bazyl_prost Opublikowano 7 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2012 to one odkryły trzeci wymiar jak opłatki , są i nie są, są lub nie cekinowy świat nie było jeszcze fotonów a wielkość była relatywna meblowanie mieszkania w podstawowe meble kwarki potem ściany-nukleony linia nadawcza elektrony a Ziemia to Pi i Sigma nie mylić z PIS
Janusz_Ork Opublikowano 8 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2012 Bazylu, tym razem zbyt dużo fizyki w Twoim wierszu, wolałbym więcej metafizyki. Pozdrawiam. J.
bazyl_prost Opublikowano 8 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2012 o bombach nie wspominałem to dopiero po ludobójstwie
Nata_Kruk Opublikowano 8 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2012 Pomyślałam, że jest literówka w tytule... ale nie. Szczerze, w trzeci wymiar na razie trudno mi "wybiec", ale "cekinowy świat" zabrzmiał bardzo bajkowo. Hej.
Lilka_Laszczyk Opublikowano 9 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2012 Bardzo technicznie, ale niekoniecznie zrozumiale, dla laika w dziedzinie fizyki. Nie widzę racjonalnej puenty. Plusem są określenia ładne...cekinowy świat i opłatki są i nie sa (zlikwidowałabym przecinek, jest niepotrzebny moim zdaniem. Drugi plus to zapoznanie się z tytułowym preonem i wyjaśnienie sobie samej co to wogóle jest! Pozdrawiam serdecznie Lilka
bazyl_prost Opublikowano 9 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2012 cieszę się że czytacie to co napisałem chyba nie będzie już mniejszych cząstek, ale kto wie, są fotony i bozony, materia jest wieloaspektowa, preony są chyba najzabawniejsze, jak niebo
bazyl_prost Opublikowano 9 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2012 preony są jak gdyby sub materialne, jak opłatek z cekinów, ze względu na brak odniesień materialnych , są i nie są, jak jesteśmy i nie jesteśmy zarazem
Lilka_Laszczyk Opublikowano 9 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2012 Nie będzie więc nietaktem jesli preony przyrównam do małych dzieci brodząch w skrzącym się śniegu i starających sie ulepić pierwszego bałwanka... Pozdrawiam
bazyl_prost Opublikowano 10 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie chodzi tu o bałwanka, bardziej Vasareliego
Lilka_Laszczyk Opublikowano 10 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie chodzi tu o bałwanka, bardziej Vasareliego To był taki zamierzenie infantylny żart z mojej strony. Osobiście wolę Giorgio Vasariego, który był może nie tak op-artyczny jak Vasarely, ale za to około 500 lat starszy. Mniej wyobraźni, ale więcej precyzji i finezji... Pozdrawiam serdecznie Lilka
bazyl_prost Opublikowano 10 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie chodzi tu o bałwanka, bardziej Vasareliego To był taki zamierzenie infantylny żart z mojej strony. Osobiście wolę Giorgio Vasariego, który był może nie tak op-artyczny jak Vasarely, ale za to około 500 lat starszy. Mniej wyobraźni, ale więcej precyzji i finezji... Pozdrawiam serdecznie Lilka secesja mile widziana? a jakże...
Lilka_Laszczyk Opublikowano 11 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie chodzi tu o bałwanka, bardziej Vasareliego To był taki zamierzenie infantylny żart z mojej strony. Osobiście wolę Giorgio Vasariego, który był może nie tak op-artyczny jak Vasarely, ale za to około 500 lat starszy. Mniej wyobraźni, ale więcej precyzji i finezji... Pozdrawiam serdecznie Lilka secesja mile widziana? a jakże... Secesja...owszem, ale wspominając Vasariego miałam na mysli cofnięcię sie w czasie troche dalej, np. do renesansu, a właściwie początków manieryzmu
bazyl_prost Opublikowano 11 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2012 manieryzm to takie ponadczasowe pozy? nagie alegorie? wole modę...
Rekomendowane odpowiedzi