Kaliope_X. Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2012 nieraz chwytam się w myślach akordów bezpiecznych w rytm dwudźwięków bez fałszu czas na strunach płynie wtedy słyszę wśród śmiechów twój szept obosieczny grasz maestra, ja gasnę solo w pianissimie nigdy mnie nie uczyłeś słodkiego vibrata jak uniesień w glissandzie czekać z pożądaniem w moich skrzypcach tkwi dusza w nokturny bogata smyczek z tobą gdzieś przepadł, miłości do grania nie ugasisz pauzami, nawet w nich współbrzmienie tęsknoty i pragnienia rodzi się z zachwytu ucichłeś w pięcioliniach, a moim imieniem delikatny flażolet z gracją ad libitum (26.04.2012) 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Niezłe wykształcenie muzyczne ktoś tu odebrał, no i proszę, zaowocowało erotykiem. Pozdrawiam :)
Kaliope_X. Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. bardzo dziękuję za czytanie i komentarz. pozdrawiam również :)
Anna_Para Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2012 A to moje Ad libitum sprzed lat:) Cieplutko pozdrawiam, Para:) www.poezja.org/wiersz,60,102806.html
Baba_Izba Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Podziwiam wiersz i znajomość terminów muzycznych. Jednym slowem; pięknie! Serdeczności - baba
Kaliope_X. Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. również ciepło pozdrawiam, Anno! ciekawy Twój wiersz. u mnie jednak ad libitum miało być bardziej wolne niż frywolne :) kłaniam się.
Kaliope_X. Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Babo, serdecznie dziękuję za serdeczności i za "pięknie". miło, że znalazłaś dla mnie czas. pozdrawiam :)
szarobury Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2012 A ja powtórzę się co prawda. Przepiękny wiersz. Jestem pod wrażeniem. Czytając widzę smyczek uwijający się na strunach skrzypiec. Może się aż tak bardzo nie zagubił. W tej chwili pełniej odbieram pewność, wiarę i nadzieję, które ginęły w pierwszym czytaniu pod ciężarem dwóch pierwszych zwrotek. Pozdrawiam ciepło :) 1
Kaliope_X. Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję za tą repetycję, Szarobury :) i za to, co w niej teraz dostrzegasz. smyczek powoli się odnajduje, w nowej roli. i choć jeszcze piano, to mocno wierzy, że ad libitum jest pełne gracji :) pozdrawiam ciepło :)
sabina kusmicka Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Tyś nie Kaliope, a...Euterpe z plusem, a nie z fletem
szarobury Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Robi się mitologicznie :) ale utwór jest doskonały :) pozdrawiam
Kaliope_X. Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Robi się mitologicznie :) ale utwór jest doskonały :) pozdrawiam serdecznie dziękuję Wam obojgu... i jesteście winni moich rumieńców. Sabino, co do "radosnej" muzy, napisałam Tobie w warsztacie. pozdrawiam! in-humility, :)
Marek_Petrykowski Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2012 smyczek z tobą gdzieś przepadł jako, że czasem... (...) może i pieśń nocy zasuniesz kamieniem albo popłyniesz smutną rzeką kometą zamkniesz sonatę na niebie - w gwiazdach już czeka alabastrowy fortepian
Kaliope_X. Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ta pieśń nie tylko nocą gubi gwiazdy w rzekach muzyki topi oblicze warkoczom komet kradnąc złote włosy po cichu wplata je w nowy smyczek serdecznie dziękuję za czytanie, za poświęcony czas! in-humility.
Sylwester_Lasota Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2012 o! ale muzycznie się zrobiło! aż żałuje, że taki niedoedukowany jestem :(. ale i tak swoje wyczytałem :). pozdrawiam i do poczytania :)
Kaliope_X. Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ja też żałuję, że nie jestem bardziej doedukowana, np. filozoficznie ;) ale pewnie nic nie tracisz. ja podobnie - również swoje z międzywersów wyczytuję :) serdecznie dziękuję za czytanie i poświęcony czas! pozdrawiam :) in-humility.
Oxyvia Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Nie jestem muzykiem i nie znam użytych tu pojęć, ale i tak wiersz mi się podoba. Te słowa z dziedziny muzyki robią nastrój, nawet, jeśli sie ich nie rozumie. Poza tym wielką wartością tego wiersza jest fakt, że człowiek, który nie wszystkie fachowe słowa w nim rozumie, jednak doskonale rozumie zasadniczą treść i przesłanie - nie ma trudności w odbiorze. Czyli - świetne, wyraziste, precyzyjne dzieło językowe.
Kaliope_X. Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Oxyvio, Twoje słowa wiele dla mnie znaczą. Największą moją troską jest właśnie to, by czytający zrozumiał o czym piszę. Bardzo dziękuję za poświęcenie mi czasu. Pozdrawiam :) in-humility.
Oxyvia Opublikowano 1 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2012 Nie poświęciłam Ci czasu - dałam go sobie na przeczytanie Twojego wspaniałego wiersza. Dziękuję. :-)
Kaliope_X. Opublikowano 1 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2012 Oxyvio, kłaniam się, nie wiem, co powiedzieć, po prostu jest mi niezmiernie miło. Jeszcze raz dziękuję! Pozdrawiam serdecznie! :)
Rekomendowane odpowiedzi