aluna Opublikowano 28 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2012 posłuchaj proszę poczytam ci o przeszłości dawno ...już prawie zapomniałam jak w szczęściu i zdrowiu piliśmy czerwone wino tańczyliśmy kręcąc światem wokół nas suszyliśmy rękawiczki zmoczone od łez szczęścia ukrytych w płatkach śniegu i toczyliśmy kule na dzisiejsze bałwany dzisiaj toczymy piguły od szklanki do szklanki by odśnieżyć drogę tuż tuż przy domu nie pozwólmy złamać kręgosłupa przecież wszystko o wszystko się opiera
Baba_Izba Opublikowano 28 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2012 Witaj Aluna po Świętach! Bardzo sympatyczny wiersz wymyśliłaś; bije z niego ciepło i nadzieja. Póki "wszystko o wszystko się opiera" - jest dobrze, choć nie jest łatwo. Do formy wiersza nie mam zastrzeżeń, podoba mi się. Serdeczności - baba
Alina_Służewska Opublikowano 29 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2012 rozmarzyłam się przy tym wierszu prawda - "wszystko o wszystko się opiera" życzę szczęścia w nadchodzącym 2013 roku pozdrawiam :)
Grażyna_Kudła Opublikowano 29 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2012 Jest jakaś boleść w tym wierszu, ale nie poddanie się. Kule i piguły, mogą cieszyć, jeśli śniegowe, a mogą też oznaczać udrękę, zależy co nam los ześle, bo życie to pudełko czekoladek, powiedział słynny Forrest Gump. Z tą różnicą, że wszystkie czekoladki są jednak słodkie. W życiu można trafić na gorzkie, ale wtedy ważne jest oparcie. Mądry wiersz, Haniu. Tobie, Haniu, w nowym roku, życzę samych najsłodszych czekoladek. Grażyna :)
aluna Opublikowano 29 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj , witaj Droga Izo po świętach i przed nowym -noworocznym ! Miło mi że "Bardzo sympatyczny...i bije z niego ciepło i nadzieja..." I Tobie Droga Babo Izbo życzę w nadchodzącym Nowym Roku 2013 zdrowia , ciepła i pięknych wierszy! Hania
aluna Opublikowano 29 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Alinko , bez oparcia nic , zawsze potrzebujemy wrażliwego mocnego wsparcia (chyba ,że same nim jesteśmy)! Alinko spełnienia , zdrowia , wszystkiego najlepszego! Hania
aluna Opublikowano 29 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Masz rację Grażynko , jest w wierszu ukryta gorycz , ale pigułą ja przytłumię i już! Dziękuje za miłe słowa o wierszu, cieszy! Grażynko i Tobie Droga Poetko , wszystkiego co najlepsze w Nowym Roku niech się spełni ! Hania
Oxyvia Opublikowano 29 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2012 Alunko, piękny wiersz! Bardzo mi się podoba i wzruszył mnie! Na pozór jest smutny, ale wg mnie tylko na pozór. Bo nie ma szczęśliwszego życia nad takie, kiedy ludzie od młodości są razem i razem się starzeją, i mogą miło i ciepło wspominać swoja wspólną przeszłość, swoje młodociane szczęście z miłości. Pięknie jest razem przemijać, razem się starzeć, podawać sobie nawzajem pigułki w trosce o zdrowie, odśnieżać razem wokół domu, wspólnego jak całe życie. Życzę Wam jeszcze stu lat takiego wspólnego, pięknego przemijania! :)
teresa943 Opublikowano 29 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2012 nie pozwólmy złamać kręgosłupa... i tak trzymajmy!!! SZCZĘŚCIA NA NOWY ROK 2013!!! cieplutko pozdrawiam, Haniu :)))) Krysia
Sylwester_Lasota Opublikowano 29 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2012 i dobrze mieć wspomnienia :) pozdrawiam i do poczytania :)
aluna Opublikowano 30 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Oxyvio , to mi się jeszcze nie zdarzyło -czytając Twój Droga poetko komentarz , wzruszyłam się ! Dziękuje pięknie za tak cudowny wpis! Życzę Tobie i Andrzejowi dużo miłości , szczęścia , żeby każdy dzień był świętem bycia z sobą! Szalonego Sylwestra i wszystkiego co najpiękniejsze w Nowym Roku 2013 ! Uściski! Hania
aluna Opublikowano 30 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Droga Krysiu masz rację kręgosłup to nasze być albo nie być! Więc być i tak trzymać! Wszystkiego najlepszego , zdrowia , szczęścia , pomyślności w nadchodzącym Nowym Roku 2013 ! Ściskam! Hania
aluna Opublikowano 30 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Masz rację Sylwku , dobrze mieć wspomnienia , ale te dobre! Z okazji imienin i Nowego Roku 2013 -- wszystkiego co najlepsze , niech się spełni! Do poczytania ! Hania
Oxyvia Opublikowano 30 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Oxyvio , to mi się jeszcze nie zdarzyło -czytając Twój Droga poetko komentarz , wzruszyłam się ! Dziękuje pięknie za tak cudowny wpis! Życzę Tobie i Andrzejowi dużo miłości , szczęścia , żeby każdy dzień był świętem bycia z sobą! Szalonego Sylwestra i wszystkiego co najpiękniejsze w Nowym Roku 2013 ! Uściski! Hania I ja Wam też, Haniu, życzę wszystkiego, co najlepsze przez cały następny rok i dalej, przez całe życie! Ściskam mocno!
Roklin Opublikowano 30 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2012 Ujmujący wiersz, pełen uczuć, pełen nadziei. Miło popatrzeć na ludzi, którzy mimo trudności nie poddają się, podnoszą i idą dalej. Bardzo pozytywna myśl na koniec roku. Pozdrawiam ciepło, Haniu :) R. / T.
Roklin Opublikowano 30 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2012 Ujmujący wiersz, pełen uczuć, pełen nadziei. Miło popatrzeć na ludzi, którzy mimo trudności nie poddają się, podnoszą i idą dalej. Bardzo pozytywna myśl na koniec roku. Pozdrawiam ciepło, Haniu :) R. / T.
aluna Opublikowano 31 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuje Roklinku za miły i ciepły komentarz! Cieszę się ,że właśnie tak odbierasz moje przemyślenie! Bez pozytywnego myślenia , została by nam tylko utopia! Wszystkiego co najlepsze w Nowym Roku 2013 ! Hania
Roklin Opublikowano 31 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2012 Dziękuję, wzajemnie. Mam nadzieję, że będę częściej wpadał :)
aluna Opublikowano 31 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zapraszam! Cosik Ciebie ostatnio mało było! Nowo rocznie! Hania
Michał Nikobarczyk Opublikowano 31 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2012 ewidentna kara boska cwaniakom szczęścia nie życze morto bene
Rekomendowane odpowiedzi