Anna_Para Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2012 jak głupio wygląda płacząca do słuchawki ta druga, gdy pierwsza właśnie wyjmuje z torebki telefon, wiedzą tylko rozkłady jazdy na przystanku popołudnia. czarna jest pozytywna, a biała czarny charakter, rozmazana pod tuszem obolałych rzęs. nikt tu nie wpadł pod tramwaj. na zadupiu nie ma szyn, zagapionych motorniczych, nieuważnych przechodniów. tu po bożemu drepce moja mysia golgota. raz w tygodniu daję się rozdeptać na oczach gapiów. może boleć. byle nikt się nie domyślił prawdy. 18. 04. 2012.
Rihtik Stempelek Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Nie Głupio nasunęłaś mi Anno Pestkę... - Domyśliłem się? Wzruszyłaś mnie nie mniej... Dziękuję.
Magda_Tara Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2012 a ja zobaczyłam coś zupełnie innego i na odwrót. piękny wiersz! oj jak lubię, że jesteś najlepsza, Biała Ty! :)))))))) buziaki, Paro! serdecznie plusuję, a jakże!
pijaczyna_ok Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Smutno się zrobiło Anno.Podoba mi się Twój wiersz, i to, że raz w tygodniu jednak dajesz się... , no nie, przecież nie rozdeptać. Ja rzadko komentuję, ale tutaj plus. :)
innocenty_prędki Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2012 jedynka jest lepsza; ale zawsze tak jest potwierdza się stara prawda a co do dwójkiraz w tygodniu... - czy chodzi o mszę niedzielną? dziękuję Anno :) miłego dnia
Lilka_Laszczyk Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Jak zwykle ładnie i zaskakująco. Tylko ta uwierająca, zamknięta prawda. Może jak zamknieta to bardziej boli... Pozdrawiam ciepło
Kraft_ Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2012 piękny, bolący wiersz Aniu, plus oczywiście :))) pozdrawiam serdecznie ... Kraft :)
Anna_Para Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Nie pomyliłeś się, Stempelku, Dziękuję pięknie, cieplutko pozdrawiam, Para:)
Anna_Para Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Szarobury, a cóż to za dąsy? Pozdrawiam, Para:)
Anna_Para Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Taruniu, dziękuję pięknie. Tak, zgadujesz. Opowiem Ci o tym w realu. Buziacznie, wdzięcznie, cmooook, Para:)
Anna_Para Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Pijaczyno!!! Co sugerujesz, sprośny Ty jakiś!!!!! Aż żem spłonęła rumieńcem! Faceci to takie som, paniusiu! Buziaki, Pijaczyno. Wiem, że rozumiesz tekst, tylko sobie zażartowałeś:) Para:)
maria_bard Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Anno J. , to ciekawostka dla mnie. Data znaczy coś więcej? Jest inaczej. Świetny bunt przeciwko konwenansom, głupawej obyczajaności. Ten bunt jest konieczny - podoba mi się :) Prawda jest ciszą, reszta - niech umiera powoli na byle jakich mszach. Podoba się. Przepraszam, że banalnie . Elka.
Anna_Para Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Niewiniątku, nie chodzi o niedzielną mszę. Nie chodzi. Aż mi się nie chce wierzyć, że wróciłeś do jedynki. Zgadzam się, lepsza:) Buziaki za czytanie i pluskanie. Jeśli nie plusknąłeś - nic się nie stało, wracaj i pluskaj. :) Para:)
Anna_Para Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Lilko, a o wierszu? Się podoba, nie podoba? Dobry, średni, czy do bani? :) Nie, nie musisz mówić, żartowałam. Dzięki, że wpadłaś, kłaniam się, Para:)
Anna_Para Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Krafciku, bardzo mi bardzo, że dostałam plusik. Wdzięcznie się kłaniam, buziaki, Para:)
Anna_Para Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Anna J? Nie pomyliłaś mnie z kimś, Mario? Nieważne. Ważne, że wpadłaś przeczytać wiersz. Bardzo ciekawie odczytałaś sytuację. Podoba mi się. Nawet bardziej niż mój wiersz. Cieplutko, Para:)
maria_bard Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie pomyliłam. Anna ma wiele imion ;) Jola to jest miłe imię?. Czyż nie;)? Grzmi! burza idzie. Uciekam ;))) E.
Grażyna_Kudła Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Uff, wysiadłam w końcu z pociągu pośpiechu i mogę czytać. I takie cudo mi się przytrafia już na progu! Taką Anię lubię i już! Pozdrawiam serdecznie, Grażyna. ps. Mam wrażenie, jakby korespondował z moją "drogą - rzadko uczęszczaną" I to jest fajne, kiedy można odnaleźć relacje między wierszami, to dowód, że poezja ma własne życie.
Anna_Para Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Grażko, bardzo mi miło. Już lecę do Twojej "Drogi...". Cieplutko, Para:)
Rekomendowane odpowiedzi