Zgłoś
-
Ostatnio w Warsztacie
-
Wiechu J. K. 3 452
Echo
cisza to dźwięk uśpiony wrzasków i krzyków
w filharmonii koncertów dawno przekreślonych
więc śpij spokojnie zanim ranek wstanie
a czasem spać nie możesz bo ciszy gadanie
dźwięczy i dzwoni mnogością wykrzykników
w całości zespolonych i razem połączonych
co raz wypowiedziane w czasoprzestrzeni
za żadne skarby nikt tego nie zmieni
podążaj za echem śladami znanymi
połączysz się w wieczności z duszami innymi0
-
-
Zarejestruj się. To bardzo proste!
Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.
-
Ostatnio dodane
-
Ostatnie komentarze
-
Przez Wiechu J. K. · Opublikowano
Echo cisza to dźwięk uśpiony wrzasków i krzyków w filharmonii koncertów dawno przekreślonych więc śpij spokojnie zanim ranek wstanie a czasem spać nie możesz bo ciszy gadanie dźwięczy i dzwoni mnogością wykrzykników w całości zespolonych i razem połączonych co raz wypowiedziane w czasoprzestrzeni za żadne skarby nikt tego nie zmieni podążaj za echem śladami znanymi połączysz się w wieczności z duszami innymi -
Przez Wiechu J. K. · Opublikowano
@Bogdan Tęcza "Tam jest dom twój, gdzie serce twoje." Piękny patriotyczny wiersz. Pozdrawiam. -
Przez Bogdan Tęcza · Opublikowano
MÓJ DOM Rubieże wschodu, moje miejsce na ziemi, dla jednych zaścianek, dla innych Polska, B', lecz tu jest dom mój z pejzażem zielenią pomalowany, tu pola Czartowa i aleje szumiących drzew. Tu w tym miejscu rodzili się ludzie, co blaski i przepych stolic znali tylko z opowieści, tu żyli w biedzie i codziennym trudzie, kreśląc nocą pod lipą, z kartką na kolanie swe miłosne treści. Taka mała moja ojczyzna, na brzegu roztocza i bieszczadzkich szlaków, gdzie niewielu zna bezkres horyzontu morza, i nie w głowie mu nad Warszawą świateł zorza, nie w myśli ze smogiem Kraków. Tu cichych przodków dusze wraz z wiatrem po wiosennym niebie płyną i krystaliczne strumienie skaczą z kamienia na kamień, tu się tli żywot niepokorny, tu serce w wirze miłosnych pragnień. Daleko tu od nas gabinety europy i priorytetem jest człowiek nie stopy procentowe, tu jest mój świat utkany z marzeń, tu życie jeszcze jest prawdziwe i niezachłanne, na nieprzewidywalne obietnice nowe. Bogdan Tęcza
-
-
Najczęściej komentowane
-
Wiersze znanych
-
Najpopularniejsze utwory
-
Najpopularniejsze zbiory
-
Inne