Jacek_Aleksander_Mateusz_SOJAN Opublikowano 1 Listopada 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2012 podobno miłość jest ślepa dlatego potrzebuje rąk pierwszy to zrozumiał Hindus wizerunek wielorękich bogów wiódł do Kamasutry księga wtajemniczeń palce uczyła widzieć dłoniom kazała stwarzać miały kołysać jak ocean budzić pragnienie i je sycić kochankowie mają być jak drzewo w raju - karmiące wszystkimi owocami bez zakazu jak bór prowadzący na polanę wytchnienia gdzie miłość odzyskuje wzrok i uczy się czytać świat poprzez twarz kochanki i kochanka
Leszek_Nord Opublikowano 1 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2012 tak czy inaczej - świat w naszych rękach. Widzę go podobnie, ten świat, poprzez twarz kochanki. Podoba mi się ta spokojnie płynąca narracja, proste słowa. Poezja! Pozdrawiam.
Tali Maciej Opublikowano 1 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2012 ja bym wolał żebym miłość potrzebowała języka, komunikacja amour to kwintesencja kamasutry, a tak na poważnie zaczytałem się i chyba o to chodzi w posługiwaniu się językiem pozdr
Jan_Wodnik Opublikowano 2 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2012 Bardzo dobry wiersz . Nic bym nie zmieniał . pozdrawiam.
agnieszka wawrzyniak Opublikowano 2 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2012 ...Panie Jacku...wwiodłeś mnie poprzez wielorękich bogów ....w kamasutrę....a momentów nie ma... ;-)))) dwie ostatnie strofy jakby nie z tego wiersza...no i ta ""polana wytchnienia ""...no ,ale ja się nie znam..;-)))) pozdrawiam Mistrza...agnieszka..
Mariusz_Sukmanowski Opublikowano 2 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2012 "wszystkimi" - zupełnie nie potrzebne. Piękną pointą jest "polana wytchnienia" i na niej poprzestałbym. pozdr
Alina_Służewska Opublikowano 4 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. refleksyjny wiersz odczuwam tak -świat w naszych sercach w sercu oczy i ręce mogą dotykaćświat poprzez twarz jedynej i jedynego pozdrawiam
Jacek_Aleksander_Mateusz_SOJAN Opublikowano 4 Listopada 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2012 Mithotyn: DOBRE i to - :)! pozdrawiam! J.S
Jacek_Aleksander_Mateusz_SOJAN Opublikowano 4 Listopada 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2012 widzisz Leszku - nawet takie oczywistości potrafią skołować...! pozdrawiam! J.S
Jacek_Aleksander_Mateusz_SOJAN Opublikowano 4 Listopada 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2012 język Maćku nie jedno ma imię; język palców wydaje mi się w pewnej sytuacji bardziej "wymowny"! J.S
Jacek_Aleksander_Mateusz_SOJAN Opublikowano 4 Listopada 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ulegam sugestii - nic nie zmienię! serdeczności! J.S
Jacek_Aleksander_Mateusz_SOJAN Opublikowano 4 Listopada 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Agnieszko (pana sobie darujmy!) - jest tyle momentów, że cały wiersz zbiera je wszystkie w jedną refleksję - bez "polany wytchnienia" jak bez powietrza - musi nastąpić - o czym wiesz doskonale... :)! pozdrowienia! :) J.S
Jacek_Aleksander_Mateusz_SOJAN Opublikowano 4 Listopada 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. na polanie nie ma pointy! to tylko antract - dlatego MUSI być kolejna strofka... J.S
Jacek_Aleksander_Mateusz_SOJAN Opublikowano 4 Listopada 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2012 Alina Służewska; jeśli tak - niech będzie TAK! NIE WIDZĘ sprzeczności! :))! pozdrawiam! J.S
LadyC Opublikowano 4 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2012 Trochę prawda z tym tytułem - ale zawartość Lubię czytać mądre wiersze Do rąk proponuję dodać język - na smak ;))
Myxomatosis Opublikowano 4 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tym razem podpisuję się pod tym co napisał Mithotyn. Czytając od 3 jest znacznie lepiej.
Lari Fari Opublikowano 5 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2012 Czarujesz, Jacku :) Można solidnie popłynąć i nie żałować tego...!
Stary_Kredens Opublikowano 5 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2012 Duża kultura słowa i erudycyjnych skojarzeń , na końcu piękne urealnienie, bo jakże często bywa odwrotnie, tylko czy to wtedy jest miłość? Pozdrawiam kredens
Jolanta_S. Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2012 tylko kamasutra zbędna - to tandeta w świetnym wierszu. i choć wszystko to znam nie nazwę... a chłonę i dalej... Jacku najpiękniejszy Twój jaki ja czytałam. i jakże inny od tamtych... podobno miłość jest ślepa dlatego potrzebuje rąk księga wtajemniczeń palce uczyła widzieć dłoniom kazała stwarzać miały kołysać jak ocean budzić pragnienie i je sycić kochankowie mają być jak drzewo w raju - karmiące wszystkimi owocami bez zakazu jak bór prowadzący na polanę wytchnienia gdzie miłość odzyskuje wzrok i uczy się czytać świat poprzez twarz kochanki i kochanka przepraszam ale dla mnie tak i nie da się chyba piękniej krócej też się nie da opisać gratuluję
Jacek_Aleksander_Mateusz_SOJAN Opublikowano 16 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2013 @Jolanta_S. to dobra rada - dziękuję! :) J.S
Rekomendowane odpowiedzi