aluna Opublikowano 27 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2012 myślałam że wytrwam nastawiłam budzik w zenicie zatroskana szukam początku dnia nocą ręce bolą nic darmo szukałam ciebie niepotrzebnie jesteś obok cieniem wrażliwym po co dzwonek podrywam świtem żaden cud to tylko słońce wstaje by obudzić razem na poranną filiżankę w piżamach i uśmiechach na herbacianej tafli drżą twoje ręce odsłoń firankę -kot figlarnie po płocie a dlaczego nie
Kaliope_X. Opublikowano 27 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Aluno, to tylko malutka drobnostka, powtarza się słowo, może by je czymś zastąpić? (i kropeczka nad "że" w pierwszym wersie). A wiersz taki jak wszystkie Twoje, rozpoznam "z zamkniętymi oczami", masz swój styl i to mi się bardzo podoba. Ja tak chyba nie potrafię. Zawsze z jakąś tajemnicą między wersami. Końcówka dla mnie kapitalna... taki oddech znad porannej filiżanki i myśli zatapianych w herbacianej tafli... kot - a dlaczego nie? mistrzyni! pozdrawiam ciepło, in-h.
aluna Opublikowano 27 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Aluno, to tylko malutka drobnostka, powtarza się słowo, może by je czymś zastąpić? (i kropeczka nad "że" w pierwszym wersie). A wiersz taki jak wszystkie Twoje, rozpoznam "z zamkniętymi oczami", masz swój styl i to mi się bardzo podoba. Ja tak chyba nie potrafię. Zawsze z jakąś tajemnicą między wersami. Końcówka dla mnie kapitalna... taki oddech znad porannej filiżanki i myśli zatapianych w herbacianej tafli... kot - a dlaczego nie? mistrzyni! pozdrawiam ciepło, in-h. Dzięki Kaliope , milo było przeczytać ,post wprawił w dobry nastój! Zaraz poprawię , foux pass! Miłej świątecznej niedzieli!
Kaliope_X. Opublikowano 27 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2012 wzajemnie, serdeczności! :) in-h.
aluna Opublikowano 27 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2012 Kaliope , odnośnie Twojego pisania, świetnie władasz piórem, zawsze Twoje pisanie w pełnym zainteresowaniu czytających, oczywiście moim także! Pozdrawiam słonecznie:))
Kaliope_X. Opublikowano 27 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2012 cciiii... Alunko, tutaj jest miejsce dla Twojego utworu. To jego przestrzeń (ale dziękuję za miłe słowa, spalam się z czerwoności). No, zmykam w świąteczność :) in-h.
Judyt Opublikowano 27 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2012 Im bardziej wzrok natężam, tym widzę mniej, i woda schylona nad słońcem tym bliższe przynosi odbicie, im dalszy od słońca oddzielają cień, im dalszy cień od słońca oddziela moje życie. Więc w mroku jest tyle światła, ile życia w otwartej róży, ile Boga zstępującego na brzegi duszy. (...)widzieć jeszcze mniej, a jeszcze więcej wierzyć. Powieki powoli zamykać przed światłem pełnym drżeń, potem wzrokiem odepchnąć przypływ gwiaździstych wybrzeży nad którymi zawisa dzień. ja wrzucam ten fragment, który przyszedł mi pierwsze do głowy po przeczytaniu Twojego-J.
aluna Opublikowano 27 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Judytko , takiej Cie nie znałam , śmignęłaś piórem ,aż u mnie słychać! Wspaniale! Dziękuję za wizytę w tym ŚWIĘTYM DNIU! Uściski! Hania
Judyt Opublikowano 27 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Judytko , takiej Cie nie znałam , śmignęłaś piórem ,aż u mnie słychać! Wspaniale! Dziękuję za wizytę w tym ŚWIĘTYM DNIU! Uściski! Hania To nie moje Haniu, to cytat z Błog. Jana Pawła II- Jego poezji. (:J.
Kaliope_X. Opublikowano 27 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2012 Judyt, mnie również ujęły przytoczone słowa Jana Pawła II. To piękny fragment. W swoim imieniu także dziękuję. Pozdrawiam serdecznie :)
Judyt Opublikowano 27 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jak przychodzą ciemności warto sobie zajrzeć do tej poezji "dalekie wybrzeża ciszy.." Np., proszę i Odwzajemniam serdecznie Kaliope X.(:J.
Kaliope_X. Opublikowano 27 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2012 obiecuję sobie zajrzeć (mam nadzieję, że nie "w ciemnościach") in-h. :)
aluna Opublikowano 27 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Judytko , takiej Cie nie znałam , śmignęłaś piórem ,aż u mnie słychać! Wspaniale! Dziękuję za wizytę w tym ŚWIĘTYM DNIU! Uściski! Hania To nie moje Haniu, to cytat z Błog. Jana Pawła II- Jego poezji. (:J. Judytko wiedziałam ,że to cytat, tylko myślałam , ze z Pisma Świętego, A nie błogosławionego Jana Pawła II.
Judyt Opublikowano 27 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Judytko , takiej Cie nie znałam , śmignęłaś piórem ,aż u mnie słychać! Wspaniale! Dziękuję za wizytę w tym ŚWIĘTYM DNIU! Uściski! Hania To nie moje Haniu, to cytat z Błog. Jana Pawła II- Jego poezji. (:J. Judytko wiedziałam ,że to cytat, tylko myślałam , ze z Pisma Świętego, A nie błogosławionego Jana Pawła II. Ok(: :)
bazyl_prost Opublikowano 27 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2012 mi sie podobało to wstaje i wstaje, gorzej jak błyska
aluna Opublikowano 27 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. I bądź tu mądry i pisz wiersze? Ale obiecuję,że coś z tym zrobię! Pozdrawiam!
Zdzisław_Chciwiec Opublikowano 27 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. I bądź tu mądry i pisz wiersze? Ale obiecuję,że coś z tym zrobię! Pozdrawiam! własnie również prubuję skumać sens :)) pozdro :))
aluna Opublikowano 27 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2012 Przecież nie rozczytam wiersza , ale podpowiem , tyle pracy wokół mnie , że tracę oddech, dlatego , noc i budzik i najważniejsze wsparcie , a ten kot to nie przesąd tylko pupilek ," na osłodę"! Sam czytałeś powyżej , było 2x wstaje, więc zmieniłam na ,,,jak czytasz na błyska , ale pomyślę, bo muszę zabrać sie do pracy na jutro nie każdemu w nocy pospać ile by zechciał ?! Pozdrawiam!
Anna N. Opublikowano 28 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2012 Och Aluno, skad ja to znam..!?;)) Czasem dwie a jeśli więcej to człowiek niezmiernie szczęśliwy:)) Ps. ...GDY ROBOTA CIĘ DOPADNIE TWOJA WOLNOŚĆ GDZIEŚ PRZEPADNIE A O WOLNOŚĆ PRZECIEŻ WALCZYŁ PRZODEK TWÓJ NIGDY TEGO BY NIE ROBIŁ GDYBY WIDZIAŁ W CO CIĘ WROBIŁ GDYBY WIDZIAŁ TĘ CHARÓWĘ I TEN ZNÓJ KTO SIĘ CENI TEN SIĘ LENI CO DZIEŃ BYCZY SIĘ ZA TRZECH... Ale praca uszlachetnia jakby na to nie patrzeć:))) Serdeczności))
aluna Opublikowano 28 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Rekomendowane odpowiedzi