Anna_Para Opublikowano 6 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2013 muszę się na nowo zamknąć w tobie, żeby światło starej jabłoni wypuściło pędy na następne pytania. a ty, mój Salieri, wypuściłeś na mnie nowe duchy z poduszek. skuteczne w zjadaniu przeszłości, kopią w piachu dziury, zanim postawię pierwszą nutę na zaciśniętym gardle. dwa stycznie temu, kiedy miałam oczy w kolorze sukni, ktoś przestał kłamać. szkoda. 4.01.2013.
jacekdudek Opublikowano 7 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2013 podoba, zastawiam sie jednak nad...jeśli mój Salieri, to czy potrzebne na mnie, no i czy na pewno dobrze, celowe owe na przy zaciśniętym gardle i następnych pytaniach, pozdrawiam
Anna_Para Opublikowano 7 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2013 Jacku, dziękuję, przemyślę Twoje sugestie, pozdrawiam, Para:)
cezary_dacyszyn Opublikowano 7 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2013 czy ja przez ułomną chwilę nie widziałem w odwrotnym szyku ? proponowanym ? i czułem się spełniony !!! Pomimo tego : bardzo dobry wiersz , przykład tego jak powinna płynąć poezja , wysublimowana , wysmaczona , dojrzała i dorodna . Ty już wiesz , napisałem to dla innych ;-)) Gratuluję :-) Dobrze zaczynasz nowy sezon ;-))
Emanuel_Wójcik Opublikowano 7 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2013 Aniu! wiesz, że ja wolę jak śpiewasz a to już drugi wiersz pod rząd w którym milczysz. Obiecaj, że za tydzień zaśpiewasz! pozdrawiam:)
Lilka_Laszczyk Opublikowano 7 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2013 Witaj Aniu, Wiersz wysublimowany (ale to już ktoś przede mną powiedział). Mnie najbardziej ....końcówka od...dwa stycznie. To jest najprawdziwsze. pozdrawiam Lilka
Anna_Para Opublikowano 7 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2013 Cezarku, już wyjaśniłam, dlaczego nie może być "zamknąć się"... Poza tym - przeczytaj tę strofkę na głos. Naprawdę tak brzmi lepiej :) Serdecznie dziękuję za zainteresowanie i komentarz. Cieplutko, Para:)
Anna_Para Opublikowano 7 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2013 Emanuelu, Twój komentarz niesie dla mnie wiadomość, że znasz (przynajmniej tytuł) mojej książki, czym sprawiasz mi wielką radość. Dziękuję i obiecuję, że za tydzień będzie piosenka. Cieplutko, Para:)
Anna_Para Opublikowano 7 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2013 Lilko, bardzo dziękuję. Cieszy mnie odbiór tekstu i to, że wzięłaś z niego coś dla siebie. Serdecznie pozdrawiam, Cieplutko, Para:)
Kaliope_X. Opublikowano 7 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2013 silna kobieta wie, co należy zasypać, czemu oddać głos, czego żałować, a z czym zacząć nowy taniec... w jednym, pożądanym kolorze sukni. może szkoda, a może wcale nie? :) Anno, zamyślasz mnie zwyczajnym sobie sposobem. wiersz podoba się, gratuluję! pozdrawiam z ukłonem. serdeczności! Kinga. :)
Anna_Para Opublikowano 7 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2013 Kaliopku, dziękuję, że znajdujesz dla mnie czas. Bardzo mi bardzo:) Cieplutko, Para:)
Nata_Kruk Opublikowano 9 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2013 Anno, świetna pierwsza. Sprytnie wplotłaś Salieri'ego, by w nastepnej zwrotce postawić nutkę na zaciśniętym gardle. Puenta bardzo wymowna. Peelka żyła w kłamstwie, a lepiej poznać prawdę, no i.. zabolało. Końcowe "szkoda" świetne dla wiersza. Całość bardzo, tylko tytuł taki trochę "wyskubany".. ;) (to żart) Pozdrawiam.
Anna_Para Opublikowano 9 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2013 Nato, tak:) Tytuł "po depilacji";)))))) Dziękuję serdecznie, cieszę się, że czytasz, że mnie odwiedzasz. Cieplutko, Para:)
Rekomendowane odpowiedzi