teresa943 Opublikowano 12 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2012 wiem nie lubisz rozmawiać o mnie o sobie o więzi ze studni bez wiadra nie sposób zaczerpnąć choćbyś miał ochotę lekceważeniem dialogu gasisz dzień po dniu nie dziw się białym nocom
Anna_Para Opublikowano 12 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2012 Znowu "o mnie", dla mnie. Nie dziwię się "białym nocom". Serdeczności, Krysiu, Para:)
Grażyna_Kudła Opublikowano 12 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2012 Choćby i najobfitsza studnia, bez wiadra ani rusz. Wiadro odczytuję jako chęć nawiązania dialogu, a bez tej chęci, też "ani rusz" Mądrości prawisz. Pozdrawiam Krysiu. :)
Roklin Opublikowano 12 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2012 Dobrze mówisz, fajna miniaturka, bez zbędnych słów. Podoba się, pozdrawiam :)
Kaliope_X. Opublikowano 12 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2012 mówisz, Krysiu, wprost. już samo wiem, jest powiedziane z lekkim wyrzutem - "przecież wiem, że niczego nie zmienię"... mogłoby być usprawiedliwieniem, ale nie w tym rzecz... jakby rozważanie przed próbą postawienia warunku (?) bo przecież trzeba rozmawiać... zgrabnie, mądrze ujęte. przypomniałaś mi dobrą psychologiczną lekturę Erica Berne "W co grają ludzie". Polecam i dziękuję, porefleksowałam przy zielonej :) pozdrawiam z ukłonem, in-h. :)
aluna Opublikowano 12 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2012 Krysiu to o mnie,,?! Skąd wiesz ,że studnia jest tylko wiadra brak...?! Pozdrawiam autorkę świetnego przemyślenia i przekazu ! Serdecznie! Hania +
NOWA Opublikowano 12 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2012 Świetnie ukazałaś problem, tak się dzieje w wielu związkach, smutne, ale prawdziwe. Pozdrawiam:)
krzywy olek Opublikowano 12 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2012 był gol! jest coool! pozdr
Zbyszek_Dwa Opublikowano 13 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2012 Witaj Krysiu :) Kolejny dobry wiersz o braku dialogu w obie strony choćby studnia pełna brak wiadra gasi ochotę Serdecznie pozdrawiam z plusem :)
Oxyvia Opublikowano 13 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2012 Powiedziane bardzo ładnie, poetycko, zrozumiale i prosto, a bez agresji. Oczywiście pluszuję. :-)
Baba_Izba Opublikowano 13 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2012 Ktoś napisał 'bez agresji". U mnie wiersz Twój sprawił również wrażenie spokoju i wyważonych emocji. Wszystko ile trzeba i na swoim miejscu. Uściski - baba
Nata_Kruk Opublikowano 13 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2012 Tytuł pasuje do treści. Niby jeden zarzut.. nie lubisz rozmawiać.. ale to właśnie rozmowy mogą skierować na właściwe tory dany związek. Ostatni wers, chyba obojgu serwuje białe noce. Może i dobrze, mają o czym myśleć (szukać wiadra) i być może wprost wszystko sobie wyjaśnią, oby. Prosto, ale mądrze. Pozdrawiam... :)
teresa943 Opublikowano 14 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. "Bratnie" (siostrzane) dusze czują siebie nawzajem. Dziękuję, Aniu :))) Cieplutko, Krysia.
teresa943 Opublikowano 14 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Grażynko, dobrze odczytujesz! Dziękuję pięknie:))) Serdeczności - Krysia.
teresa943 Opublikowano 14 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Roklin, dziękuje za "podobanie" :))) Serdecznie pozdrawiam - Krysia
teresa943 Opublikowano 14 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Kaliope, Twoje refleksje zawsze są b. cenne. Dziękuje i cieplutko pozdrawiam :))) Krysia ps a do lektury ...sięgnę.
teresa943 Opublikowano 14 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. hehe...skoro odnalazłaś siebie, to wiersz spełnił swoją rolę. bardzo dziękuję, Haniu :))) pozdrawiam ciepło - Krysia
teresa943 Opublikowano 14 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. "smutne, ale prawdziwe"...jednak póki życie, zawsze jest szansa odnaleźć "wiadro" ... dziękuję, NOWA i ciepło pozdrawiam :))) Krysia
teresa943 Opublikowano 14 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. krótko, zwięźle...prawdziwie "po męsku" :-) dziękuję, Olku za entuzjazm i serdecznie pozdrawiam - Krysia
teresa943 Opublikowano 14 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. póki życie, zawsze warto szukać "wiadra". "szukajcie a znajdziedzie"! dziękuję, Zbyszku i serdecznie pozdrawiam :)) Krysia
Rekomendowane odpowiedzi