Magdalena_Blu Opublikowano 16 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2012 tak panie inżynierze naczynia połączone działają czas nie przygotował na próżnię i osłupienie za porządek odpowiada każdy korek gejzer wyrzuca myśli na podłogę ludzkość miewa awarie kiedy akt wycierania zmienia kierunek dołączam do miliardów w zamknięty obieg 1
Gość Opublikowano 16 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2012 No i się kręci - ziemia mamusia... kochana. :) Fajnie.
maria_bard Opublikowano 16 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2012 O...nie! Mój bunt jest ogromny! Naczynia połączone - no dobrze, ale korki dadzą się wyciągać. Myśli nie zawsze leżą na podlodze w kuchni...Taką mam i chcę mieć nadzieję. Miliardy są gładkie i łatwe, ale zdarzają się choćby tysiące o odmiennym zwrocie. I wtedy tworzą się inne, lepsze obiegi. :-))) W pierwszej strofie można troszkę usprawnić dwa ostatnie wersy: Czas (nie lubi, nie zna...) próżni i osłupienia. Tekst ma charakter. Lubię. Pozdrawiam bez buziaczków;-). E.
Spółka Opublikowano 16 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2012 ludzkość miewa awarie i ludzie miewają, nawet częściej. w sobie. pozdrawiam serdecznie. :) podoba się S.
Dawid Rt Opublikowano 16 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2012 ludzkość miewa awarie - to do zapamiętania :) obawiam się, że drugi wers i końcówka jednak ciut za hermetycznie. pozdrawiam
Magdalena_Blu Opublikowano 16 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie dość, że się kręci, to kręci nami, a potem się okazuje, że wszystko "w granicach normy":) Dzięki:)
Magdalena_Blu Opublikowano 16 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bunt, to jest to, co tygryski lubią najbardziej:) Co do korków, pewnie że się dadzą wyciągać, ale one sobie bezczelnie wyskakują, same i bez pytania, a wtedy... wszystko na podłodze:) Podobiegi i owszem - są, ale ten ogólny i największy, nad wszystkim. Dziękuję za wniknięcie i pozdrawiam również, bez obśliniania:) M.
Magdalena_Blu Opublikowano 16 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Właśnie - awaria na awiarii, szczególnie gdy okres gwarancyjny minął:) Pozdrawiam również.
Magdalena_Blu Opublikowano 16 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Prawda, że hermetycznie - to chyba silniejsze ode mnie:) Pewnie mocno wierzę w czytelnika. Pozdrawiam:)
Anna_Para Opublikowano 17 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2012 Nie zwracałabym się tu do Boga jako Architekta... Poszukaj mu innej "specjalizacji". To wszystko jednak - to hydraulika. I "akt wycierania zmienia zwrot" - raczej "kierunek":) Poza tym wiersz jest dobry, sprawny język, plastyczny obraz katastrofy. Pozdrawiam, Para:)
Anna_Myszkin Opublikowano 17 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2012 Kurczę, myślałam, że to intymna opowieść o związku, który się "przetarł na łokciach", ale "ludzkość" wprowadziła mnie na grunt bardziej globalny, chyba że to po prostu szyld, pod którym mamy tu ludzi. Tak czy inaczej, czyta się dobrze. Warto było wpaść i pogłówkować. Pozdrawiam :)
Nata_Kruk Opublikowano 17 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2012 "Instalacja" - awarie w odniesieniu do ludzkości, naczynia połączone, gejzer, który wyrzuca myśli, dopowiadam - i nie tylko.. ;) Dobre porównania. Jest ludzkość i są miliardy, ok. ale właśnie dlatego pomijam.. w kuchni.. wystarcza mi podłoga. Jest fajnie... :) Pozdrawiam.
Grażyna_Kudła Opublikowano 18 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2012 Obawiam się, że obieg już dawno został przerwany. Tylko nie powiem po czyjej stronie leży wina, sama tego nie wiem. Ale pozostały jeszcze układy :) Zaciekawiłaś, MagdaLo. :)
Magdalena_Blu Opublikowano 18 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. W sumie faktycznie, architekt był, a myśl trochę zboczyła więc poprawiam, a co do kierunku, lepiej brzmi, choć zwrot i kierunek to nie to samo:) Dziękuję za uwagi i pozdrawiam.
Magdalena_Blu Opublikowano 18 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ha, można iść tym torem, w sumie to też pewien rodzaj związku:) Miło gościć. Pozdrawiam również:)
Magdalena_Blu Opublikowano 18 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jest bez kuchni, choć tam powstawał wiersz, stąd to wepchnięcie. Pozdrawiam również:)
Magdalena_Blu Opublikowano 18 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Obieg co chwila gdzieś tam się przerywa, ale wielu już to przeszło, nic nowego:) Dziękuję:)
Anna N. Opublikowano 19 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2012 Zdecydowanie wolÄ odbiorcĂłw obserwujÄ cych i czytajÄ cych i rozumnych. Swoim animozjom daĹaĹ upust zamiast siÄ ich wyzbyÄ⌠Szkoda, ale dziÄki piÄkne za komentarz. Pozdrawiam serdecznie ))
Magdalena_Blu Opublikowano 20 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jeżeli ktoś wystawia na forum wiersz, powinien się liczyć z różnym odbiorem. Akurat animozje są tutaj wskazówką. Dziękuję za kazanie i pozdrawiam również:)
Anna N. Opublikowano 21 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2012 Wybacz Madziu, bez urazy, to nie kazanie tylko dysputa o… człowieku w bardzo głębokim tego słowa znaczeniu lub bardziej o Jego jestestwie. „Jeżeli ktoś wystawia na forum wiersz, powinien się liczyć z różnym odbiorem.” – i tu masz całkowitą rację z małym ale… ja się liczę z nim jak i z krytyką lecz konstruktywną, bez osobistych obciążeń (animozji czy kompleksów). Zarzut który mnie postawiłaś tak naprawdę (wg Twojego myślenia) odnosi się do wszystkich utworów.. dlatego chciałam Ci pokazać Twój błąd.. bo wierszyk może być źle napisany (j.polski, ortografia), może być ładny lub brzydki wg Twojego gustu oczywiście… Powracając jednak do animozji, to Twoje w żaden sposób nie mogą być wskazówką dla mnie, wręcz przeciwnie – dla Ciebie – trzeba się ich wyzbywać, to ciężka praca, ale uwierz że warto, wtedy będziesz wolna – dosłownie, czego Ci życzę. Od wiek wieków znana maksyma - Zemsta jest przywilejem słabych, bo tylko silni potrafią przebaczać, a człowieka wolnego nie można uczynić niewolnikiem , gdyż człowiek wolny pozostaje wolny nawet w zniewoleniu. - o tym jest ten kawałek mojego pisania, który jak widać jest na topie jednak (szkoda). Powodzenia w pisaniu a przede wszystkim w życiu )) Serdeczności)))
Rekomendowane odpowiedzi