Adrian_Poraj Opublikowano 27 Listopada 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2012 Nie wiem czym jest Bóg czy jest w jednej lub w trzech osobach mniejszy od atomu lub większy niż kosmos nie wiem czy anioł jest kobietą a może jednak mężczyzną i dostąpi jak ludzie zbawienia czy czyściec na prawdę istnieje a dusza jest sądzona po śmierci wiem tylko że czuję się jak myśląca trzcina
NowyVega_NowyVega Opublikowano 27 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2012 ,,nie wiem czy anioł jest kobietą a może jednak mężczyzną i dostąpi jak ludzie zbawienia,, coś mi tu jakoś lekko zgrzyta proponuję doszlifować Jeden z lepszych tekstów na ,,amatorach,, pzdr.
Oxyvia Opublikowano 28 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2012 Czyli - wiem, że nic nie wiem, jak powiedział Sokrates. Każda myśląca trzcina dochodzi kiedyś do takiego wniosku. :)
Adrian_Poraj Opublikowano 28 Listopada 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2012 NowyVega - dzięki za uwagę. Oxyvia J. - nie wiem czy Sokrates wierzył w Boga :), ale dzięki za przeczytanie.
NOWA Opublikowano 28 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2012 " Wiem, że nic nie wiem" też tak odbieram, chociaż myślę, że wielu z nas zadaje sobie takie pytania. Pozdrawiam:)
Oxyvia Opublikowano 28 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Sokrates nie wierzył, doszedł do wniosku, że nic nie wie i niczego nie może stwierdzać z całą pewnością, bo absolutnie wszystko jest podważalne. Chyba o tym jest też Twój wiersz?
Adrian_Poraj Opublikowano 29 Listopada 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2012 No mniej więcej o tym :). Jeszcze raz pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi