Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rzeka

Rekomendowane odpowiedzi

Jakże często na brzegach
czerpałem garściami spokój,
zrzucałem trapiące uczucia
jak zbędny ładunek.

Srebrny zapach wód,
mieniące się dźwięki fal,
działały jak panaceum na duszę,
lepiej niż muzyka harfy.

Byłaś nie raz cichą i wierną
powierniczką marzeń i myśli,
pozwól więc bym nadal mógł
dzielić razem samotność.

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Przywiązanie do miejsca/rzeki, bo.. tam.. peel odnajduje spokój i wyciszenie, czemu nie... jednak, czy kolor może mieć zapach.?
Fale mogą sie mienić w słońcu, np. ale dźwięk, sam w sobie jest falą i to połączenie nie jest dobre.
Pozdrawiam.

Przywiązanie do miejsca/rzeki, bo.. tam.. peel odnajduje spokój i wyciszenie, czemu nie... jednak, czy kolor może mieć zapach.?
Fale mogą sie mienić w słońcu, np. ale dźwięk, sam w sobie jest falą i to połączenie nie jest dobre.
Pozdrawiam.

Nata, a Ty wciąż peeldolisz. Rozwiń temat, a nie podpieraj się wciąż szufladką peela, w której echa konstruktywizmu nie znajdziesz.
Kolor żółty np. ma zapach słońca i cytryny.

Wiersz podoba mi się i rozumiem sam znajduję w rzece spokojnego towarzysza.

Pozdrawiam.

... słyszało się, nawet uczyło się o tym... ale dla mnie - zapomniałam dodać w poście, to, co wytłuszczone,
połączone z kolejnymi dwoma wersami, gdzie jest.. "panaceum na duszę" i "lepiej niż muzyka harfy" (wolałabym dźwięki)..
nie "zagrało" mi, po prostu.

Paweł, Adrian nie miał żadnego postu, więc wpisałam się, a Ty.. "Nata.. peeldolisz"..
Pisanie w 1.os.l.poj. nie musi oznaczać, że wiersz traktuje o autorze i wówczas lepiej "podeprzeć się" peelem..
nie jesteśmy psychoterapeutami, żeby pod każdą smutniejszą treścią wyciagać autora, jeśli jest wierszu, z tzw. dołka.
Wyraziłam swoje zdanie, a Autor, jeśli zechce, odpowie mi.. zostawiłeś swoje i ok.

Paweł, Adrian nie miał żadnego postu, więc wpisałam się, a Ty.. "Nata.. peeldolisz"..
Pisanie w 1.os.l.poj. nie musi oznaczać, że wiersz traktuje o autorze i wówczas lepiej "podeprzeć się" peelem..
nie jesteśmy psychoterapeutami, żeby pod każdą smutniejszą treścią wyciagać autora, jeśli jest wierszu, z tzw. dołka.
Wyraziłam swoje zdanie, a Autor, jeśli zechce, odpowie mi.. zostawiłeś swoje i ok.

Co racja to racja.

Pozdrawiam