Anna_Para Opublikowano 29 Października 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Października 2012 spójrz, noc się zwija w piszczałki wiatru, gra na organach płotów, kominów, w świetle wyblakłej, łysej latarni miasto wygląda jak twarze mimów. kot się przyczaił, lecz wyszedł z cieniem w widoczne nocy białe klawisze. już go w śmietniku mają złudzenia -kroki spóźnionych, błędnych amiszów. ławka, co dotąd stała goluśka, stęka pod hasłem notte, amore, niebo, jak czarna wełniana chusta wisi nad wszystkim, żywe nie w porę. coś chce wyśpiewać, zdławione smogiem, ale podobne czczemu poecie charczy lirycznie lecz nieudolnie. o czym? a, tego się nie dowiecie. 26.10. 12.
Emanuel_Wójcik Opublikowano 29 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2012 Ojej!!! Pani to dopiero umie:) ...Aż mnie zatkało normalnie, aż wstyd tu teraz swoich gniocikow wrzucać.hihiii
agnieszka wawrzyniak Opublikowano 29 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Anna_Para Opublikowano 29 Października 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Października 2012 Emanuelu, dziękuję Panu. Pozdrawiam, Para:) Ps. Nie trzeba mieć kompleksów. Moje wiersze też nazwano gniotami, patatajkami do piosenek disco polo;) Wszystko - rzecz gustu.
Anna_Para Opublikowano 29 Października 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Października 2012 Agnieszko, życzę "od - ćmy". Że niezrozumiałe, że "już go mają"? Dzięki za czytanie i komentarz;) Para:)
aluna Opublikowano 29 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2012 Aniu ,wiersz nie taki lekki, daje do przemyślenia (dla mnie), urywasz cosik tam, ale po to poetyckie Twoje wezwanie! Serdecznie! Hania
Anna_Para Opublikowano 29 Października 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Października 2012 Alunko, tak, bo miasto zostawia sobie tajemnicę. Cieplutko, zawsze w biegu, wdzięczna - Para:)
cezary_dacyszyn Opublikowano 29 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2012 miasto jak poeta ;-) coś chce wykrzyczeć ale jeśli nie jaskrawym neonem to ciężka sprawa ... naoczni świadkowie , owszem tak , ale cała reszta ? trzeba lupy czasami ... Udało Ci się zatrzymać w jakiejś bardzo muzycznej dzielnicy , piękne ujęcia , myślę , że znam takie ujęcia niemniej za Chiny ;-) bym tak nie napisał . Nad tym trzecim w drugiej też trochę myślałem ale udało się !!! Z amiszami bomba ! W końcu są i w wierszu ;-) Pozdrawiam , Czarek :-)
Oxyvia Opublikowano 29 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2012 Ładny, liryczny i melodyjny opis nocy, nieledwie baśniowy. :)
Anna_Para Opublikowano 30 Października 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Października 2012 Czarku, bardzo mi serdecznie, że odgadujesz znaki i symbole. Dziękczynnie kłAniam, Para:)
Anna_Para Opublikowano 30 Października 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Października 2012 Oxy, jestem wdzięczna, że znajdujesz czas. Dziękuję, Para:)
Kaliope_X. Opublikowano 30 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2012 uczyłam się od Ciebie tej baśniowej lekkości pióra, Anno. i uczę nadal. wiersz ma piękny, tajemniczy klimat. bardzo obrazowo oddany w nienagannej formie. przekonujesz mnie, że jednak interpunkcja bywa wciąż bardzo pożądana. klasycznie, z dobrym smakiem... i niedopowiedzeniem. pozostaję pod wrażeniem i czekam kolejnych Twoich wierszy, Anno. pozdrawiam serdecznie :) Kinga. in-h.
Anna_Para Opublikowano 30 Października 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Października 2012 Kaliopku, dziękuję bardzo. Myślę sobie, że uczymy się tu od siebie nawzajem. Kto nie chce się uczyć, ten... nie umie! Po prostu! :))))))))))))))) Cieplutko, Para:)
teresa943 Opublikowano 30 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2012 jak zwykle u Ciebie, Aniu, z przyjemnością się czyta a potem "owocnie" zamyśla :)) cieplutko pozdrawiam - Krysia
Lilka_Laszczyk Opublikowano 30 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2012 Aniu, Cichutko na palcach...twój wiersz płynie równym, delikatnym rytmem. I to w Twoich wierszach lubie najbardziej. Lekkość i delikatność. Przeczytałam jak zwykle ze smakiem i przyjemnością Pozdrawiam, pozdrawiam. Lilka
Anna_Para Opublikowano 30 Października 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Października 2012 Krysiu Tereso, niezmiernie mi miło, że czytasz i komentujesz. Zawsze powściągliwie i mądrze. Cieplutko, wdzięczna, Para:)
Anna_Para Opublikowano 30 Października 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Października 2012 Lilko, dobrze wiesz, że nie pisze mi się "lekko". Dobrze, że finał tego oceniasz w czytaniu pozytywnie. Wdzięczna za komentarze, cieplutko pozdrawiam, Para:)
Bolesław_Pączyński Opublikowano 31 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2012 Miła i ciepła poezja, płynie tak swobodnie i lirycznie. Może chce śpiewać o ekologii żeby się ludzie opamiętali i sami sobie żeby pomogli żeby o przyszłość swoją zadbali. Serdeczności Aniu:)))
Anna_Para Opublikowano 31 Października 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Października 2012 Bolesławie, bardzo być może:) Dziękuję za wiersz w komentarzu i dobre słowo:) Cieplutko, Para:)
Anna_Myszkin Opublikowano 2 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2012 Bez wątpienia Ta Pani umie pisać i potrafi zainteresować ;) Pozdrawiam :)
Rekomendowane odpowiedzi