aluna Opublikowano 12 Września 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Września 2012 głowa w koronie klonowych złotych liści przeplecionych trawy promieniami o błyszczącym kasztanowym spojrzeniu ze snów w strumyku szukająca odbicia kalinowych ustach stęsknionych partnera sznurach jarzębinowych korali przybranych łódeczkami owoców dębu ociekających srebrzyście rosą idzie pełnią od morza przez bory lasy lekko stąpając jak balerina po szeleszczącym mozaikowym dywanie okryta iluminacją mgiełki rozwichrzonymi miedzianymi włosami oddalając się niesie zapachy grzybów mchów dymu przypieczonych ziemniaków zabiera świergoty i ptaków klucze zejdzie ze sceny jak spadnie ostatni liść
Anna_Para Opublikowano 12 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2012 Alunko, mam wrażenie, że zręczniej będzie "porozwiewanymi" albo po prostu "rozwianymi". Poza tym - ładnie Ci idzie ta bosa jesień. Pozdrawiam, Para:)
aluna Opublikowano 12 Września 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Września 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuje Aniu za pochylenie sie nad moim pisaniem! I za -"ładnie Ci idzie ta bosa jesień." Potrzebowałam pięciosylabowca- myslę ,że może rozwichrzonymi? Serdecznie! Ja
Oxyvia Opublikowano 13 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2012 Ładny portrecik pani Jesieni. :-) Masz wyobraźnię, Aluno.
Janusz_Ork Opublikowano 13 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2012 Sympatycznie, jesiennie. Udany obrazek, Aluno. Pozdrawiam serdecznie. J.
aluna Opublikowano 13 Września 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Września 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuje Oxyvio za ..."Ładny portrecik pani Jesieni."- miło bardzo ! A wyobraźnię -no cóż nie byłoby mojego pisania z opisami. Chciałam jesień ubrać ...w liście winogron,,,etc., ale pozostawiłam czytelnikowi na swobodę wyglądu. Serdecznie! Ja
aluna Opublikowano 13 Września 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Września 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuje Januszu za..."Sympatycznie, jesiennie. Udany obrazek ".. Cieszę się ,że Ci się podoba ! Serdecznie ! Ja
teresa943 Opublikowano 14 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2012 przekonująco zachęcasz do zakochania się w pięknie "pani Jesieni" a puenta to pozytywny bodziec dla zawiedzionych...dopóki życia kropelka, zawsze jest okazja, żeby wpaść w zachwyt... zostawiam, Haniu, uśmiechniętą podobaśkę :) pozdrawiam zlotojesiennie :-) Krysia
aluna Opublikowano 14 Września 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Września 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Och Krysiu jak miło czytać taką refleksję po pochyleniu się nad moim pisaniem ! Za uśmiechniętą podobaśkę serdecznie dziękuję! Pozdrawiam gorąco! Ja
NOWA Opublikowano 16 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2012 Idzie jesień bosą nogą, a ja o niej myślę z trwogą bo nie lubię zimna wcale idź stąd proszę i nie szalej.... Tak mi się skleciło na poczekaniu, bo nie lubię jesieni i zimy, trzeba znowu czekać aż tyle czasu na wiosnę i lato:(((( Pozdrawiam:)
aluna Opublikowano 16 Września 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Września 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuje Nowuś za czytanie i iwierszyk o bosej....! Jak pisałam , słoneczko przyświecało, deszczyk kropił , więc tak mi się napisało! Ja także nie lubię jesieni i zimy,,,cóż pozostało czekać! Serdecznie! Ja
Kaliope_X. Opublikowano 19 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2012 Haniu, piękna ta Złota Pani w Twoim wierszu, bogato odziana, w barwy, szelesty, aromaty... utwór napisany z dużą wyobraźnią, podoba mi się jego klimat (chociaż jesieni nie lubię, brrr... ;) ) tylko w ostatniej zwrotce zmieniłabym jedno słowo, drobiażdżek, ale według mnie, lepiej brzmi:zejdzie ze sceny gdy spadnie ostatni liść serdeczności Haniu! pozdrawiam, in-h.
aluna Opublikowano 19 Września 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Września 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuje Kingo za pochylenie sie nad moim obrazem jesieni ! Masz rację , gramatyczny, zmieniłam -dziękuje ! Pozdrawiam! Hania p.s. Kingo chodzi mi o to jak (ciężko, wirująco,,,etc...)!
Rekomendowane odpowiedzi