teresa943 Opublikowano 6 Listopada 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2012 gdyby można było powtórnie rozegrać żywioł w duecie wpuścić niepamięć pomiędzy emocje wtulić ciepło w słowa zaczerwienić nie umieliśmy nawet smakiem malin na wargach ani czułym dotykiem pod skórą były niepodatne na dobrowolność szczęśliwych łez w teorii szczerość tak łatwo rozcieńcza winy praktyka zwykle kończy pragnieniem dobra wola nie zdążyła zapłakać przez opieszałość więc przyśpieszam darowanie póki mam komu podeprzyj mnie odpuszczeniem z nieba
efemeryda2 Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2012 Witam Tereso Tak sobie myślę, że każdy z nas (chyba) nosi w sobie, lub ze sobą katalog niezałatwionych spraw, nie wypowiedzianych słów, nie podpartych słowem,gestem, uczuciem odpuszczeń, stąd Twój piękny i refleksyjny wiersz dociera przesłaniem do mnie i chyba do wielu. Dziękuję za możliwość przeczytania. Pozdrawiam.
aluna Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2012 Droga Krysiu , zasmuciło mi się bardzo! Ale Ty to potrafisz ,tak tęsknotą w przemyśleniu roztroiłaś moje emocje , nawet nie wiesz jak bardzo (a może właśnie wiesz) ! I tak przytoczę bo ujęło: "...wpuścić niepamięć pomiędzy emocje wtulić ciepło w słowa zaczerwienić... " Serdeczności! Hania
Alicja_Wysocka Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2012 Uprawiasz inny gatunek poezji niż ja, ale bardzo lubię czytać Twoje wiersze, zawsze wiem o co w nich chodzi. Nigdy nie są udziwnione, przekombinowane czy namalowane do góry nogami. Dziękuję za nie wdzięczna czytelniczka :)
Anna_Para Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2012 Piękna rozmowa - stąd do nieba;) Pozdrawiam, Para:)
Bolesław_Pączyński Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2012 Dobra taka ciepła ujmująca poezja Krysiu, wydobyta z głębi Twych myśli, czytam i czuję tą napływającą nostalgię. Z serdecznym pozdrowieniem:)
lena2_ Opublikowano 7 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2012 to co minęło nie wróci, ale teraz, można jeszcze zdążyć...madry wiersz :) pozdrawiam serdecznie
Stary_Kredens Opublikowano 7 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2012 W pierwszej zwrotce oksymoron , bowiem żywiołu nie mozna rozegrać, rozgrywa nas więc nie możemy tego umieć" Nic dwa razy się nie zdarza" Ale dobrze napisane pobudza do refleksji Pozdrawiam kredens
Nata_Kruk Opublikowano 8 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2012 Poruszające słowa, można sporo doczytać, dla siebie/człowieka, w ogóle... ciekawie zakończyłaś. Dla mnie, wiersz "żyłby" równie dobrze bez.. "były niepodatne na dobrowolność szczęśliwych łez" oraz "praktyka zwykle kończy pragnieniem, wtedy".. te dwa fragmenty na pewno ważne dla Ciebie, jednak dla mnie, mogłoby ich nie być, dlatego proszę o wyrozumiałość. Piękne jest to "rozcieńczanie winy", a.. "przyśpieszam darowanie póki mam komu".. super.! Ogólne wrażenie dobre. Pozdrawiam... :)
teresa943 Opublikowano 8 Listopada 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj Efemerydo2 :) Cieszę się, że wiersz dociera do Ciebie przesłaniem; też mam nadzieję, że dotrze także do innych... Dziękuję za podzielenie się refleksją i serdecznie pozdrawiam :)) Krysia
teresa943 Opublikowano 8 Listopada 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie można cofnąć czasu ani zdrzeń ale ...na błędach powinniśmy się uczyć i zacząć żyć inaczej póki jest "teraz". Twoje głębokie wczucie się w przesłanie (chyba) dobrze świadczy o wierszu? dziękuję i cieplutko pozdrawiam :) Krysia
teresa943 Opublikowano 8 Listopada 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Alicjo, sprawiasz mi ogromną radość tym komentarzem. Sama nie lubię udziwnień i pisania dla efektu...piszę tak jak "widzę" i czuję. Dziękuję i serdecznie pozdrawiam :-) Krysia
teresa943 Opublikowano 8 Listopada 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. "stąd do nieba"...Aniu, trafiasz w 10! Dziękuję pięknie i serdecznie pozdrawiam :-) Krysia
teresa943 Opublikowano 8 Listopada 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bolku, jeśli "ciepła i ujmująca", to moja radość wielka! Dziękuję i serdecznie pozdrawiam :-) Krysia
teresa943 Opublikowano 8 Listopada 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tak. było minęło ale "teraz" można inaczej... dziękuję Leno i serdecznie pozdrawiam :-) Krysia
teresa943 Opublikowano 8 Listopada 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. "Nic dwa razy się nie zdarza" ale pozwala wyciągnąć wnioski na "teraz". Skoro wiersz pobudza do refleksji, to jestem uradowana :) Dziękuję i serdecznie pozdrawiam, Kredensie :-) Krysia
teresa943 Opublikowano 8 Listopada 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pewne fragmenty można by pominąć, ale, jak ogadłaś, dla mnie są one b. ważne, ponieważ dotyczą konkretów, które miały miejsce...mogę ewentualnie zrezygnować z ..."wtedy" ;-) Dziękuję za "ogólne wrażenie dobre" i serdecznie pozdrawiam, Nato :-) Krysia
NOWA Opublikowano 8 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2012 "gdyby można było powtórnie rozegrać żywioł w duecie No waśnie gdyby....ale czasami już się nie da, mur sięga nieba. Czuje się emocje i nastrój. Pozdrawiam:)
teresa943 Opublikowano 12 Listopada 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. masz rację. kiedy "mur sięgnie nieba", wtedy można jedynie wyciagnąć wnioski na kolejne "teraz". dziękuję za odczuwanie emocji i nastroju :)) serdecznie pozdrawiam - Krysia
Sebek..._ Opublikowano 12 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2012 piękne :) ,,podeprzyj mnie odpuszczeniem z nieba,, koniec dopełnia świetny wiersz http://www.youtube.com/watch?v=OyqFBcy30II pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi