Błażej_(I)_Kuźniacki Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Tak pisał Petrarka, Dante, Szekspir, Mickiewicz, Zna dobrze ich wersy ten, kto poezje ceni. Kiedyś byłem taki, wiecznie wpatrzony w niebo. Teraz w samotnym tłumie pędzę wciąż na ślepo. Już nie wiem, jak bardzo ten świat i czas mnie zmienił. Już nie wiem, czy patrzę na was z tych samych źrenic. Dziś bronie się przed tym, w co zmienia ludzi pieniądz, Choć bez niego, jak wszyscy czuje tylko niemoc. Nie pisałem kilka lat, nie miałem czasu, wstyd! Pisałem inne wersy pełne brudu i krwi. Żałosne, że czasu brakło na poezji krzyk, Bo nie każdy wiersz jest poezją, ale wiesz to. Tak pisał ten , którego nie zdeptała przeszłość, Gdyż nieśmiertelne słowa stają się poezją.
krzywy olek Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bo nie każdy wiersz jest poezją, ale wiesz to. pozdr
maria_bard Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Zanim napiszesz cokolwiek - przemyśl to. Warto zadbać o formę - ona jest jednak "metką" wiersza. To, co tutaj czytam, to nie wiersz. To jest, jak na razie, pisanina. Ale - z sympatią - pozdrawiam.
Pomyłek_Stokrotny Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2012 "napisał niezdeptany przez przeszłość słowo, poezja jak nieśmiertelność" Pozmieniaj, powyrzucaj krótkie słówka. Masz materiał na wiersz.
mefisto35 Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Lepiej białym było można to napisać a tak to trud składania rymowanego na darmo poszedł.
agnieszka wawrzyniak Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2012 ...Oni pisali , ale czy Ty też tak musisz..?
Błażej_(I)_Kuźniacki Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Nie, ale moje inne wiersze są również pisane na wzór klasyków i mają ponad 8 lat. Te, które wysłałem na forum były trzema ostatnimi. Nie napisałem jeszcze nigdy wiersza białego, bo zbyt częto mówie tym językiem i nie wiem na ile jestem zrozumiały;-) A komunikatywność w języku jest przecież bardzo ważna.
Rekomendowane odpowiedzi