Poeta Wprawiony Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2012 WERSJA WSPÓŁCZESNA stół nakryty widelce zasiadamy wszędzie wokół pełno bólu z miłości do śledzia poświęcam więc swój apetyt WERSJA ROMANTYCZNA Z miłości do śledzia poświęcam swój apetyt, Choć ślina cieknie mi jak woda z kranu. Idea dobra marsza gra na kiszkach, I doprowadza mnie do tragicznego stanu. Wszak nikt nie umarł jeszcze z pełną michą Ja dziś powstrzymam się od tego żarcia, Wiem, dobro wróci do mnie jak bumerang - nie będę jutro rano miał zaparcia. Humanitarną musisz być, ludzkości I kochać kwiatka, myszkę, rybę, żabę. W ostateczności, kiedy głód cię przyprze, Wolno ci delikatnie kąsać trawę.
Mirosław_Niewierszyn Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Wersja współczesna nic nie mówi, a wersja romantyczna nawet do poczytania.
Mariusz_Sukmanowski Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Nie rozgryzłem na czym polega współczesność pierwszej wersji ( na używaniu entera?). Poza tym "więc" zbyteczne. Co do wersji romantycznej: nieprawda ,bo przynajmniej jednemu "osobnikowi" zdarzyło się umrzeć przy obfitości posiłku: "osiołkowi w żłoby dano" i finał tragiczny. pozdr
Myxomatosis Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Obydwa świetne, bez dwóch zdań :)) Nie umiem się nawet zdecydować, którą wersję wolę :)
Myxomatosis Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2012 No to gratuluję utalentowanej córki w takim razie :) Tak się tu rozglądam chwilkę i tylko te dwa wiersze mnie zatrzymały i (szczerze) zachwyciły - lekkością właśnie. Widać, że dobrze się bawiłyście. A nick jak dla mnie, nie tyle zabawny, co zasłużony ;)
Rekomendowane odpowiedzi