Anna_Para Opublikowano 25 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2012 Wiersz można przeczytać w książce: Jolanta Zarębska, Śpiewam i milczę, Miniatura, Kraków 2012, ISBN 978-83-7606-401-7 Cieplutko pozdrawiam, Para:)
Rihtik Stempelek Opublikowano 25 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2012 Dziękuję Anno.. bardzo emocjonujący zapis kolorytu emocji, wzruszeń.. I artyzm przedni.. jak orzeł - jak dla mnie Dalej... dużo radości, nie tylko z twórczości :)
marek_miros Opublikowano 25 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2012 Po raz kolejny nie zawiodłem się sięgając po Twój wiersz. Ciepłe przesłanie, wołanie o potrzebie miłości. Tylko co na to feministki. Wg nich mężczyzna potrzebny jest kobiecie jak rybie rower. A tu "opraw mnie w ramki" Dla mnie super:):):)
Baba_Izba Opublikowano 25 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2012 Twój wiersz jak świeżo zerwane truskawki; soczysty, dojrzały, piękny! Od pierwszego wersu do puenty. Serdeczności, - baba
Oxyvia Opublikowano 25 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2012 Piękne. Trochę przypomina w stylu Osiecką dzięki charakterystycznym dla niej rymom wewnętrznym. Świetnie się nimi posługujesz. Znam dobrze uczucie strachu przed zapytaniem o to, co dla mnie najważniejsze. Chyba każdy zna.
Anna_Para Opublikowano 25 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2012 Stempelku, dziękuję, kłaniam wdzięcznie, Para:)
Anna_Para Opublikowano 25 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2012 Marku Mirosie, dzięki za ciepłe słowa. Cieplutko zatem pozdrawiam, Para:)
Anna_Para Opublikowano 25 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2012 Babo, może dlatego, że pisząc jadłam truskawki właśnie:)))))))))))))) Bardzo się cieszę. Cieplutko, Para:)
Anna_Para Opublikowano 25 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2012 Oxyvio, tak, ten lęk przeżywamy czasami, niestety. Bardzo dziękuję za recenzję. Cieplutko, Para:)
Staszek_Aniołek Opublikowano 26 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2012 Anno, twoje wiersze są jak zaklęcia... i tak wspaniale płyną. do tego są inteligentne i całkiem jak piosenka kabaretowa :) gratuluję i czekam z utęsknieniem na kolejny pozdrawiam A.
Kaliope_X. Opublikowano 26 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2012 nigdy nie pytam, czy mnie jeszcze. prawda. Anno, za ten wers to ja Ciebie oprawię w ramki - i to złote! cały wiersz płynie piosenką, nabiera rytmu, tempa i emocji, piękne andantino... i nagle jest pauza. kropka. przejście w adagio. podnoszę oczy z zadumy i słyszę pytanie: czy jeszcze... ? ja tutaj stoję i jestem zachwycona... ostatni wers roztkliwia - chyba właśnie dzięki tej chwili oddechu. piękna agogika utworu :) serdecznie pozdrawiam, kłaniam się niziutko, in-h.
Roklin Opublikowano 26 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pięknie opisałaś pragnienia kobiece... Bardzo ładny, ciepły, kolorowy obrazek... Jak strumyk, w którym płyną perły... Pozdrawiam ciepło :) @Marek - akurat normalne kobiety poradzą sobie bez mężczyzn, w przeciwieństwie do feministek... :/
Anna_Para Opublikowano 26 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2012 Staszku, takie miłe komentarze... Spójrz, tu można zastosować wielokropek, w wierszu - niestety - nie. A za te "zaklęcia" masz serdeczne dzięki, dzięki. Cieplutko, Para:)
Anna_Para Opublikowano 26 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2012 Kaliope, bardzo się cieszę, że mnie czytasz, że Ci się podoba. A w wybranym wersie brakuje dwóch kropeczek. Niestety - użycie wielokropka skutkuje pajączkami.nigdy nie pytam, czy mnie jeszcze... prawda. Wdzięcznie, Para:)
Anna_Para Opublikowano 26 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2012 Roklin? Ja zawsze pisałam "Roklinie"... Oświeć mnie, proszę :) Bardzo mi bardzo. Wdzięcznie dziękuję, cieplutko pozdrawiam, Para:) @Doskonały dowcip, przy tym - święta prawda :)))))))))))
Roklin Opublikowano 26 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Płeć zdecydowanie męska, więc dobrze myślałaś, Anno :)
Anna_Para Opublikowano 26 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2012 No to mi zdecydowanie ulżyło, Roklinie:)
Roklin Opublikowano 26 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ulżyło? A to czemu?
Anna_Para Opublikowano 26 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2012 Bo nie chciałabym nikomu w komentarzach "zmieniać płci", po prostu:) :) Para:)
szarobury Opublikowano 26 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2012 [img]http://s6.netlogstatic.com/pl/p/hi/175174955_2960245_3228907.jpg[/img] :)
Rekomendowane odpowiedzi