Alina_Służewska Opublikowano 18 Lipca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2012 dzieciom dedykuję płyną ciężkie chmury po niebie są bardzo zaniepokojone - przez rozbrykane wiatry gonione wiatry chmury dopędzają w szarych fotelach się rozsiadają zestrajają instrumenty by rozpocząć koncert wielki pierwszy zefir lekki z fujarki wydobył ton miękki na ten głos wicher się odzywa na skrzypcach piskliwie przygrywa orkan dłużej nie wytrzymuje z puzonem z obłoku zeskakuje z całych sił w instrument dmucha aż robi się muzyczna zawierucha na ten znak tajfun szpony rozwiera do basetli nimi przywiera przejmującą melodią huczy do halnego coś mruczy ten długo się nie namyśla z fortepianu niskie dźwięki wyciska mocno się przy tym złości staje się przejmujący do kości z taką pasją wiatry muzykowały aż chmury się poobrywały lecąc nad ziemią nisko w kropelkach deszczu słowa ukryły i taką myśl po świecie rozrzuciły muzyka przez wiatry grana jest jak poezja wciąż niepowtarzalna niewyczerpana
aluna Opublikowano 18 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2012 Ciekawie na te trzy ...pa , wiatrem koncert rozegrałaś ,wplątując nazewnicto wiatrow i nie tylko ! Z przyjemnością poczytałam ,,,gdzieś tam z wiatrem poleciałam...w tan! Serdeczności! Ja +
Alina_Służewska Opublikowano 18 Lipca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :))) nie szalej w przestworzach zbyt długo na ziemię zaraz wracaj nie ma lekko - czeka praca:) dzięki z serducha pozdrawiam:)
NOWA Opublikowano 19 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2012 Fajnie się czyta, lekko, płynnie, odbiera się atmosferę tej wietrznej orkiestry, a i puenta świetna. Pozdrawiam:)
Alina_Służewska Opublikowano 19 Lipca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj NOWA :) dzięki stokrotne za pozytywne o wierszu słowa lubię czasem po rymować i dla milusińskich lekki wierszyk sklecić - lubię dzieci pozdrawiam:)
Nata_Kruk Opublikowano 23 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ten wiersz wymagałby wcześniejszego przygotowania się, żeby go dzieciom odczytać, w odpowiednich miejscach przystanąć, właściwie zaintonować... Dopracowanie wiersza, mogłoby tylko polepszyć odbiór u najmłodszych i na pewno łatwiej by się czytało. Sam pomysł fajny... może się dzieciom spodobać. Zdecydowanie poprawiam jedno słowo teraz.. mam jakieś dziwne skojarzenia.. ;) Alino, pozdrawiam... :)
Alina_Służewska Opublikowano 24 Lipca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ten wiersz wymagałby wcześniejszego przygotowania się, żeby go dzieciom odczytać, w odpowiednich miejscach przystanąć, właściwie zaintonować... Dopracowanie wiersza, mogłoby tylko polepszyć odbiór u najmłodszych i na pewno łatwiej by się czytało. Sam pomysł fajny... może się dzieciom spodobać. Zdecydowanie poprawiam jedno słowo teraz.. mam jakieś dziwne skojarzenia.. ;) Alino, pozdrawiam... :) Witaj Nata:) przepraszam najmocniej że długo nie odpowiadałam ale mam obecnie problem z dostępem do internetu - jestem poza miejscem zamieszkania:) "zestrajają" by instrumenty idealnie współbrzmiały ze sobą w orkiestrze:) no nie wiem... muszę się nad ewentualną w końcu minimalną zmianą zastanowić:) dziękuję za poczytanie i serdecznie pozdrawiam:)
Sylwester_Lasota Opublikowano 26 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2012 też myślę, że dobrze byłoby jeszcze nad wierszykiem popracować :) pozdrawiam i do poczytania :)
Alina_Służewska Opublikowano 28 Lipca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. myślę, że każdy wiersz wyraża autora jego styl pisania itp. we mnie zagrała tak właśnie wiatrowa orkiestra nie chce grać inaczej gdyby było inaczej nie byłaby to moja gra:) miło że jednak są osoby którym wiersz się spodobał dziękuję za czytanie pozdrawiam:)
Sylwester_Lasota Opublikowano 29 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2012 jasne Alino :) do poczytania :)
Rekomendowane odpowiedzi