Duks Opublikowano 7 Lipca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2012 mówiła do niego drwiąco i z niesmakiem ornitolog wielki ale z małym ptakiem on na to spokojnie z uśmiechem odpierał:moja droga żono zmień słowny arsenał i dodawał również że to była wpadka bo nie ptak jest mały tylko wielka klatka
Sylwester_Lasota Opublikowano 7 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2012 :)))))))))))))))))))))))))))) świetna fraszka, chociaż oparta na banalnym schemacie, to poprawnie napisana i wywołująca uśmiech :) pozdrawiam i do poczytania :)
Roklin Opublikowano 7 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2012 Ha ha ha, uśmiałem się! Dobre, dobre! Ciepło pozdrawiam :)
cezary_dacyszyn Opublikowano 7 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2012 Świetnie : )) Znajomy ornitolog przyszedł mi na myśl : ) A skoro ornitologicznie : ile jajek ma prezydent USA ?
Duks Opublikowano 7 Lipca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2012 [u]Do:[/u]Sylwester Lasota Schemat jak schemat ważne, że się spodobało. :) Pozdrawiam:)Roklin Miło mi, że wprawiłem w dobry humor. O to chodziło. Pozdrawiam.:)cezary dacyszyn Witaj Cezary. Dziękuję za czytanie i pozytywny komentarz. Lepiej temu znajomemu fraszki nie pokazuj. :) A co do prezydenta USA - to Ty nie wiesz ile? ;) Przecież to proste: Oba-ma. ;))))))))))) Pozdrawiam.
teresa943 Opublikowano 9 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2012 skojarzyło mi się: "dla mężczyzn" ...po piwie ;-) pozdrawiam uśmiechem :) Krysia
Kaliope_X. Opublikowano 9 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2012 Duks, przesłanie wierszyka zawarłeś już w tytule. Treść żartobliwa z założenia, wywołuje uśmiech, ale abstrahując od przytoczonego "obrazka" trzeba przyznać, że kwestia spojrzenia może być w różnych sytuacjach zarówno usprawiedliwianiem siebie, jak i nobilitacją innych itd. itd., zawsze jest jakieś "za bardzo" przechylenie w jedną stronę. I czy można patrzeć na wszystko z boku, z międzystron, z czystym obiektywizmem? Podjąłeś temat "spojrzeń", wart rozwinięcia i refleksji, tutaj ujęty w formie fraszki, więc skupiając się na takim jego charakterze i uśmiecham się w myśl założenia, za lekki ton i humor. :) pozdrawiam serdecznie, in-h.
Duks Opublikowano 9 Lipca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2012 [u]Do:[/u]teresa943 O matko, aż tak? No cóż ... trudno.;( Dziękuję Krysiu za pozostawiony ślad:)Kaliope X. No proszę, taka analiza. Przyznam, że się nie spodziewałem. Ale oczywiście przeczytałem "od deski do deski". Dziękuję za czytanie i tak obszerne podejście do tematu. Pozdrawiam :)))
krzywy olek Opublikowano 11 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2012 nic dodać nic uciąć, bez jaj; :))))))))))))) pozdr
Duks Opublikowano 11 Lipca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2012 Skoro tak, to nic nie dodaję i nic nie ucinam. ;))))))))) Pozdrawiam.
Nata_Kruk Opublikowano 12 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2012 Duks, fajna satyra. Pozdrawiam... :)
Duks Opublikowano 12 Lipca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2012 Witam.:) Miło mi, że moja fraszka "trafiła w gust". Pozdrawiam i jak zwykle zapraszam ponownie.:)
sława_zaczek Opublikowano 12 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. http://www.facebook.com/photo.php?fbid=464356983575845&set=a.132437303434483.21717.131603483517865&type=1&relevant_count=1 hihi, dobre!!!!!A to radzę pokazać tej co narzeka :):) z pozdrowieniami
Duks Opublikowano 12 Lipca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No no... tylko bez takich... ;)))) Proszę nie mylić Podmiotu lirycznego z autorem. Ja jestem całkowitym przeciwieństwem peela. Tzn. mały (nie wzrostem) ornitolog ale z... A co... co mi tam... I tak nie sprawdzicie. ;))))))))))) A tak poważnie, dziękuję za pozytywny odbiór. Pozdrawiam.:)
Anna_Para Opublikowano 12 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2012 Przychodzi facet do lekarza (do rejestracji) i prosi: - proszę mnie zarejestrować do... no, do tego... o, kurka, zapomniałem:( - niech się pan zdecyduje. Do jakiego lekarza??? - do... do... ornitologa! -hmmmm, rozumem, ptaszek pana boli. A fraszka - przednia. Tak to bywa: Ptaszki kochają wolność, ale "wielka klatka" - to już nie! ;))))))) Pozdrawiam, Para:)
Duks Opublikowano 12 Lipca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2012 Dobre :) To teraz jak by co, to będę wiedział, do jakiego lekarza się udać. :))) A za tak pozytywną ocenę fraszki bardzo dziękuję. Pozdrawiam Aniu.:)
Rekomendowane odpowiedzi