Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

objawiona

Rekomendowane odpowiedzi

Aurum... Prawda Boża jest jedna, tak samo jak On - Ew. wg Jana 17, 3 + Rzymian 3, 3; 4: "Cóż zatem? Jeśli niektórzy nie okazali wiary, czyżby ich brak wiary miał udaremnić wierność Boga? Przenigdy! Ale niech Bóg okaże się prawdomówny, choćby każdy człowiek okazał się kłamcą, jak zresztą jest napisane: "Abyś okazał się prawy w swych słowach i wygrał, gdy będziesz osądzany"". Jak znam ludzi (choć nie 7 miliardów), to wiem, że nie wyłączając mnie WSZYSCY mi znani okazywali się, lub okazują oraz okażą KŁAMCAMI...

Osobista prawda, to osobista sprawa każdego! :)

Poznaj i pokochaj nieludzką prawdę - Ew. wg Jana 8, 32 + Rzymian 3, 7; 8: "Ale jeśli wskutek mego kłamstwa prawda Boga bardziej się uwydatniła ku Jego chwale, to dlaczego jeszcze i ja jestem osądzany jako grzesznik? I dlaczego nie powiedzieć tak, jak się to nam fałszywie zarzuca i jak niektórzy twierdzą, że my mówimy: "Czyńmy rzeczy złe, żeby mogły przyjść dobre"? Wyrok przeciw takim ludziom jest zgodny ze sprawiedliwością."

Miej się zdrowo fizycznie i duchowo :)

Ja nic takiego nie pisałem. Jeśli włosy ci się zjeżyły to w wyniku tego, iż miast czytać ze zrozumieniem, ustalając co staram się wyrazić, interpretujesz...

NAPISZĘ CI DUŻYMI LITERAMI TO MOŻE ŁATWIEJ CI BĘDZIE POJĄĆ, ŻE MONOPOL NA PRAWDĘ MA ISTOTA NAJWYŻSZA WYRÓŻNIAJĄCA SIĘ SPOŚRÓD WSZYSTKICH INNYCH IMIENIEM JHWH

Nie usiłuję nikogo poniżyć, bo sam staram się być tak niskim, by już nikt ode mnie niższy być nie mógł. Zapewniam cię, że nie myślę tobie ani nikomu uwłaczać...

Żyj pięknie i twórz pięknie :)