nauka? Człowiek zawsze musi coś poprawiać, udoskonalać, taka jego natura. Czsem wolałabym miec naturę zwirzęcia, kierować sie tylko instynktem... I końcowa konkluzja: żadna granica nie jest krucha, kiedy sama zdecyduję, kiedy ja przekroczyć. Dziękuję za mozliwość porozważania pod wierszem, pozdrawiam :)
Anna_Myszkin Opublikowano 7 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2013 Jest miękki jak sierść zadbanego husky i intrygujący. Jak jego oczy? Magdaleno, pozostaję w szoku po lekturze tej perełki - dla mnie najcenniejszej wśród Twoich. Pozdrawiam :)
Magdalena_Blu Opublikowano 8 Lutego 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bardzo proszę sobie ingerować do woli:) Dzięki z odwiedziny i uwagi. Pozdrawiam:)
Magdalena_Blu Opublikowano 8 Lutego 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ooo, husky - no tak, one mają jedno oko niebieskie, a drugie brązowe - pasuje:) Zaintrygowałaś mnie tym. Pozdrawiam:)
Gość Opublikowano 9 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2013 Pani Blu, Pani jest że tak powiem autorsko myśląca :) Bo taki park to zajebiste miejsce jest. Serio. Jak dla mnie wiersz zaczyna się od drugiej strony. Gratulacje - ktoś jednak trzyma poziom Działu :)
Magdalena_Blu Opublikowano 10 Lutego 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Panie Valtteri:) Park faktycznie ma specyficzną zależność, że nawet śpiesząc się, przenika. Od drugiej strony - ciekawe:)
Roklin Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2013 Podoba mi się ten tekst. To taka metodologia pisania wierszy w skrócie i myśli autora/ki w trakcie tworzenia, a nawet przed. Poza tym, bardzo ładny obrazek. Tak :) Pozdrawiam :)
Rekomendowane odpowiedzi