marek_miros Opublikowano 17 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2012 Rankiem, właśnie świtało Pamiętam do tej pory Podpełzły cicho pod drzwi Cztery Opendedory Spotkałem ich w przedpokoju Ja w drodze z wyrka do klopa Oni już stali na drzwiach Czterech rosłego chłopa Nie żeby jakieś "Dzień dobry" Nie żeby gadka szmatka W ryło w brzuch i na glebę No! Mamy wreszcie gagatka Znam siebie doskonale Wiem com ja za ladaco Ale konkretnie dlaczego? Mają mnie wreszcie! Lecz za co? Rachunek jak na spowiedzi Nie ma tu czego chować Wszystko na pewno nagrane Trzeba się przygotować Prawda W pracy dziewczątko Przysiadło na kolanie Fakt nie strzepnąłem od razu Może molestowanie W dowód też nie spojrzałem Krótka to była chwila Pewnie choć tego nie wiem Mam gębę pedofila Lecz to nie zdrada stanu Niech nawet czasem pokośkam Rozumiem żona wałek Ale nie A B Cośtam Może z klasy do klasy Przepuściłem matoła I Wedel po terminie Pomsty dziś na mnie woła Może wspomogłem w zdrowiu Jakiegoś nieboraka I wpadłem w bagno korupcji Biorąc jak mówią koniaka Może w gminie w urzędzie Ja przecież nie kto inny Chłopu za jaj wytłoczkę Spisałem wniosek unijny Może motywem zbrodni Były kwiaty czy kawa Że teraz sięga po mnie Szlachetne ramię prawa Przecież nie bez przyczyny Siki pieska Azora Wącham w dywan wdeptany Rodzino! Macie potwora Żona od zmysłów odchodzi Biega w koło i bredzi Syn dumnie dłubie w nosie "Tata Marcina tes siedzi" Czyńcie swoją powinność Pewnie nie wyłgam się z tego Żono! Paczki przysyłaj Przyznaję się! Do wszystkiego! Wtem szept Opendedora Przerwał chwilę napiętą "Rychu... kurwa spadamy To chyba nie to piętro"
Lilka_Laszczyk Opublikowano 17 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2012 Cieszę się, że wpadłam do Ciebie z wizytą. Niezapowiedzianą wprawdzie, ale naprawdę przyjazną! Uśmiechnęłam się w duchu bardzo, ale to bardzo ( za głośno nie śmiałam, bo sąsiedzi itd.) Fajny pomysł i wykonanie również. Jedyne do czego mogę się troszku przyczepić to zaburzenia rytmu w kilku wersach. Ale to drobiazg. Pozdrawiam zostawiając uśmiechy zamiast plusików, bo nie mam takiej opcji. (może sie przydadzą). Lilka
Zdzisław_Chciwiec Opublikowano 18 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2012 ... prześmieszny :)))))), zgadzam sie z poprzedniczką co do " zaburzeń ", ale moim zdaniem to nie przeszkadza w odbiorze, a próby naprawy mogą " skazić " jego " pierwsze myśli " i niuanse w nich zawarte - tak myślę. Może tylko bym się zastanowił nad tytułem ... chocby " Otwarcie ", aczkolwiek również niekoniecznie ...pozdro :))
Roklin Opublikowano 18 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2012 Zabawny utwór, spodobał mi się. I nie poprawiaj, pierwsza myśl zwykle jest najlepsza :) Ciepło pozdrawiam :)
marek_miros Opublikowano 18 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki za odwiedziny i miłe słowa. Wasze uśmiechy to największa nagroda. Forum pełne jest liryki często bardzo dobrej ale i nieco satyry nie zaszkodzi. Jeśli ten wiersz wywołał uśmiech to nieśmiało zapraszam na dół strony do Hydepark-u do podobnej rymowanki "płać abonament". Pozdrawiam i bardzo się cieszę z Twoich odwiedzin.
marek_miros Opublikowano 18 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Drobiazgi można by poprawić Co do tytułu to dobry by był "wizyta" ale tym opendedorem chciałem po prostu zaciekawić. Dzięki za czytanie Pozdrawiam
marek_miros Opublikowano 18 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki za czytanie i wpis. Mała odskocznia od wszechogarniajacej czasem powagi Pozdrawiam
maria_bard Opublikowano 19 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2012 Bardzo fajne! Z jajami i zabawą! I dowcip jest nic a nic nie prostacki, a inteligentny ;-) Fakt- bardzo potrzebne takie jest. Nie wiedziałam, że dziewczątka strzepuje się z kolan! Super! Za tytuł "anglojęzyczny" - szczególne brawa. Pozdrawiam. Elka.
Pomyłek_Stokrotny Opublikowano 19 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2012 Marek;))) Jak "opendedor"!~Rzucił o glebę. Heja'))) Bardzo potrzebne są taki kawałki.
marek_miros Opublikowano 19 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Chyba się dziś rozpłynę. Pochwała od Ciebie to oho hoho
marek_miros Opublikowano 19 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tytuł: "Kobra na cztery ziobra" Pozdrawiam
Anna N. Opublikowano 22 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2012 No cóż... chcieli dobrze, ale w roztargnienia chwili górną głowę z dolną zamienili..) Ale Tobie akcja wyszła wspaniale + )) Pozdrawiam))
Anna_Myszkin Opublikowano 24 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2012 No! Na dobranoc wiersz "uśmiechający" o "drobnej" pomyłce ;) Czytałam, ciekawa puenty, i się nie zawiodłam. Pozdrawiam :)
Nata_Kruk Opublikowano 30 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2012 Zerknęłam już na ten wiersz, ale tak troszkę na szybkiego i nie pamietałam, że to Twój... teraz, gdy kliknęłam pod "Czekaniem", zobaczyłam... "Opendedory"... przeczytałam całość na spokojnie, ubawiałam się treścią. Cóż dodać, dobrze poskładałeś to wszystko...:) Będę miała wesołe sny, bo mój czas się kończy na dzisiaj.... Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi