Nata_Kruk Opublikowano 11 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2012 Lila, niech trafia do sumień, tych, co motają... jeśli znają język polski... : | Mój nastórj jest ostatnio podobny do Twojego, no.. może ten z ostatniego weeka nie był taki, ale mamy nowy tydzień i niech będzie śpiewnie, wiosennie i bezdeszczowo... i jeżeli zachlapie autobusy, może.. może.. opiszę to w nowym wierszu... ;) Tak, czy inaczej... zapraszam zawsze i dziekuję Ci za zajrzenie do mnie... :) Pozdrawiam.
Nata_Kruk Opublikowano 11 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Refleksja była jakby głównym celem tego prostego wiersza. Dziękuję za szczególne upodobanie dwu wersu. Miło było gościć... :) Pozdrawiam także.
Anna_Myszkin Opublikowano 11 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2012 Wszystko zamyka się w spójny, choć bolesny obraz. Wiem, że fraza "na pagonach" służy zdefiniowaniu tych z "połamanymi" sumieniami, ale nie mam pomysłu na uniknięcie powtórzenia "na". Szczególny ukłon ponownie za "sumienia na temblaku". Pozdrawiam :)
Marlett Opublikowano 12 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2012 Obserwując bliźnich, ma się czasem wrażenie, że Bóg tworząc człowieka ostatniego dnia, był już solidnie zmęczony. Nie chceby być krzywdzeni a krzywdzimy. Kochamy swoje dzieci , a czy budzą się sumienia przed skrzywdzeniem innych..? Kochajmy dzieci, wszak wszystkie niech będą nasze. PozdrawiaM.
dawniejbezet Opublikowano 13 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2012 Przepraszam, ale to jest straszny wyciskacz łez. Sama historia jest tragiczna, zostało to "wzmocnione" klasycznymi motywami literatury martyrologicznej (mam wymieniać?). "Pagony / sumienia" zabijają wiersz do końca - na amen. Poza sprawnością "warszatu" (tu raczej technika collage), niczego nie mogę pochwalić. Pozdrawiam
maria_bard Opublikowano 13 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie chciałam tego napisać, ale... zgoda z bezetem. Pozdrowienia. E.
Nata_Kruk Opublikowano 13 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2012 Bogdanie, nie przepraszaj.! i.. nie ma potrzeby wymieniać. "Pętla" jest zaledwie "szkicem" zawieruchy konfliktów, w których często przeganiani są zwykli cywile.. jeżeli komuś wyciśnie łzę, niechby.. może ktoś zastanowi się.. dobrze by było. Co do pagonów, Tobie zabijają wiersz na amen, a mi wpadł pomysł do głowy, żeby połączyć je z sumieniem, co wydało mi się dość ciekawym zabiegiem. Na razie zostawię, jak jest.Ela, skoro myślisz podobnie... czytaj, jw. Dziekuję za te głosy i naprawdę cieszę się, że pojawiły się też takie. Pozdrawiam Was... :)
Nata_Kruk Opublikowano 13 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Anno, pisałam o tym wyżej, alunie. Świadomie zapisałam podwójne "na" , dlatego też.. na pagonach.. oddzielone jest podwójnym enterem z góry i z dołu. Tak, dotyczą one tych, którzy "sieją" zło.. To prosty obrazek i miało troszkę "zaboleć". Cieszę się, że przystanęłaś przy nim. Dziekuję za post, pozdrawiam... :)
Nata_Kruk Opublikowano 13 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To prawda, nikt nie chce być krzywdzony, ale ciągle "dźgamy" innych, my, ludzie.. i ciągle pomiędzy "ciosami" są najmłodsi, których zawsze najbardziej mi żal. Tam, gdzie.. ślady stóp, zaschnięta krew, dół.. niekoniecznie musi być dziecko... Marlett, zrobiłaś mi miłą niespodziankę... :) Dziękuję i pozdrawiam.
dawniejbezet Opublikowano 14 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jeśli się mylę... a jeśli pamiętam? (wierszyk baśniowej wyobraźni o polance?). Te nicki nasz zniszczą.
Nata_Kruk Opublikowano 14 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2012 Bogdan, napisałeś w poprzednim poście.. "zostało to "wzmocnione" klasycznymi motywami literatury martyrologicznej (mam wymieniać?)" ... odpowiedziałam - nie ma potrzeby - w poście odniosłeś się do treści wiersza i ok. - zostawiłam moją odpowiedź na post, co zresztą zawsze czynię. Czytam teraz Twoje słowa i przykro mi się zrobiło, czy to zarzut, że bazowałam na czymś innym.? To co w nawiasie naprawdę nic mi nie mówi. Co do..Te nicki nas zniszczą.. nas.?. ja nie czuję tego zniszczenia, bo od pierwszej mojej publikacji na orgu, bywałam i nadal jestem, niezmiennie, jako Nata Kruk.
dawniejbezet Opublikowano 14 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2012 Przepraszam, moje błędy (gubię się tu, gdy mówią mi po imieniu "osoby", których nie kojarzę, ale to nie usprawiedliwia). Stop. Pozdrawiam
Nata_Kruk Opublikowano 18 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2012 (edytowane) To ja też przeproszę, że pozwoliłam sobie po imieniu (doczytałam na forum). Kieeedyś pytałam, jak zwracać sie do piszących, napisano - jesteśmy wszyscy na ty. Pozdrawiam. @GrumpyElf.... kłaniam się... :) dziękuję. Edytowane 11 Grudnia 2023 przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji)
Rekomendowane odpowiedzi