Sylwia Brejdak Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2012 słońce zachodzi swe usta chowasz w dłoni mej słyszę szept ktoś woła spoglądam w dal - odchodzisz szept słychać zza ściany to ty - cisza nastała to ty - ukochany .
Gość Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Wiersz niesie ze sobą olbrzymią dawkę emocjonalną (a przynajmniej ja go czuję całym jestestwem), jednak pod względem logiki nie bardzo rozumiem, o co chodzi w niektórych fragmentach. Pewnie, rzeczowość nie jest najważniejsza, ale nie chciałbym tego skądinąd ciekawego utworu postrzegać jako zbitki ładnych (choć z drugiej strony lekko banalnych) zwrotów. Póki co wygląda to tak, że zza ściany (nawet jeśli jest to przeszkoda metaforyczna) szepcze ukochany, który jednocześnie jest obok. Niezła schiza ;) Jednocześnie podoba mi się prostota przekazywanych emocji, na mnie jak najbardziej oddziałująca. Tak dalej! (dodatkowo myślnik powinien - wyglądać - tak, zaś czasowniki w pierwszej osobie piszemy z ogonkiem, więc zamiast "słysze" - "słyszę". -- Pozdrawiam Michał Małysa http://www.mojwierszownik.pl
Alina_Służewska Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ładna choć prosta miniaturka - ech! słyszę jak szybko bije młode serce :) serdecznie pozdrawiam:)
Roklin Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Bardzo prosty, ale ładny utworek. Bardzo emocjonalny, oddziałuje na zmysły. Podoba się. Pozdrawiam :)
Sylwia Brejdak Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Cały wiersz to cała ja. Dziękuje i gorąco pozdrawiam. S.B
Sylwia Brejdak Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Bardzo dziękuje. To miłe,że się podobał. S.B
Sylwia Brejdak Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2012 I tak od 14stu lat swe usta w mojej dłoni trzyma. Bardzo dziękuje. S.B
Sylwia Brejdak Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Wielkie,wielkie dzięki. S.B
Rekomendowane odpowiedzi