Zbyszek_Dwa Opublikowano 9 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2012 śnił mi się pogodny dworzec pewnie nie z naszej winy torba pełna nadziei kryształowy wigor sprzed lat śniło mi się też słońce bez pożegnania chyba chciało coś powiedzieć tańczącym intymnym kodem zajrzyj tu choćby z lotu ptaka pod opieką szczerości śniły mi się skoble na kalendarzach wołały o pamięć o dobre słowo widziałem też wśród nas wspólną pasję po bożemu taką i radosną gołębią codzienność zmieniam rysunek oczu gawędzę z wami synkowie
olga fil Opublikowano 9 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dworce, ptaki, kalendarze, to częste rekwizyty. Jednak jest ich inność i to do mnie przemawia. Uważam, że jeśli powtarzane jest "i" to już bez powtarzania "śniło się" Może też "dziś" niepotrzebne, wtedy zawsze będzie można tak śnić :)
cezary_dacyszyn Opublikowano 9 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2012 Zbyszku ! Przemyśleć ! Co nieco wyrzucić ! Bo trochę śnięte momentami ;-)
teresa943 Opublikowano 11 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2012 Zbyszku, wiersz poruszył, ale pozwól, że przeczytam po swojemu, wybacz cięcia, to tylko takie tam moje na osobisty użytek, a wiesz jest i tak Twój: dziś śnił mi się słoneczny dworzec pewnie nie z naszej winy z torbą pełną nadziei kryształowy wigor sprzed lat i słońce bez pożegnania chyba chciało coś powiedzieć intymnym kodem zajrzyj tu szczerością choćby z lotu ptaka i jeszcze śniły mi się skoble na kalendarzach wołały o pamięć o dobre słowo w nas widziałem wspólną pasję radości i gołębią codzienność zmieniam rysunek oczu synkowie gawędzę z wami Peel przeżywa tęsknotę za tym co stracił, a co było dla niego bardzo ważne. Prawdopodobnie z dala od rodziny miewa "sny" gawędząc w myślach z bliskimi. Zawsze mnie wzruszają ludzkie przeżycia. Zawsze rodzi się we mnie współczucie i odruch dodania otuchy, więc: na pewno twoje marzenia niebo obejmie pociechą tęsknij i czekaj z ufnością i nigdy nie żegnaj nadziei cieplutko pozdrawiam, Zbyszku :))))) Krysia
Magda_Tara Opublikowano 11 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2012 widziałem też wśród nas wspólną pasję po bożemu taką i radosną gołębią codzienność to szczególnie. plus. pozdrawiam serdecznie. :))
Zbyszek_Dwa Opublikowano 12 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2012 Witaj Olgo Sporo racji w tym co zauważyłaś ale cóż, już się wkleiło to taki spontan Dziękuję za zainteresowanie i czas Pozdrawiam :)
Zbyszek_Dwa Opublikowano 12 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2012 Witaj Cezary :) Śnięte trochę musi być bo to o śnie ;) ale poprawek troszke zrobiłem - zbyt szybko przycisnąłem enter Pozdrawiam :)
Zbyszek_Dwa Opublikowano 12 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2012 O, i Tereska z uśmiechem :)) Zawsze miło Cie gościć :)) Posłuchałem rad i troszkę wyprostowałem tu i tam - dziękuję i za zainteresowanie rónież Serdecznie pozdrawiam Krysiu :)
Zbyszek_Dwa Opublikowano 12 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2012 Dobry wieczór Madziu Cieszy mnie, że zajrzałaś i że akurat ten fragment się podoba Dzięki też za plusa :) Pozdrawiam :)
Nata_Kruk Opublikowano 12 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2012 Zbyszku, jest nieźle. Dobry tytuł, widzę tego kogoś zamyślonego przy oknie. Była korekta i nie ma już "dziś" na starcie, jak dobrze. Gdy czytam, mam wrażenie, że chodzi o kobietę, a w zakończeniu są dzieci. Jest wersja Teresy, spojrzała po swojemu. A ja bym jeszcze krócej... popatrz i zapomnij, to tylko moje czytanie. Masz.. zajrzyj (l.poj) dlatego czytam, synu. Serdecznie pozdrawiam... :) śnił mi się dzisiaj pogodny dworzec z kryształowym wigorem sprzed lat słońce bez pożegnania mówiło coś intymnym kodem zajrzyj tu choćby z lotu ptaka skoble na kalendarzach wołałają o pamięć widziałem radosną codzienność gawędzę z tobą synu
Zbyszek_Dwa Opublikowano 13 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2012 Dobry wieczór Nato Oczywiście świetnie przerobiłaś tak jak lubię powstał dobry wiersz :) a oryginał pisałem tak z serca jak mi podpowiadało marudziście :) jak po dobrym śnie peela przy oknie zbyt wiele chciał powiedzieć Dzięki za pochylenie się i spostrzeżenie w tym wierszu czegoś Serdecznie pozdrawiam :)
Nata_Kruk Opublikowano 13 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2012 No i bardzo dobrze, że mamy okna, przy których serce podszeptuje to, co bajdurzy się po nocach... czasami musimy się wygadać... :)
Spółka Opublikowano 16 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2012 dobry wiersz, gratuluję i pozdrawiam! S.
Zbyszek_Dwa Opublikowano 21 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2012 Tak Nata, jakos tak mamy, że przy oknach nam sie bajdurzy o tym i owym :)) Dziękuję za odwiedziny Pozdrawiam :)
Zbyszek_Dwa Opublikowano 21 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2012 O, i jeszcze spółka Dziękuje za zainteresowanie i dobry odbiór Pozdrawiam :)
Rekomendowane odpowiedzi