Krzysztof_Kurc Opublikowano 3 Września 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Września 2012 niebieski księżyc nie daje zasnąć chodźmy na spacer znów trafimy na cmentarz za miastem kilka krzyży ogrodzonych kamiennym murem pod korzeniami starych brzóz lisy mają nory po sąsiedzku z żołnierskimi grobami nauczymy się milczeć czekając na nocnych gości
aluna Opublikowano 3 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2012 Witaj Krzysiu! Wiersz czytałam, piękny ,ale mnie przytłumił(emocje) , przypomniał mi lata , kiedy rodzice opowiadali mi o bezimiennych grobach , o krzyżach ku chwale!(ojca bracia zginęli - nie mają grobu , ani krzyża)! Ostatni wers , zapłonął ogniem w sercu ...gaszącego łzą! Pozdrawiam! Hania
dzie_wuszka Opublikowano 3 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2012 mam silne wrażenie "tojużbyłości", nazbyt silne
WiJa Opublikowano 3 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2012 Mieliście szczęście z tym niebieskim księżycem. Rzadkie, a nawet bardzo rzadkie zjawisko (jeżeli faktycznie był niebieski, a podobno w tym czasie był niebieski). Pozdrawiam
andrzej_barycz Opublikowano 4 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. "Biały krzyż" - Czerwone Gitary ;)
Krzysztof_Kurc Opublikowano 4 Września 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Cmentarz i lisy istnieją naprawdę. Dziwne wzgórze, właściwie pagórek wśród pól ogrodzony rozpadającym się kamiennym murem. Pozdrawiam Krzysiek
Krzysztof_Kurc Opublikowano 4 Września 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. "tojużbyłość" jest "ogólniepanująca" Pozdrawiam Krzysiek
Krzysztof_Kurc Opublikowano 4 Września 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak naprawdę Niebieski Księżyc wcale nie jest niebieski, ale "halo" było widać przez jakiś czas, zanim chmury wszystkiego nie zakryły. Pozdrawiam Krzysiek
Krzysztof_Kurc Opublikowano 4 Września 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. "Biały krzyż" - Czerwone Gitary ;) 'Biały krzyż" - tekst Janusza Kondratowicza, muzyka - Krzysztofa Klenczona. Ciekawy tandem. Bardziej od Czerwonych Gitar podobają mi się jednak Trzy Korony. Pozdrawiam Krzysiek
Leszek_Nord Opublikowano 4 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2012 mało słów,dużo obrazów,dzieje się tutaj wiele i w krajobrazie i wewnątrz - odpowiada mi taka poezja. Pozdrawiam.
JacaM Opublikowano 5 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2012 niebieski księżyc nie daje chodźmy znów trafimy cmentarz kamiennym murem pod korzeniami lisy po sąsiedzku z grobami nauczą nas czekać pozdr;-)))
Krzysztof_Kurc Opublikowano 5 Września 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Września 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki. Pozdrawiam Krzysiek
Krzysztof_Kurc Opublikowano 5 Września 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Września 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Można i tak. Pozdrawiam Krzysiek
Gość Opublikowano 5 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2012 Faktycznie jakaś anomalia z tym księżycem świeci i świeci cholernik spać nie daje. Faktycznie na cmentarzy wygląda ładnie;-) Zresztą nawet w filmach zawsze z nekropolią jego podają i mgłą. Poz.
Gość Opublikowano 5 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2012 Faktycznie jakaś anomalia z tym księżycem świeci i świeci cholernik spać nie daje. Faktycznie na cmentarzy wygląda ładnie;-) Zresztą nawet w filmach zawsze z nekropolią jego podają i mgłą. Poz.
Krzysztof_Kurc Opublikowano 5 Września 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Września 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jak świeci to przynajmniej wiadomo że i słońce jeszcze świeci. :) Pozdrawiam Krzysiek
Gość Opublikowano 5 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2012 Ludzie zapominają, że księżyc to kawałek Ziemi odbijający promienie. Pierścienie przydałoby się jemu dorobić lepiej by wyglądał;-) Raz Saturna gołym okiem widziałem przy zachodzie Słońca niesamowity widok, szczególnie te złote pierścienie. Poz.
maria_bard Opublikowano 6 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2012 City at Moonrise by Caspar David Friedrich.jpg Jest obraz ten i jeszcze kilka. Namalowałeś nocny pejzaż bliski wspomnieniom. Gdybym była tak zręczną malarką, ostatni wers brzmiałby: "pomilczymy w czekaniu na nocnych gości" Jakoś tak. Każde "uczenie" źle mi się kojarzy. Bardzo ładna, plastyczna miniatura. Pozdrawiam. E. - daruj standard:-)
Krzysztof_Kurc Opublikowano 6 Września 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Września 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. "City at Moonrise", ciekawy obraz, lubię takie klimaty. "Nauczymy", zaczynam myśleć schematycznie, musi chiba czas odpocząć. Pozdrawiam Krzysiek
Rekomendowane odpowiedzi