Sylwester_Lasota Opublikowano 3 Września 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Września 2012 Jestem tu, a ty tam, ty żeś sama i ja sam. Może w końcu się spotkamy, zostawimy taty mamy. Bo zauważ, bene nota, jaka we mnie jest tęsknota. Jestem tu, a ty tam, ty żeś sama i ja sam. Nie będziemy już ci sami, jeśli w końcu się spotkamy. Bo powstanie nowa para. Ja w robocie, ty przy garach. Jestem tu, a ty tam, ty żeś sama i ja sam. Jestem tu...
Sylwester_Lasota Opublikowano 3 Września 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Września 2012 smacznego :))) dziękuję za czytanie i pozdrawiam :)
Jolanta_S. Opublikowano 3 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tytuł taki jakiś do d... wystarczyłoby napisać "Para" ale wiersz całkiem fajnie poprowadzony *** ja tu ty tam ty o mnie myślisz ja o tobie wierszyk składam sobie kiedy ty tam sam mama z tatą wyjechali wolna chata a ja cnota może byśmy się spotkali Sylwku, tak mi się ubzdurało i na rymy mnie porwało.... Serdecznie pozdrawiam
Sylwester_Lasota Opublikowano 3 Września 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Września 2012 niech bzdury się bzdurzą nim chmury zachmurzą nam niebo jesienne i zrobi się sennie :) a tytuł fajny jest ;) dzięki Jolu i do poczytania :)
Oxyvia Opublikowano 3 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2012 Ha ha ha! Fajowskie "ludowe" oświadczyny piosenkowe! ;-))) PS. Dostałeś mojego priva? Napisz przynajmniej "tak" lub "nie", bo nie jestem pewna. :-)
halcia Opublikowano 4 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2012 Lubie lubie lubie,pozdrawiam i do poczytania.
Johny Opublikowano 4 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Mi się zrobiło trochę smutno po twoim wierszu. To znaczy na powierzchni wydaje mi się wesoły. Ale drugie dno nie jest optymistyczne - co z tego że samotność się skończy jak dorwie nas proza życia. Nie ma opisanej tej części kiedy ludzie się kochają i świata poza sobą nie widzą tylko od razu przechodzimy do roboty i garów. I do tego przyśpiewka także po ślubie. Tak jakby oboje dalej byli sami, co może się zdarzyć jeśli będąc ciągle zapracowani nie mają czasu i energi by porozmawiać. Ostatecznie można z tego wyciągnąć mądrość - bycie z drugim człowiekiem nie rozwiąże twoich problemów. Dalej czeka nas proza życia i wyzwania, którym musimy sprostać. Sami powinniśmy zadbać o nasze szczęście. Tak to czytam.
NOWA Opublikowano 4 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2012 Prosto i na temat, tak wygląda niestety życie, taniec godowy, to tylko przygrywka do prozy życia codziennego "ja w robocie, ty przy garach" Dla mnie fajna rymowanka. Pozdrawiam:)
Sylwester_Lasota Opublikowano 4 Września 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję Oxy :) odpowiedziałem, niestety 'nie', ale mam nadzieję, że zrozumiesz. pozdrawiam serdecznie :)
Sylwester_Lasota Opublikowano 4 Września 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jest to możliwe, ale będę się bronił ;) pozdrawiam :)
Sylwester_Lasota Opublikowano 4 Września 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. cieszę się :) pozdrawiam :)
Sylwester_Lasota Opublikowano 4 Września 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Mi się zrobiło trochę smutno po twoim wierszu. To znaczy na powierzchni wydaje mi się wesoły. Ale drugie dno nie jest optymistyczne - co z tego że samotność się skończy jak dorwie nas proza życia. Nie ma opisanej tej części kiedy ludzie się kochają i świata poza sobą nie widzą tylko od razu przechodzimy do roboty i garów. I do tego przyśpiewka także po ślubie. Tak jakby oboje dalej byli sami, co może się zdarzyć jeśli będąc ciągle zapracowani nie mają czasu i energi by porozmawiać. Ostatecznie można z tego wyciągnąć mądrość - bycie z drugim człowiekiem nie rozwiąże twoich problemów. Dalej czeka nas proza życia i wyzwania, którym musimy sprostać. Sami powinniśmy zadbać o nasze szczęście. Tak to czytam. bardzo, ale to bardzo dobrze czytasz Janie :). myślę, że wybebeszyłeś go doszczętnie :) wielkie dzięki. pozdrawiam serdecznie :)
Sylwester_Lasota Opublikowano 4 Września 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a tak by się chciało żeby było chociaż nieco inaczej. prawda? chociaż i tak nie jest to najgorszy scenariusz i zapewne jest wiele osób, które marzą o takim rozkładzie obowiązków. dziękuję za czytanie i pozdrawiam serdecznie.
Nata_Kruk Opublikowano 5 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2012 Zaskoczyłeś przejściem do garów... sami przed, sami po.. ehhh a on jest tam... :) Tytuł usprawiedliwia język treści wiersza. Fajne. Pozdrawiam.
Sylwester_Lasota Opublikowano 5 Września 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Września 2012 dziękuję Ci Nato :) i serdecznie pozdrawiam.
Jolanta_S. Opublikowano 6 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Mi się zrobiło trochę smutno po twoim wierszu. To znaczy na powierzchni wydaje mi się wesoły. Ale drugie dno nie jest optymistyczne - co z tego że samotność się skończy jak dorwie nas proza życia. Nie ma opisanej tej części kiedy ludzie się kochają i świata poza sobą nie widzą tylko od razu przechodzimy do roboty i garów.szczęście. przecież ja dopisałam optymistycznie... bo garów nie lubię sprzątać;) O poczytaj cyt: ja tu ty tam ty o mnie myślisz ja o tobie wierszyk składam sobie kiedy ty tam sam mama z tatą wyjechali wolna chata a ja cnota może byśmy się spotkali _____________________ Sylwku, tak mi się ubzdurało i na rymy mnie porwało.... Serdecznie pozdrawiam ____________________ teraz to i Ciebie pozdrawiam :)
Lilka_Laszczyk Opublikowano 6 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2012 Prosty wierszyk, proste życie i prosty podzial obowiązków tak jak przed tak i po....Tylko dlaczego wśród tej prostoty ...ona sama i on sam... Ech... Pozdrawiam niezmiennie Lilka
Sylwester_Lasota Opublikowano 6 Września 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Września 2012 Ech... :) dziękuję za czytanie i pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi