A.StronoMka Opublikowano 26 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2012 niektórzy ludzie zmuszają do przemyślenia na nowo raz ustalonych reguł czasem niepokój przenika do szpiku kości i pytanie czy potrafię wychować dzieci tak by były szczęśliwe w tym świecie czy wystarczy odwagi czy dobro nie odbierze im umiejętności walki czy wrodzona życzliwość nie zabije w nich sprytu czy napotkani kłamcy nie odbiorą im siły a cwaniactwo współbraci hartu ducha niełatwo być wrażliwym
Oxyvia Opublikowano 27 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2012 Astronomko, wyczuwam tu inspirację naszą rozmową na privie, czy tak? Cieszę się, że natchnęła Cię ona do napisania wiersza! Niełatwo być wrażliwym, a mimo wszystko nigdy nie zamieniałabym się głowami z nieczułym idiotą. :) I niełatwo być rodzicem czy w ogóle wychowawcą. Ale nie wyobrażam sobie życia bez dzieci (własnych i cudzych, na przykład w szkole, gdzie pracuję). W ogóle niełatwe jest życie. Ale im jest trudniejsze, tym pełniejsze i ciekawsze. Osobiście lubię wyzwania. Życzę Ci samych sukcesów i radości w Nowym Roku 2013! :)
cezary_dacyszyn Opublikowano 27 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2012 pytania ważne , umiejętność pokierowania trudna , a o wszystkim donosi ... dość średni wiersz ... Trochę szlifu mu potrzeba :-) Może jaskrawszych kontrastów ? Pozdrawiam , Czarek ;-)
A.StronoMka Opublikowano 27 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2012 Nie mam pewności co do tego, ile rzeczywistego sensu jest w Waszych wypowiedziach, ale zaryzykuję, że 0%. Pozdrawiam, Ada
Oxyvia Opublikowano 27 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2012 Że co, przepraszam???... Skoro tak, to może i wiersz jest bez sensu?
Sylwester_Lasota Opublikowano 27 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2012 a już miałem coś napisać :))) pozdrawiam :)))
A.StronoMka Opublikowano 27 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2012 Oxyvio, owszem, w dużej mierze zainspirowałam się naszą rozmową. Życzę Ci dużo sukcesów wychowawczych, zwłaszcza w szkole, gdzie pracujesz. Pozdrawiam, Ada. ps. Jak powiedział kiedyś Adam Małysz - skakanie nie jest łatwe. Życie! w ogóle nie jest łatwe.
A.StronoMka Opublikowano 27 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2012 Sylwestrze, pozdrawiam:)))
A.StronoMka Opublikowano 27 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2012 Czarku, jestem zobowiązana, że zaliczyłeś mój wiersz do średnich, a nie do zupełnie całkiem słabych utworów. Mickiewiczem w końcu się nie jest, nawet Staffem. Pozdrawiam, Ada.
Oxyvia Opublikowano 27 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No dokładnie, o to chodzi. To miłe, że nasza rozmowa była dla Ciebie inspiracja do napisania wiersza. Dlaczego przedtem napisałaś, że nasze wypowiedzi są bez sensu?
A.StronoMka Opublikowano 28 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No dokładnie, o to chodzi. To miłe, że nasza rozmowa była dla Ciebie inspiracja do napisania wiersza. Dlaczego przedtem napisałaś, że nasze wypowiedzi są bez sensu? Bo tak
Oxyvia Opublikowano 28 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2012 Hmmm... To było przykre. Ale cóż: "niełatwo być wrażliwym".
Emanuel_Wójcik Opublikowano 29 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2012 bo tak.. hahahahah hahaahahhahaahh:) foch dekady!
A.StronoMka Opublikowano 31 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2012 Jestem śmieszna, tak?
Emanuel_Wójcik Opublikowano 31 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2012 Chociaż los bywa brutalny idę przez życie z uśmiechem W pracy, w domu, w poczekalni śmiech się wszędzie za mną niesie :D Tak juz mam!
A.StronoMka Opublikowano 11 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Emku, choć czasem spod powieki wypłynie łza, też tak mam:) Pozdrawiam, A.
Emanuel_Wójcik Opublikowano 12 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2013 Tak, tak, tak zgadzam się, czasami łezka poleci, np. gdy zaglądam do lodówki a tu....nie ma piwa!!!! I jak tu się nie smucić? wszak to cięzkie i bolesne dla młodego mężczyzny.:) pzdr.
A.StronoMka Opublikowano 13 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2013 Chciałabym podzielić Twój, Emku, smutek, ale nie widzę w tym dramatu:))
Emanuel_Wójcik Opublikowano 13 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No i właśnie to jest różnica między kobietą a mężczyzną, ja np. nie widzę dramatu w złamanym paznokciu:)
A.StronoMka Opublikowano 15 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ależ Emku, czyżbyś twierdził, że te sytuację są porównywalne?
Rekomendowane odpowiedzi